Sport

Mozaic sportiv: Mingea-i minge, urna-i urnă

Ziarul de Vrancea
24 iul 2012 622 vizualizări
Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a anunţat că partidele Universitea Cluj - Gloria Bistriţa şi Dinamo - CSMS Iaşi se vor disputa duminică în cadrul etapei a II-a a Ligii I, conform programării chiar dacă Jandarmeria a solicitat să fie amanate.

"Jandarmeria a venit cu o propunere la noi să nu programăm meciuri duminică, atunci cand este referendumul, pentru că ei nu fac faţă. Dar le-am spus că suntem un popor civilizat şi nu putem să nu se joace duminică pentru televiziunile au plătit o groază de bani. O să facem de aşa natură să trimitem cate doi observatori să fie totul în regulă. Oricum, sunt numai două meciuri", a precizat Dragomir.


Cine-l mai crede pe Becali?


Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat după victoria din meciul cu Concordia Chiajna, scor 1-0, că se va retrage dacă echipa sa nu va caştiga titlul în acest sezon, însă ulterior a revenit asupra acestei afirmaţii, precizand că a fost făcută "la nervi". "Dacă nu iau campionatul ăsta, la revedere, mă las. Fotbalul este cel mai frumos lucru din cate am făcut eu, excluzand lucrurile spirituale, credinţa, dar fotbalul este frumos cand caştigă echipa ta. Cand te chinui şi ai emoţii şi crezi că sănătatea ta poate fi pusă în joc te bate gandul", a spus Becali la Digi Sport. Ulterior el a revenit asupra declaraţiei, spunand: "Eu nu mă retrag decat atunci cand mă duce la cimitirul Sf. Ilie, eu la nervi spun asta".


Cupe Europene la handbal


Cinci echipe de handbal romaneşti, trei feminine şi două masculine, şi-au aflat marţi adversarele din cupele europene, la tragerea la sorţi de la Viena. Astfel, la feminin, în turul III al Cupei Cupelor, va întalni echipa de pe locul III în primul turneu de calificare  al Ligii Campionilor, grupă din care fac parte Viborg (Danemarca), Balonmano Bera Bera (Spania), Vistal Gdynia (Polonia) şi LC Brühl (Elveţia). Partidele se vor disputa în zilele de 10 şi 17 noiembrie, returul la Galaţi. În Cupa EHF (turul II), Dunărea Brăila va juca primul meci acasă (13 octombrie) cu WHC Biseri (Muntenegru). În turul III, HC Zalău se va confrunta (primul meci în deplasare cu învingătoarea dublei Valencia (Spania) şi Valur Reykjavik (Islanda). La masculin, HC Odorhei joacă în primul tur al Cupei EHF, cu European University Cyprus, primul meci disputandu-se în Insula Afroditei. Ştiinţa Bacău este calificată direct în turul II, unde va întalni învingătoarea dintre Sporting Lisabona şi Ystads IF (Suedia), primul meci la Bacău


Messi pune Barcelona la plată


Fotbalistul argentinian al echipei FC Barcelona, Lionel Messi, a suferit o contuzie la piciorul drept, la antrenamentul de luni, şi nu a evoluat în meciul amical de aseară cu SV Hamburg. Argentinianului i s-a făcut, ieri dimineaţă, o ecografie în urma căreia s-a constatat că are un hematom intramuscular. Potrivit serviciilor medicale ale FC Barcelona, perioada de indisponibilitate a lui Messi va fi evaluată în funcţie de evoluţia situaţiei jucătorului. Absenţa internaţionalului argentinian Lionel Messi de la meciul amical cu Hamburg costă FC Barcelona 400.000 de euro, sumă stipulată în contractul dintre cele două grupări, informează cotidianul As. "Această absenţă va costa FC Barcelona 400.000 de euro, sumă pe care clubul nu o va mai primi, conform contractului semnat pentru acest amical. Hamburg doreşte să folosească aceşti bani pentru a-şi compensa fanii pentru absenţa lui Messi", notează cotidianul spaniol. Potrivit presei germane, FC Barcelona ar urma să primească acum 800.000 de euro pentru amicalul cu Hamburger SV, şi nu 1,2 milioane de euro.


Paralimpic jefuit la Paris


Un sportiv selecţionat pentru Jocurile Paralimpice de la Londra şi medaliat cu aur la ediţia din 2008, de la Beijing, a rămas pentru cateva zile fără proteza braţului său stang, aceasta fiind furată, la Paris, odată cu scuterul în care se afla, au anunţat, ieri, Poliţia locală. Presupusul hoţ a fost arestat, pus sub acuzare şi plasat sub control judiciar, a precizat Parchetul din Bobigny. Proteza a fost recuperată la Bobigny. Jaful a avut loc sambătă dimineaţă, cand două persoane l-au agresat pe conducătorul scuterului cu un spray lacrimogen şi i-au luat vehiculul. Victima este Arnaud Assoumani, caştigător al medaliei de aur la săritura în lungime (7,23 metri), care a stabilit la Jocurile Paralimpice de la Beijing şi un record mondial al probei.Assoumani îşi pusese proteza braţului stang în scuter, înaintea jafului. Acest furt i-ar fi putut compromite francezului participarea la Jocurile Paralimpice.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.