Sport

Ultimele teste pentru gimnaste

Ziarul de Vrancea
6 iul 2012 568 vizualizări
înainte de Jocurile Olimpice, fetele antrenate de Octavian Bellu susţin astăzi un concurs internaţional important la Bucureşti Antrenorul lotului olimpic de gimnastică feminină, Octavian Bellu, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că nu vrea să dea un pronostic în ceea ce priveşte numărul de medalii pe care Romania l-ar putea obţine la Jocurile Olimpice, o competiţie care poate da "peste cap" previziunile

"Noi sperăm ca fetele să fie cat mai aproape de sută la sută din capacitate, altfel ne-am duce doar să încerce, sau să rişte să facă un exerciţiu pe care nu l-au absorbit aşa cum trebuie. Nu vreau să discut nici de procente nici de cate medalii vom obţine. Olimpiada este atat de surprinzătoare încat dă peste cap orice fel de previziuni. Este bine să lăsăm lucruile să se desfăşoare. Eu sper ca ele să atingă pană la Olimpiadă un nivel cat mai aproape de sută la sută din potenţial. Eu le simt dornice să termine odată cu antrenamentele şi să concureze. Toate spun că mai greu e antrenamentul decat competiţia. Aşii nu îi mai poţi ţine în manecă pentru că pe internet poţi vedea absolut tot ce face fiecare. Nu poţi să te duci la o competiţie ca Jocurile Olimpice, să introduci un element acolo pe care nu l-ai repetat caţiva ani. Nu mergem cu sacul la pomul lăudat, nu încercăm acum să surprindem pentru că nu mai avem cum", a declarat Bellu.
Tehnicianul consideră că organizarea patrulaterului de la Sala Polivalentă de sambătă este binevenită, declarand că nu se teme de eventuale accidentări: "Nu putem sta cu drobul de sare tot timpul, oricat de satisfăcător ar fi antrenamentul trebuie să le punem în situaţia de a prezenta exerciţiile în condiţii de concurs. De aceea ne-am străduit să organizăm acest concurs pe podium, pe aparatele de la Londra", a spus Bellu. Echipa feminină de gimnastică a Romaniei va susţine sambătă ultimul său test înaintea Jocurilor Olimpice de vară de la Londra, La concursul care va avea loc sambătă, participă echipele Franţei, Italiei şi Germaniei, dar şi sportive din alte ţări (Belgia, Elveţia, Grecia şi Suedia). Romania va fi reprezentată de Diana Chelaru, Diana Bulimar, Sandra Izbaşa, Cătălina Ponor, Amelia Racea şi  Larisa Iordache.

Ultima şansă pentru Drăgulescu


Preşedintele Federaţiei Romane de Gimnastică, Adrian Stoica, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că în cazul în care Marian Drăgulescu nu va reuşi să convingă antrenorii că poate ajunge în finalele la sol şi sărituri la JO, nu va face parte din echipa care se va deplasa la Londra. "Practic mai are timp să convingă colectivul tehnic de capacităţile sale de a putea executa ceea ce şi-au propus, de a se putea califica în finala de la sol şi sărituri. Fără aceste şanse, dacă nu va putea să-şi facă exerciţiile la nivelul la care şi el se aşteaptă să ajungă, prezenţa lui doar pentru a fi în echipă, nu aduce un plus", a declarat Stoica. Oficialul federaţiei romane a precizat faptul că se poate face o modificare în echipă pană cu o zi înainte de începerea concursului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.