Sport

Naşul la ultimul mandat

Ziarul de Vrancea
13 aug 2012 491 vizualizări
Preşedintele FRF a anunţat că nu va mai candida în 2014

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că în 2014 nu va mai candida pentru un nou mandat, deoarece nu mai are nici o motivaţie.  Însă, el a precizat că pană atunci mai are nişte proiecte care vrea să le ducă la "bun sfarşit". Mircea Sandu a fost ales la 9 august 1990 preşedinte al FRF, mandat reînnoit şi în anii 1994, 1998, 2001, 2005 şi în ianuarie 2010. La nivel internaţional, este delegat UEFA şi FIFA la meciuri internaţionale, iar din 2007 membru în Comitetul Executiv al UEFA.
Întrebat dacă e posibil ca o calificare a "naţionalei" la Cupa Mondială din 2014 să-l determine să se răzgandească, Sandu a spus nu îşi va schimba decizia: "Nu mă răzgandesc, fac 62 de ani, 50 de ani în fotbal, 24 de ani în federaţie, cred că e suficient. Nu voi sta însă departe de fotbal, dacă persoanele care vor veni în locul meu vor avea nevoie de aportul meu îi voi ajuta. Eu nu voi propune pe nimeni, am anunţat Comitetul Executiv aşa cum era normal. Cine vrea să îşi depună candidatura şi să înceapă campania electorală pentru a fi votat. Eu nu am urmaşi decat acasă, nu la federaţie. Nu ştiu dacă Gică Popescu va mai candida, am înţeles că sunt destui care vor să se vor înscrie în cursă. E o funcţie onorantă, dar uşor nu este. Nu ştiu dacă voi accepta conducerea unui club de fotbal, voi avea destule activităţi".
În cadrul aceleiaşi conferinţe, preşedintele FRF, a spus că selecţionerul Victor Piţurcă are drept obiectiv formarea unei echipe competitive şi calificarea la CE din 2016, dar a precizat că tehnicianul i-a zis că va încerca să obţină o participare a "naţionalei" şi la CM 2014. El s-a declarat dezamăgit de faptul că Adrian Mutu nu şi-a găsit încă o echipă de club după retrogradarea în Serie B a formaţiei italiene Cesena: "E păcat că Mutu nu şi-a găsit încă o echipă şi cred în continuare că plăteşte tribut unor greşeli din trecut. Eu am primit un sms de la el, dar nu trebuie să fie supărat pe mine, trebuie să-l trezească în ultimul moment pentru că eu nu îl critic, asta e realitatea şi trebuie spusă. El poate încă să facă performanţă şi la echipa de club şi la echipa naţională".



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.