Sport

Maraton sportiv: Olimpici fără patrie

Ziarul de Vrancea
25 iul 2012 691 vizualizări
Maratonistul din Sudanul de Sud, Guor Marial, precum şi doi sportivi din Insulele Curaçao vor defila, vineri, sub drapelul olimpic, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra.

Prezenţa lui Philipine van Aanholt, specialist la iahting, şi a judoka Reginald de Windt sub drapelul olimpic este rezultatul dispariţiei ţării lor, Antilele Olandeze, absorbite de Olanda în 2010. Antilele Olandeze au avut un comitet olimpic recunoscut de CIO, iar acum au reuşit să obţină dreptul ca sportivii din această regiune să poate concura sub drapelul olimpic.  Guor Marial, în varstă 28 de ani, născut în Sudanul de Sud, ţară independentă de un an, locuieşte în Statele Unite, dar nu are niciun paşaport. CIO a refuzat recent ca sportivii din Sudanul de Sud să participe la JO sub culorile propriului drapel, comitetul lor olimpic nefiind încă recunoscut. Este pentru a treia oară cand sportivi defilează sub drapelul olimpic. În 1992, sportivii din fosta Iugoslavie şi Macedonia au defilat sub drapelul olimpic la Barcelona, iar în 2000 a fost randul a patru sportivi din Timorul de Est să facă acest lucru.


"King Carl" refuză atletismul


Fostul atlet american Carl Lewis a sosit la Londra, cu trei zile înainte de deschiderea Jocurilor Olimpice, unde nu va asista la întrecerea atletică, ci la scrimă şi BMX. "Sunt foarte fericit că sunt aici. Am asistat la tenis de masă la Beijing, acum mă voi duce la scrimă. Îmi place să văd două sau trei noi sporturi de fiecare dată cand mă duc la JO, iar copiii mei vor să vadă BMX", a declarat Lewis.  Fostul atlet în varstă de 51 de ani a adăugat că nu merge la atletism, din  motive personale.  Lewis a caştigat nouă medalii olimpice de aur, între 1984 şi 1996, la 100 m, 200 m, săritura în lungime şi ştafeta de 4x100 m.


TAS face selecţii pentru Londra


Camera specială a Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru Jocurile Olimpice de la Londra a dat, marţi seară, o primă decizie, oferind unui călăreţ sud-african, Alexander Peternell, dreptul de a participa la competiţie. Potrivit unui comunicat al TAS, cei trei judecători au cerut Comitetului Olimpic Sud-african să-l includă pe Peternell în echipa Africii de Sud şi să-l înscrie la JO.  Peternell a sesizat TAS la începutul lunii iulie pentru a contesta alegerea federaţiei de echitaţie de a include în lot un alt călăreţ, Paul Hart, mai slab clasat. TAS i-a dat dreptate luni, apreciind că Peternell a îndeplinit criteriile de calificare pentru a fi reţinut în locul lui Paul Hart. Cum însă comitetul sud-african a decis să nu trimită la Londra pe niciunul dintre aceşti doi călăreţi, Peternell a cerut arbitrajul de urgenţă a camerei ad-hoc a TAS de la Londra.


"Vine Messi", zice Badea


Preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Dinamo, Nicolae Badea, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că în contractul încheiat pentru partida amicală cu FC Barcelona, există o clauză specială pentru ca argentinianul Lionel Messi să fie prezent la Bucureşti. "Sper ca Messi să depăşească problema medicală pe care o are şi să fie prezent la Bucureşti la meciul cu Dinamo. Există un contract cu clauze care specifică faptul că trebuie să fie prezenţi un număr minim de jucători care fac parte din echipa naţională a Spaniei. Există o clauză specială pentru Messi. Vom încheia zilele următoare o poliţă de asigurare a contractului. Organizarea e absolut impecabilă", a declarat Badea. Fotbalistul argentinian al echipei FC Barcelona, Lionel Messi, a suferit o contuzie la piciorul drept, la antrenamentul de luni, şi nu a evoluat în meciul amical de marţi cu Hamburg. Argentinianului i s-a făcut, marţi dimineaţă, o ecografie în urma căreia s-a constatat că are un hematom intramuscular. Potrivit serviciilor medicale ale FC Barcelona, perioada de indisponibilitate a lui Messi va fi evaluată în funcţie de evoluţia situaţiei jucătorului.


Gura bate seiful


Comisia de Disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal l-a sancţionat, ierii, cu o penalitate sportivă de 13.600 de lei pe finanţatorul stelist Gigi Becali, pentru o serie de afirmaţii jignitoare la adresa patronului CFR Cluj Arpad Paszkany, în primăvara acestui an. Becali poate face recurs la această decizie.  Pe de altă parte, jucătorii Iasmin Latovlevici (Steaua), Valentin Creţu (Concordia Chiajna) şi Da Silva Erico Constantino (Universitatea Cluj), toţi eliminaţi în prima rundă, au fost suspendaţi cate o etapă şi au primit o penalitate sportivă de 740 de lei.  Tot ieri s-a întrunit şi Comisia pentru soluţionarea litigiilor, care a admis în parte cererea lui Cosmin Vatcă şi a obligat FC Rapid la plata a 11.000 de euro şi a cheltuielilor de judecată.


Dintr-o operaţie într-alta


Mijlocaşul echipei Cehiei, Tomas Rosicky, de la Arsenal Londra, a fost supus unei noi operaţii la tendonul lui Ahile şi va fi indisponibil între şase şi opt săptămani, a anunţat, miercuri, cotidianul praghez Sport. "Avea o inflamaţie, trebuia eliminată. Deja a început recuperarea", a declarat agentul jucătorului Pavel Paska. Rosicky, în varstă de 31 de ani, va absenta astfel la începutul noului sezon al campionatului Angliei.


Director nou la DFB

Fostul antrenor al formaţiei Bayer Leverkusen, Robin Dutt, în varstă de 47 de ani, va fi noul director sportiv al Federaţiei Germane de Fotbal (DFB), a anunţat presa germană. Potrivit Bild şi Sky News, Dutt şi preşedintele DFB, Wolfgang Niersbach, au stabilit ultimele detalii ale contractului marţi seară. Robin Dutt îi succede lui Mathias Sammer, care a anunţat la 2 iulie că va deveni noul director sportiv la Bayern München. DFB a refuzat să comenteze aceste informaţii, însă conform susrelor citate, Dutt va fi prezentat oficial astăzi. 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.