Sport

Mozaic sportiv: Candidatură de consolare

Ziarul de Vrancea
4 iul 2012 850 vizualizări
Preşedintele Federaţiei Romane de Handbal, Cristian Gaţu, şi forul european de profil au anunţat, ieri, candidatura Romaniei pentru organizarea Campionatului European feminin Under 19 din 2015.

"Ne-am depus candidatura pentru organizarea turneului final din 2015, prezentarea noastră anterioară, depusă pentru turneul final al senioarelor din acest an, a fost apreciată, dar s-a decis în favoarea Serbiei. Aşa că am decis să candidăm pentru Europenele de junioare din 2015 şi pentru că la acest nivel nu sunt atatea cerinţe în privinţa infrastructurii, ca la nivelul senioarelor", a declarat, ieri, pentru MEDIAFAX, Cristian Gaţu. EHF a anunţat oficial candidaturile Romaniei, Slovaciei, Portugaliei, Greciei şi Muntenegrului, depuse pană la termenul limită, marţi.În dosarul de candidatură al Romaniei figurează şase oraşe potenţiale gazde: Piatra-Neamţ, Craiova, Ramnicu Valcea şi Bacău, pentru faza grupelor, plus Bucureşti sau Cluj, pentru finale. Turneul final al CE feminin Under 19 va avea loc între 23 iulie şi 2 august 2015.
Stăm pe loc
Echipa naţională a Romaniei se menţine pe poziţia 52, cu 580 de puncte, în clasamentul FIFA-Coca Cola pe luna iunie, dat publicităţii, miercuri, pe site-ul oficial al forului fotbalistic mondial. Adversarele Romaniei în grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014 ocupă următoarele poziţii: Olanda - locul 8 (1.079 de puncte), Turcia - locul 29 (735 puncte), Ungaria - locul 31 (716 de puncte), Estonia - locul 56 (554 de puncte), Andorra - locul 198 (15 puncte). Pe primul loc se menţine campioana mondială şi europeană Spania, cu 1691 puncte, urmată de Germania (1502 puncte) şi de Uruguay (1297 puncte). Brazilia, care luna trecută a ocupat locul cinci, a ieşit din Top Ten şi a căzut pe 11.
Stoian la Torino?
Mijlocaşul echipei AS Roma Adrian Stoian se află în atenţia clubului AC Torino, la care este legitimat şi romanul Sergiu Suciu, a anunţat, ieri, cotidianul Tuttosport. Sursa citată notează că antrenorul Romei, Zdenek Zeman, doreşte să-l vadă pe Stoian într-un stagiu de pregătire şi abia apoi va decide dacă îl va păstra în lot sau romanul va fi cedat. De serviciile lui Stoian mai sunt interesate formaţiile Cagliari, Chievo Verona şi AS Bari. Adrian Stoian, în varstă de 21 de ani, a fost transferat definitiv în această vară la formaţia AS Roma de la AS Bari în schimbul a circa un milion de euro şi a cedării definitive a portarului Alexandru Pena, care sezonul trecut a fost împrumutat la Dinamo Bucureşti.
Primul paralimpic la Olimpiada normală
Sud-africanul Oscar Pistorius va fi primul sportiv paralimpic care va participa la Jocurile Olimpice, după ce a fost selecţionat în echipa de ştafetă 4x400 metri pentru Londra. Vineri, Pistorius nu reuşise să se califice la individual, după ce a fost al doilea la 400 metri, la Campionatele Africii, cu un timp de 45 secunde şi 52 sutimi, el trebuind să înregistreze 45.30 pentru a merge la Londra. Oscar Pistorius s-a născut fără peronee, medicii fiind nevoiţi să îi amputeze ambele picioare cand avea numai cateva luni. în prezent, sportivul poartă proteze din fibră de carbon.
Nadal are tendinită
Tenismanul spaniol Rafael Nadal, eliminat în turul doi la Wimbledon, are din nou tendinită la un genunchi, el urmand să facă o pauză de 15 zile, însă speră să fie restabilit pentru turneul olimpic (27 iulie-12 august). "Medicii mi-au examinat genunchiul şi sufăr de o tendinită care mă împiedică să mă antrenez şi să joc timp de 15 zile. Am început deja tratamentul şi obiectivul meu este să fiu apt pentru Jocurile de la Londra", a declarat caştigătorul de la Roland-Garros. Jucătorul şi-a exprimat regretul că a trebuit să anuleze meciul demonstrativ prevăzut la 14 iulie cu Novak Djokovic, pe stadionul Santiago Bernabeu din Madrid.
De la Inter la Juve
Fundaşul brazilian Lucio, care vineri a părăsit Internazionale Milano, va semna un contract pe două sezoane cu echipa campioană a Italiei, Juventus Torino, a anunţat site-ul oficial al grupării torineze. Lucio, 34 de ani, a efectutat vizita medicală, iar în cursul acestei zile va semna contractul. Brazilianul a jucat pentru Inter Milano în 136 meciuri şi a înscris cinci goluri, în perioada 2009-2012. El a caştigat cu Inter o dată campionatul Italiei, de două ori Cupa Italiei, o dată Supercupa Italiei şi Liga Campionilor în 2010.
Sturridge a ratat selecţia
Atacantul formaţiei Chelsea, Daniel Sturridge, convocat în echipa britanică pentru Jocurile Olimpice de la Londra, a fost internat, fiind suspect de meningită. Jucătorul de 22 de ani s-a îmbolnăvit week-end-ul trecut şi a fost internat la spitalul St Mary din Paddington, pentru a fi supus unor teste. Potrivit AFP, medicii cred că Sturridge suferă de meningită virală, forma mai puţin gravă a maladiei, care poate fi îngrijită cu tratament medical. Deşi starea lui s-a îmbunătăţit în ultimele două zile, prezenţa sa în echipa britanică pare compromisă. Selecţionerul Stuart Pearce poate alege un înlocuitor pană la 25 iulie.
Liga celor mărunţi
Marţi au debutat întrecerile Ligii Campionilor la fotbal, cu meciurile din prima manşă a primului tur preliminar. În cele cinci partide, s-au înregistrat două remize albe şi trei scoruri categorice. Rezultatele au fost următoarele: Vikingur (Insulele Feroe) - FC Gomel (Belarus) 0-6; FK Skendija 79 (Macedonia) - Portadown FC (Irlanda de Nord) 0-0; F91 Dudelange (Luxemburg) - SP Tre Penne (San Marino) 7-0; FC La Valetta (Malta) - FC Lusitans (Andorra) 8-0; Linfield FC (Irlanda de Nord) - B36 Torshavn (Insulele Feroe) 0-0. Meciurile retur vor avea loc la 10 iulie.
Chiellini stă 40 de zile
Fundaşul italian Giorgio Chiellini va fi indisponibil 40 de zile, după accidentarea suferită în finala Campionatului European, pierdută în faţa Spaniei, scor 0-4, informează Tuttosport. Giorgio Chiellini a fost supus, marţi, unor noi teste la Torino, care au arătat că a suferit o ruptură la pulpa stangă. Chiellini s-a accidentat la finala Spania - Italia de la Kiev, de duminică, fiind înlocul cu Balzaretti, în minutul 21.
Pică precum spicele
Echipa de baschet a SUA a înregistrat un nou forfait pentru Jocurile Olimpice de la Londra, cel al pivotului Lamar Odom, a anunţat preşedintele federaţiei americane, Jerry Colangelo. Odom este al şaptelea jucător dintr-o primă listă de 20 de preselecţionaţi care declară forfait, după Dwyane Wade şi Chris Bosh (Miami Heat), Dwight Howard (Orlando Magic), Derrick Rose (Chicago Bulls), Chauncey Billups (Los Angeles Clippers) şi LaMarcus Aldridge (Portland Trail Blazers). Lamar Odom (32 ani, 2,08 m), care a semnat, vineri, cu Los Angeles Clippers, a evoluat sezonul trecut la Dallas Mavericks.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.