Sport

Craiova cere reintegrarea imediată

Ziarul de Vrancea
23 iul 2012 660 vizualizări
Universitatea lui Mititelu doreşte convocarea Comitetului Executiv al FRF pentru a aplica hotărarea Curţii de Apel

Clubul Universitatea Craiova a somat, ieri, Federaţia Romană de Fotbal, prin biroul executorului judecătoresc Violeta Parvan, să convoace de urgenţă Comitetul Executiv pentru punerea în aplicare a sentinţei Curţii de Apel Bucureşti. În notificarea transmisă FRF, gruparea olteană susţine că a primit din partea federaţiei două înştiinţări contradictorii. Prima, în 13 iulie, semnată de consilierul juridic Adrian Stangaciu, în care i se comunică faptul că FRF nu va pune în aplicare sentinţa Curţii de Apel şi a doua, în 17 iulie, semnată de Mircea Sandu, în care se menţionează faptul că Universitatea Craiova este reintegrată în sezonul 2012-2013 al Ligii a II-a conform unei hotărari a Comitetului de Urgenţă. În consecinţă, gruparea condusă de Adrian Mititelu solicită lămuriri deoarece "Comitetul de Urgenţă al FRF are atribuţii limitate", organismul de conducere al federaţiei între şedinţele Adunării Generale fiind Comitetul Executiv.
Universitatea Craiova cere Comitetului Executiv al FRF lămurirea calităţii sale de membru afiliat şi clarificarea situaţiei celor 39 de jucători aflaţi sub contract la data de 20 iulie 2011 şi legitimaţi apoi, în baza deciziei C.Ex. de excludere provizorie, la alte cluburi din ţară şi străinătate.  De asemenea, clubul oltean solicită explicaţii cu privire la competiţia în care ar trebui să evolueze, avand în vedere că, în urma deciziei de excludere provizorie, i s-a luat dreptul de a evolua în Liga a II-a în sezonul 2011-2012 şi, astfel, de a avea posibilitatea de a promova şi de a evolua în sezonul 2012-2013 al Ligii I. "Neconvocarea, în regim de urgenţă, a Comitetului Executiv al FRF şi nepunerea în discuţie a situaţiei SC Fotbal Club U Craiova SA reprezintă, fără tăgadă, nerespectarea şi nepunerea în executare a Sentinţei civile executorii nr. 4230/25.06.2012 a Curţii de Apel Bucureşti şi reprezintă o continuare a abuzurilor Federaţiei Romane de Fotbal împotriva Universităţii Craiova", se menţionează în notificarea grupării olteane. Comitetul de Urgenţă al FRF a pus în aplicare, la 17 iulie, decizia Curţii de Apel Bucureşti, a dispus suspendarea măsurii excluderii provizorii a SC Fotbal Club U Craiova SA şi a reintegrat clubul din Bănie în Liga a II-a şi tototadă a invitat primăria să înscrie o echipă în L2, conform deciziei AG.
La 25 iunie, Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea clubului Universitatea Craiova de anulare a excluderii provizorii a grupării conduse de Adrian Mititelu, hotărată de Comitetul Executiv al Federaţiei Romane de Fotbal în 20 iulie 2011. FRF poate contesta această sentinţă, dar trebuie să reînscrie imediat echipa în campionat.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.