Sport

Coman pleacă pe ochi frumoşi

Ziarul de Vrancea
16 iul 2012 719 vizualizări
Acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a declarat, ieri, agenţiei MEDIAFAX, că portarul Dănuţ Coman a fost lăsat să plece gratis la gruparea cipriotă Anorthosis Famagusta, deşi iniţial solicitase 125.000 de euro în schimbul transferului său

"Astăzi am discutat şi îl lăsăm să plece. Pleacă gratis. îi urăm drum bun acolo unde vrea el să plece", a anunţat Copos. Întrebat dacă Dănuţ Coman va mai avea loc vreodată la Rapid ca jucător sau într-o funcţie administrativă, George Copos a răspuns: "Nu pot să spun asta acum". Conducerea FC Rapid anunţase iniţial că Dănuţ Coman se poate transfera la Anorthosis Famagusta în schimbul a 125.000 de euro, pentru ca ulterior suma să fie diminuată la 62.000 de euro după o discuţie pe care George Copos a avut-o cu portarul în Scoţia.


Capello, uns la Moscova


Italianul Fabio Capello, fost selecţioner al Angliei, a fost numit, ieri, la conducerea tehnică a primei reprezentative a Rusiei şi are ca obiectiv calificarea echipei la Cupa Mondială din 2014, a anunţat federaţia rusă de fotbal. Capello îl înlocuieşte pe olandezul Dick Advocaat, care a părăsit naţionala rusă după ce aceasta a ratat calificarea din faza grupelor turneului final al Euro-2012, pentru a prelua formaţia PSV Eindhoven. Italianul va primi un salariu anual de şase milioane de euro, potrivit presei ruse. Potrivit presei locale, Igor Şalimov sau Dmitri Alenicev, foşti jucători în Serie A, ar putea face parte din staful noului selecţioner. În preliminariile CM din 2014, Rusia face parte din Grupa F alături de echipele naţionale din Portugalia, Irlanda de Nord, Israel, Azerbaidjan şi Luxemburg.


Spania e campioană şi cu puştii


Selecţionata Spaniei a învins, duminică, la Tallin, formaţia Greciei, cu scorul de 1-0, în finala Campionatului European de fotbal rezervat jucătorilor under 19, la două săptămani după ce echipa iberică de seniori şi-a adjudecat trofeul Euro-2012. Unicul gol al meciului a fost marcat de Jesé Rodríguez, în minutul 80. Spania şi păstrat, astfel, titlul cucerit în 2011, în Romania, şi a ajuns la şase campionate europene caştigate de la fondarea competiţiei, în 2002. în cele 11 ediţii ale CE under 19, Spania a caştigat de şase ori turneul final şi o dată a fost finalistă.


Bundesliga e mai tare


Preşedintele Federaţiei Germane de Fotbal (DFB), Wolfgang Niersbach, a declarat, luni, că Bundesliga este cel puţin la fel de atractivă ca întrecerea similară din Spania, unde interesul se limitează la lupta dintre Real Madrid şi FC Barcelona. "În campionatul spaniol suspansul se reduce doar la cine va fi campioană, Real Madrid sau FC Barcelona. La noi este mai deschisă lupta. Este adevărat că Borussia Dortmund şi Bayern München sunt favorite, dar cine poate garanta că Borussia Mönchengladbach sau Schalke 04 nu vor termina înaintea lor?", a spus Niersbach. Campionatul Germaniei va începe la 24 august, iar în prima etapă se vor întalni Borussia Dortmund, campioana en-titre, şi Werder Bremen, laureata din 2004. În ultimele şase sezoane, pe langă Bayern München şi Borussia Dortmund, titlul în Germania a mai fost caştigat de formaţiile VfB Stuttgart (2007) şi VfL Wolfsburg (2009). În schimb, ultima echipă care a caştigat titlul în Spania, în afară de Real Madrid şi FC Barcelona, a fost FC Valencia în 2003.


S-a săturat de MU


Atacantul bulgar al echipei Manchester United, Dimitar Berbatov, care a fost mai mult rezervă în sezonul trecut, a declarat că doreşte să părăsească echipa vicecampioană a Angliei. "Adevărul este că ador acest club, dar nu voi fi util nimănui dacă nu joc. Vreau să joc, să ajut. Dar pentru motive care îmi sunt necunoscute, acest lucru nu cred că se va întampla sau oportunităţile vor fi limitate, deci ar fi mai bine pentru toată lumea să plec", a declarat, pe pagina sa de Facebook, golgheterul campionatului Angliei, ediţia 2010/2011, care a avut doar 12 apariţii în Premier League, sezonul trecut, marcand şapte goluri. Fostă căpitan al naţionalei Bulgariei a fost transferat de la Tottenham la Manchester Unted în 2008, pentru 38,3 milioane de euro. Înainte de a evolua în Anglia, Berbatov a jucat la Bayer Leverkusen, între 2001 şi 2006 şi se estimează că bulgarul va reveni în Bundesliga.

Dundee, în locul lui Rangers


Echipa Dundee FC va înlocui în sezonul viitor al primei ligi din Scoţia formaţia Glasgow Rangers, retrogradată în liga a patra din cauza problemelor financiare, a anunţat, luni, Liga Scoţiană de Fotbal (SPL). Dundee FC, ocupanta locului secund din liga a doua în sezonul trecut, a fost preferată formaţia Dunfermline, singura formaţie retrgradată în vară din prima ligă, pentru a-i lua locul lui Glasgow Rangers. Astfel, oraşul Dundee va avea două echipe în prima ligă în sezonul viitor, Dundee United şi Dundee FC. Glasgow Rangers, echipă la care este legitimat Dorin Goian, a fost retrogradată din prima ligă în cea de-a patra, din cauza problemelor financiare, s-a stabilit în urma votului ligii scoţiene de fotbal.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.