Sport

Squadra mirifica!

Ziarul de Vrancea
29 iun 2012 454 vizualizări
ST: Varşovia, Germania - Italia 1-2 (0-2)

Nemţii n-au reuşit să-şi învingă compexul peninsular, iar călăul lor s-a numit Mario Balotelli
Germania: 1. Neuer – 20. Boateng (’71 -13. Müller), 5. Hummels, 14. Badstuber, 16. Lahm (cpt) – 6. Khedira, 7. Schweinsteiger – 18. Kroos, 8. Özil, 10. Podolski (’46 – 21. Reus) – 23. Gomez (’46 – 11. Klose). Antrenor: Joachim Löw.
Italia: 1. Buffon (cpt) – 6. Balzaretti , 15. Barzagli, 19. Bonucci, 3. Chiellini– 21. Pirlo – 8. Marchisio, 18. Montolivo (’66 – 5. Motta), 16. De Rossi – 10. Cassano (’57 – 22. Diamanti), 9. Balotelli (’70 – 11. Di Natale). Antrenor: Cesare Prandelli.
Arbitru: Stéphane Lannoy (Franţa)
Cartonaşe galbene: Hummels / Balotelli, Bonucci, De Rossi, Motta

0-1, min. 20: Cassano trece de Hummels pe flancul stang, centrează perfect pentru capul lui Balotelli, care înscrie din 4 metri.
0-2, min 37: Buffon boxează o minge grea la un corner, pană la Montolivo, care îl lansează pe Balotelli, iar acesta trimite năprasnic în plasă de la 15 metri.
1-2, min. 90^2: Özil, cu forţă sub transversală, din penalty în ciuda lui Buffon, care ghicise colţul

După două remize albe, acre şi chioare, aseară s-a jucat fotbal adevărat la Euro 2012, în cea de-a doua semifinală. O primă repriză cu o desfăşurare surprinzătoare, pentru că nemţii au dominat copios primul sfert de oră, motoarele Özil şi Khedira concepand atacuri periculoase spre careul lui Buffon. Apărarea italiană părea sufocată, astfel încat Pirlo a scos de pe linia porţii mingea din piciorul lui Podolski, iar Barzagli a fost aproape de autogol la o altă fază periculoasă, urmată de o paradă a lui Buffon la un şut periculos al lui Kroos. “Squadra” reacţionează doar prin şuturi de la distanţă, dar execuţiile lui Montolivo şi Cassano sunt floare la ureche pentru un portar ca Neuer. Şi în plină dominare germană, faza Cassano – Balotelli din min. 20 a căzut ca un potop peste germanii din tribune, dar şi cei din teren, pentru care expresia “gol împotriva cursului jocului” începea să capete accente năucitoare. “Einmal ist keinmal” (odată înseamnă niciodată) şi-or fi spus nemţii, care după cateva momente de uluială au reluat meticulos atacurile spre poarta lui Buffon. Goal-keeper-ul italian a scos un şut năprasnic al lui Khedira, iar după cornerul rezultant a urmat.. “Zweimal”: mingea respinsă senzaţional cu pumnul spre Montolivo, lansarea lui Balotelli şi varful de la Manchester City şi-a spălat toate păcatele din teren şi din afara lui. Italienii au dominat finalul reprizei, poate cea mai spectaculoasă repriză italiană de mulţi ani.
Începe repriza a doua cu o Germanie dezlănţuită şi cu o Italie pe baricade, fiindcă or fi ei cruzi apărătorii italieni dar ştiu lecţia din Serie A. Lahm a trimis  o bombă cu efect la marginea terenului, iar Miro Klose s-a arătat mult mai periculos în careul italian decat sedatul Gomez din prima repriză. Dar “macaronarii” ştiu, în continuare şi contraatacul, iar Balotelli a vrut să încheie conturile cu o execuţie pretenţioasă din lateral. O lovitură liberă de la 25 metri executată de Reus (’65) a arătat din nou cat de mare portar este Buffon. Însă pe măsura trecerii timpului presiunea germană s-a mai diminuat, pericolul numărul unu fiind acelaşi etern Klose. De partea cealaltă, după ieşirea lui Balotelli, Marchisio a ratat două ocazii uriaşe, iar în ultimele minute, “Dreimal” a fost irosit de di Natale, care a tras pe langă poartă din poziţie ideală şi i-a fost refuzat lui Balzaretti, care a înscris din ofsaid. O şansă germană a fost irosită de Özil, care a trimis din voleu, peste poarta lui Buffon, nemţii reuşind doar golul de onoare, la o lovitură de pedeapsă acordată pentru un henţ în careu comis de Barzagli. 
Complexul italian s-a reeditat din nou pentru germani în capitala Poloniei, în faţa unei echipe peninsulare care nu a arătat de mult asemenea spirit ofensiv. Probabil de la neuitata partidă caştigată contra Braziliei (3-2) la Cupa Mondială din 1982!
Euro 2012 mai are un singur meci în calendar: finala de duminică, de la Kiev, în care Italia va întalni Spania. Cele două echipe s-au întalnit chiar la această competiţie, la Gdansk, scorul fiind 1-1. (Nic. G)


Finală latină la Euro 2012
* Italia a învins Germania cu 2-1 şi va întalni duminică Spania, în ultimul act de la Kiev * Mario Balotelli a înscris ambele goluri ale italienilor.
Amănunte în pagina 1 B


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.