Sport

Finalul a salvat cursa

Ziarul de Vrancea
8 iul 2012 554 vizualizări
Mark Webber i-a suflat lui Alonso în ultimele tururi ale Marelui Premiu de Formula 1 al Marii Britanii

Pilotul australian Mark Webber (Red Bull) a caştigat, ieri, Marele Premiu de Formula 1 al Marii Britanii după ce a reuşit să-l depăşească în finalul cursei pe spaniolul Fernando Alonso (Ferrari), care plecase din pole-position şi controlase "ostilităţile" pe circuitul de la Silverstone. Alonso a plecat lansat de pe prima poziţie a grilei, urmat de Webber, locul doi la start. Spaniolul s-a desprins în prima parte la cinci secunde şi a păstrat acest interval mai mult de trei sferturi din cursă. El a ales să ruleze la final cu pneurile soft, spre deosebire de ceilalţi piloţi, care au preferat să le folosească la început. Monopostul Ferrari nu a mai fost la fel de rapid "încălţat" cu softuri, astfel că Webber a putut să-l depăşească pe adversarul său cu cinci tururi înainte de a trece linia de sosire. Ultima treaptă a podiumului i-a revenit campionului mondial en titre, Sebastian Vettel (Red Bull), plecat de pe poziţia a patra a grilei. Vettel ar fi putut realiza mai mult şi impresia a fost că germanului i-au lipsit numai cateva tururi pentru a-l întrece şi el pe Alonso. Felipe Massa, al doilea pilot Ferrari, a reuşit să ţină pasul cu coechipierul său, terminand al patrulea, iar acest lucru se vede foarte bine în clasamentul constructorilor, unde scuderia a "sărit" de pe patru pe doi, în urma rezultatelor de duminică. Piloţii echipei Lotus-Rénault, Kimi Räikkönen şi Romain Grosjean, s-au clasat pe următoarele locuri, francezul obţinand puncte preţioase după ce a fost forţat să intre repede la boxe, în urma unui acroşaj petrecut în primul tur. Un rezultat slab poate fi considerat locul VII ocupat de Michael Schumacher (Mercedes). Germanul a fost al treilea pe grilă, dar a fost depăşit în turul 11 de Massa, apoi a mai pierdut locuri în urma intrărilor la boxe.  În comparaţie cu etapa precedentă, de la Valencia, cursa de la Silverstone a fost una puţin spectaculoasă, cu excepţia finalului palpitant, care a adus rocada în funte. Webber obţine astfel a doua sa victorie în acest sezon, după cea din Principatul Monaco, fiind al doilea pilot cu o asemenea performanţă după Alonso. Următoarea etapă, a zecea, Marele Premiu al Germaniei, va avea loc în 22 iulie, la Hockenheim (MEDIAFAX).
Clasamentul cursei: 1. Mark Webber (Red Bull); 2. Fernando Alonso (Ferrari); 3. Sebastian Vettel (Red Bull); 4. Felipe Massa (Ferrari); 5. Kimi Räikkönen (Lotus Rénault); 6. Romain Grosjean (Lotus Rénault); 7. Michael Schumacher (Mercedes); 8. Lewis Hamilton (McLaren); 9. Bruno Senna (Williams); 10. Jenson Button (McLaren).
Clasamentul piloţilor (după nouă curse): 1. Fernando Alonso – 129 p; 2. Mark Webber – 116 p; 3. Sebastian Vettel – 100 p; 4. Lewis Hamilton – 83 p; 5. 5. Kimi Räikkönen – 83 p.
Clasamentul constructorilor: 1. Red Bull – 216 p; 3. Ferrari – 152 p; 3. Lotus Rénault – 144 p; 4. McLaren – 142 p.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.