Sport

Un roman a purtat flacăra olimpică

Ziarul de Vrancea
29 iun 2012 624 vizualizări
Dan Alexandru Dumitru, un roman stabilit de opt ani în Marea Britanie, a purtat flacăra olimpică în centrul oraşului Leeds, pe o distanţă de 300 metri, se arată într-un comunicat al Ambasadei Romaniei de la Londra.

Dan Alexandru Dumitru a fost selecţionat de Lloyds Bank, cel de-al treilea sponsor şi partener oficial al Jocurilor Olimpice, ca urmare a nominalizării făcute de membrii Parohiei Ortodoxe "Sf. Macarie cel Mare" din Leeds, pentru întreaga activitate de voluntariat pe care a desfăşurat-o în ultimii cinci ani prin participarea la diverse competiţii sportive în scopuri caritabile.
Lacina a ajuns în Daghestan
Fostul atacant ivorian al echipei CFR Cluj Lacina Traoré a fost transferat de la Kuban Krasnodar, formaţie antrenată de Dan Petrescu, la Anji Mahacikala, informează site-ul oficial al grupării care l-a cumpărat pe fotbalist. ursa citată nu  precizează însă nici durata contractului jucătorului, nici suma de transfer. Lacina Traoré, 22 de ani, a fost transferat de la CFR Cluj la Kuban la începutul anului 2011, pentru patru milioane de euro. Conform înţelegerii de atunci, clujenii mai deţin o cotă de 10 la sută din vanzarea ulterioară a jucătorului, astfel că gruparea ardeleană va încasa o sumă de bani din trecerea lui Traoré la Anji. Noua echipă a lui Traoré a terminat campionatul trecut pe locul V în Rusia. Ivorianul va fi coleg la formaţia pregătită de olandezul Guus Hiddink cu atacantul camerunez Samuel Eto'o.
Stancu, cedat la Kasimpaşa
Clubul Galatasaray a decis să îl cedeze pe atacantul Bogdan Stancu grupării Kasimpaşa, nou promovată în prima ligă din Turcia, în schimbul sumei de 2,5 milioane de euro, susţine cotidianul Hürriyet. Potrivit sursei citate, Galatasaray a luat această decizie după ce tehnicianul Fatih Terim a anunţat conducerea clubului că nu îl are în vedere pe Stancu pentru sezonul următor. Bogdan Stancu, legitimat la Galatasaray din ianuarie 2011, a jucat în sezonul trecut sub formă de împrumut la Orduspor. Clubul din Ordu a vrut să îl păstreze pe roman în lot, dar nu s-a înţeles cu Galatasaray în privinţa banilor. Internethaber.com scrie că Galatasaray şi Kasimpaşa s-au înţeles în mare proporţie în privinţa lui Stancu şi că suma de transfer ar fi 2,7 milioane de euro. Un alt jurnal din Turcia, Fanatik, notează că de serviciile lui Stancu ar fi interesat şi clubul Trabzonspor.
Încă un înotător roman la Londra
Sportivul Alexandru Coci va participa la JO de la Londra, după ce a primit o invitaţie din partea Federaţiei Internaţionale de Nataţie.  Băimăreanul în varstă de 22 de ani ar urma să concureze în proba 200 de metri fluture şi a fost invitat de FINA, graţie rezultatelor bune şi îndeplinirii baremului olimpic B. "Regulamentul prevede un anumit număr de sportivi, care pot participa prin îndeplinirea baremului A, dar şi un număr de sportivi, care pot fi acceptaţi de FINA, datorită rezultatelor bune şi a îndeplinirii baremului B. în această a doua situaţie s-au aflat Dragoş Agache şi Norbert Trandafir, ambii cu baremele B îndeplinite, dar şi rezultate notabile la CM şi CE. Ei se vor alătura Cameliei Potec, ce s-a calificat direct, cu baremul A. Alexandru Coci va lua startul în proba de 200 metri fluture, am şi trimis deja confirmarea", a declarat ieri, pentru MEDIAFAX, Ştefan Iamandi, secretarul general al Federaţiei Romane de Nataţie şi Pentatlon Modern.  Romania va fi reprezentată astfel de patru înotători la Jocurile Olimpice de la Londra: Camelia Potec, Dragoş Agache, Norbert Trandafir şi Alexandru Coci.
Din dragoste pentru echipă
Un suporter italian a murit, ieri seară, cand sărbătorea victoria echipei naţionale la meciul cu Germania, din semifinalele Euro-2012, după ce a căzut pe o masă de sticlă, a anunţat, ieri, agenţia Ansa. Antonello Idda, un şomer de 52 de ani din Tempio Pausania, în Sardinia, a alunecat în timp ce sărbătoarea victoria şi a căzut pe o masă de sticlă, care s-a spart sub greutatea lui, iar o bucată de sticlă i-a secţionat artera femurală. Fratele său a încercat să-l salveze, chemand imediat ambulanţa, dar bărbatul a murit înainte ca medicii să sosească la faţa locului.
Dopată cu marijuana
Sportiva americană Stephany Lee a fost depistată pozitiv cu marijuana şi a fost suspendată un an, astfel că nu va participa la Jocurile Olimpice de la Londra, unde era calificată la lupte, la categoria 72 kg, a anunţat, ieri, agenţia americană antidoping. Stephany Lee, testată în cadrul selecţiilor olimpice americane de lupte la 21 aprilie, la Iowa City, a mai fost depistată pozitiv cu aceeaşi substanţă în 2009. Ea va fi înlocuită la JO de la Londra de Ali Bernard.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.