Sport

Alin Moldoveanu, primit ca un erou în satul Olimpic

Dan Chiriac
1 aug 2012 917 vizualizări
Sportivii romani l-au purtat pe braţe pe noul campion olimpic al Romaniei, focşăneanul Alin Moldoveanu.“Dincolo de lumea sportului de performanţă nu fac mare lucru. De dimineaţă şi până seara mă gândesc doar la ceea ce am de lucrat la antrenament”, a spus olimpicul de la Londra într-un interviu

Alin Moldoveanu a fost primit ca un erou în satul olimpic, după victoria obţinută în proba de puşcă 10 metri la Jocurile Olimpice de la Londra. La intrarea în blocul unde este cazată delegaţia Romaniei, trăgătorul focşănean a avut parte de o surpriză pregătită de sportivi. Componenţii echipei naţionale de polo şi cîţiva atleţi s-au aliniat şi l-au salutat respectos pe Alin Moldoveanu. Mai mult, poloiştii l-au aruncat de mai multe ori în aer pe proaspătul medaliat cu aur. Într-un interviu acordat pentru Libertatea, Alin Molodveanu a dezvăluit că a fost copleşit de primirea făcută de colegii săi. “Am rămas impresionat. Chiar nu aveam cuvinte cum să reacţionez. A fost o surpriză plăcută din partea colegilor din delegaţie. Eu nu aşteptam această medalie. Mi-o doream, dar nu pot spune că mizam pe o medalie. Asta e natura sportului pe care-l practic eu. E imprevizibil. Contează doar ziua de concurs! Dacă eşti în formă şi simţi că poţi e OK”, a declarat Moldoveanu pentru ziarul Libertatea. Trăgătorul, care a început sportul de performanţă la CS Unirea Focşani, a dezvăluit şi cateva aspecte din viaţa personală. “Dincolo de lumea sportului de performanţă nu fac mare lucru. Nu sunt un om special. De dimineaţă şi până seara mă gândesc doar la ceea ce am de lucrat la antrenament”, a spus trăgătorul.

“Nu am băut nimic în viaţa mea”

Proaspătul campion olimpic a povestit că profesia sa, cea de psiholog, l-a ajutat mult în activitatea sportivă. “Treaba asta cu lipsa de manifestare a trăirilor este şi un defect profesional. Trebuie să ne controlăm fiecare emoţie, pentru că altfel avem de pierdut. Nici cînd am caştigat titlul olimpic nu ştiam cum să mai reacţionez. Totul s-a întâmplat foarte repede”, a mai declarat Alin Moldoveanu. Sportivul a dezvăluit că nu a consumat alcool niciodată şi preferă să bea suc şi cafea. De asemenea, chiar dacă are permis de port-armă, lui Alin Moldoveanu nu-i place vanătoarea şi nu a împuşcat nici măcar o vrabie pană acum. De altfel, presa centrală s-a întrecut în a vorbi despre performanţa realizată de trăgătorul focşănean, dar şi despre viaţa unui campion mondial. Gazeta Sporturilor a realizat un amplu reportaj la Coelgiul Naţional “Unirea” Focşani, acolo unde unul dintre cabinetele din sala de sport poartă numele sportivului vrancean. GSP a amintit despre începuturile ca sportiv ale lui Moldoveanu, dar şi momentele petrecute la ora de sport din clasa a şaptea. “Atunci, antrenorul Alaci a venit la o selecţie şi a întrebat cine e interesat. Alin, care juca mai mult fotbal, a ridicat mana. A fost începutul spre medalia olimpică de la Londra”, scriu colegii de la GSP. Alin Moldoveanu a fost în ultimele 48 de ore în centrul atenţiei, presa de specialitate luptandu-se pentru a obţine cat mai multe date despre singurul campion olimpic al Romaniei de la Londra. Vă reamintim că, luni, la Jocurile Olimpice de la Londra, focşăneanul Alin Moldoveanu a reuşit să aducă pentru Romania prima medalie de aur, după ce s-a impus în proba de puşcă cu aer comprimat  la 10 metri, din cadrul competiţiei de tir. A dat dovadă de o precizie de lunetist şi a acumulat 702.1 puncte, care i-au asigurat medalia de aur. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.