Sport

Duelul "verzelor"

Ziarul de Vrancea
29 iul 2012 1182 vizualizări
Steaua a caştigat cu 4-3 la Ploieşti în faţa Astrei, într-un meci în care apărările au fost uşor de penetrat

FC Braşov - CS Turnu Severin 2-1 (1-0). Buga ('2), Iul. Popa ('83) / Joel Thomas ('58). Nici nu s-au aşezat bine spectatorii în tribune şi Mugurel Buga a şi înscris cu capul al treilea gol prin care l-a egalat pe ploieşteanul Hamza în fruntea golgeterilor. Spectatorii braşoveni se aşteptau la un scor fluviu, dar lucrurile s-au complicat. În min. 19, Batin de la gazde a fost transportat cu ambulanţa la spital, în urma unei ciocniri involuntare după care i s-a spart arcada. Ambiţioşi dar lipsiţi de experienţă, severinenii au egalat prin nou intratul Thomas şi au pus în pericol poarta lui Taborda. Golul victoriei a venit tot de la o repriză, ex-sibianul Iulian Popa, care a fructificat pasa lui Buga.
* Ceahlăul - CFR Cluj 2-2 (1-1). Ichim ('28), Tolimir ('64) / Kapetanos ('20), Maftei ('77). După un început inert, în care echipa gazdă a avut iniţiativa, capul lui Pantelis Kapetanos a adus CFR în avantaj, ca şi în multe alte ocazii. Iar dacă şuturile lui Stana nu şi-au prea găsit ţinta, mijlocaşul nemţean a reuşit o centrare bună din care Ichim a egalat cu o lovitură de cap. Egalitatea s-a consemnat la capătul primei reprize, în care arbitrul Dragoş Istrate n-a văzut o tragere de tricoul a portarului nemţean Jovic asupra lui Pinto. În partea a doua, o gravă eroare în apărarea oaspeţilor permite slovenului Nikola Tolimir să înscrie primul său gol în L1, dar după o ratare enormă a lui Deac, Maftei a adus  remiza echitabilă.
* Gaz Metan Mediaş - Pandurii Targu Jiu 0-2 (0-1). Nistor ('15), Ibeh ('70). Ambele echipe au jucat spectaculos, dar experienţa superioară a gorjenilor şi-a spus cuvantul. În min. 58, arbitrul Istvan Kovacs a dictat eronat un penalty pentru gazde, la un fault comis în afara careului de Voiculeţ asupra lui Zaharia. Bud a transformat, dar Kovacs a dictat repetarea lovbiturii, deoarece jucătorii grupării ardelene au intrat în careu înainte de şut, însă la reluare Bud a tras pe langă poartă.
* Astra Ploieşti - Steaua 3-4 (2-2). Enache ('12, '38), Morais ('48) / Tănase ('19), Martinovic ('21), Rusescu ('62), Rocha ('67). În ciuda potopului de goluri şi a răsturnărilor spectaculoase de scor (1-0, 1-2, 3-2, 3-4), n-a fost un meci de zile mari, golurile fiind în mare majoritatea expresia naivităţii celor două defensive.
* FC Vaslui - Petrolul 3-0 (1-0). Sanmărtean ('21), Sburlea ('70), Niculae ('82). Echipa din Vaslui este redutabilă şi fără Wesley, iar Petrolul a fost dezamăgitor. A contat şi golul frumos de deschidere al lui Sanmărtean (lovitură liberă de la 25 de metri), dar şi eliminarea ploieşteanului Adrian Cristea ('31), pentru un cot aplicat în  figura lui Antal. Arbitrul Adrian Cojocaru n-a acordat cartonaş roşu la un fault comis în min. 85, de Boudjemaa, asupra lui Marius Niculae, din postura de ultim apărător.
Aseară, s-au mai disputat partidele: "U" Cluj - Gloria Bistriţa şi Dinamo - CSMS Iaşi. Astăzi sunt programate meciurile: Concordia Chiajna - Viitorul Constanţa (18:30, DigiSport) şi Oţelul - Rapid (20:20, Antena 1).
Etapa viitoare (3-5 august): Gloria Bistriţa - Gaz Metan Mediaş (vineri), Pandurii Targu Jiu - Ceahlăul Piatra Neamţ (vineri), CS Turnu Severin - Concordia Chiajna, Petrolul Ploieşti - Oţelul Galaţi, CFR Cluj - FC Vaslui (sambătă), Viitorul Constanţa - Astra Ploieşti, Steaua - "U" Cluj (duminică), Rapid - CSMS Iaşi, FC Braşov - Dinamo (luni).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.