Sport

Mozaic sportiv: S-au prăbuşit la sfarşit

Ziarul de Vrancea
21 iun 2012 500 vizualizări
Echipa naţională de polo a Romaniei a fost învinsă, în deplasare, cu scorul de 7-14 (1-3, 2-2, 2-5, 2-4), de campioana olimpică Ungaria, într-un meci amical disputat la Bekescsaba

Tricolorii au evoluat excelent pană în minutul 20, cand tabela arăta 6-5 pentru Ungaria, după care au mai marcat doar de două ori, în ultimul minut de joc.  Marcatorii echipei Romaniei au fost Negrean 2, C. Radu 2, Ghiban 1, Diaconu 1, Buşilă 1. Cele două echipe se vor duela şi joi, la Szolnok, după care tricolorii vor reveni la Bucureşti, unde se vor pregăti timp de două săptămani. Ultimul test pentru echipa Romaniei, înaintea participării la JO, va fi Dublin Cup, între 5-8 iulie, cu Ungaria, Muntenegru, Croaţia şi Marea Britanie. Competiţia olimpică de polo se va desfăşura între 29 iulie şi 12 august.


Răchită, dat la o parte


Managerul sportiv al FC Petrolul, Valeriu Răchită, şi-a reziliat contractul cu gruparea prahoveană, el precizand că a luat această pentru că s-a simţit "dat la o parte" de noul finanţator al clubului. Răchită a ocupat postul manager general al grupării ploieştene pană în iarnă, în partea a doua a sezonului deţinand funcţia de manager sportiv. El a fost timp de trei ani şi consilier pe probleme de sport al fostului primar Andrei Volosevici. "Nu aveam altă soluţie. Î n contextul noii situaţii de la nivel local şi al schimbărilor care au intervenit la club, m-am simţit dat la o parte. Nu am ajuns să  cer clemenţa nimănui, asta este răsplata pentru ce am făcut în ultimii trei ani. Oricum, plec cu fruntea sus şi cu satisfacţia că am reuşit într-un timp scurt sărealizez la Petrolul obiectivele pe care mi le-am propus. Am pornit la drum cu un proiect la care mulţi nici nu cutezau să viseze şi sunt mulţumit că după mandatul meu am lăsat ceva în urmă", a declarat fostul manager sportiv. Răchită a mai spus că are cateva propuneri de a rămane în fotbal, dar nu a luat nicio decizie în acest sens.  Din această vară, finanţatorul echipei a devenit omul de afaceri Florian Walter, care a adus cu el şi un grup important de jucători de la fosta sa echipă Universitatea Cluj.

Stoian, cumpărat pe de-a întregul


Oficialii clubului AS Bari au anunţat, ieri, că au cumpărat şi cealaltă jumătate din drepturile federative ale mijlocaşului Adrian Stoian, care erau deţinute de formaţia AS Roma. "Ne-am exercitat dreptul de a răscumpăra şi cealaltă jumătate din drepturile federative ale jucătorului Adrian Stoian. Am plătit Romei suma de 300.000 de euro, aşa cum ne-am înţeles anul trecut. Cu toate acestea, va fi dificil să-l ţinem la echipă pe Stoian", a declarat Guido Angelozzi, directorul sportiv al clubului AS Bari.  Adrian Stoian, în varstă de 21 de ani, a jucat în sezonul trecut 29 de meciuri pentru Bari şi a înscris cinci goluri.

Guardiola n-a discutat cu Bayern


Fostul antrenor al echipei FC Barcelona Josep Guardiola nu a discutat cu niciun club, a anunţat consilierul său în publicaţia Kicker, după ce presa germană a scris că spaniolul ar urma să preia conducerea tehnică a formaţiei Bayern München. "Nu am vorbit cu niciun club şi nici nu sunt pregătit să mă leg de vreun club în acest moment", susţine Jose Maria Orobitg că i-ar fi spus Guardiola. "Pep nu ştie nici el ce va face în primăvara anului 2013. Cinci sau şase cluburi îl vor, dar Pep nu vrea să audă. Probabil situaţia va fi diferită în ferbuarie sau martie 2013", a adăugat Orobitg. Bild a scris, marţi, că antrenorul Josep Guardiola, care a plecat de la FC Barcelona în luna mai, a fost abordat de conducerea clubului Bayern pentru a-i succede la această grupare lui Jupp Heynckes, în vara anului 2013.

Itxako s-a retras din Ligă


Campioana Spaniei la handbal feminin, SD Itxako, a anunţat că s-a retras din Liga Campionilor, ediţia 2012-2013, din cauza problemelor financiare.  Mai multe jucătoare au părăsit deja echipa care juca finala competiţiei în 2011, iar clubul a fost nevoit să anunţe renunţarea la cea mai importantă competiţie continentală intercluburi. "Rămane o posibilitate să jucăm în Cupa EHF, în care ar trebui să ne înscriem în luna iulie. A fost foarte dificil să adoptăm o astfel de decizie, să renunţăm la Liga Campionilor, dar au primat criteriile de prudenţă şi responsabilitate", se arată într-un comunicat al Comitetului Director al clubului iberic. SD Itxako făcea parte din urna a doua valorică pentru tragerea la sorţi din 6 iulie, astfel că EHF urmează să decidă ce echipă îi va lua locul şi în ce urnă valorică se va afla aceasta. Decizia nu va afecta însă campioana Romaniei, Oltchim Ramnicu Valcea, aflată în prima urnă valorică.


Van Bommel se retrage din naţională


Mijlocaşul Mark van Bommel şi-a anunţat, ieri, pe site-ul oficial al federaţiei, retragerea din echipa naţională a Olandei, adversara Romaniei în preliminariile Cupei Mondiale din 2014. "A venit timpul să las locul tinerilor. În viitor, dacă antrenorul va avea nevoie de mine în anumite circumstanţe voi răspunde prezent", a declarat Van Bommel. El  a fost căpitanul Olandei la Campionatul European din Ucraina şi Polonia, turneu final la care batavii au fost eliminaţi din faza grupelor după trei înfrangeri. Van Bommel, care are 79 de selecţii, a fost desemnat căpitanul Olandei după retragerea lui Giovanni van Bronckhorst, la finalul Cupei Mondiale din 2010.


Indienii nu se suportă între ei


Tenismenii indieni Rohan Bopanna şi Mahesh Bhupathi au refuzat să facă pereche cu Leander Paes la Jocurile Olimpice de la Londra, astfel că acesta va juca alături de neexperimentatul Vishnu Vardhan, locul 207 ATP la dublu, a anunţat, ieri, Federaţia Indiană de Tenis. Bopanna, locul 13 ATP, şi Bhupathi, locul 15 mondial, au refuzat să facă pereche cu Paes din cauza unor probleme personale şi profesionale. Leander Paes, în varstă de 39 de ani, şi Mahesh Bhupathi, 38 de ani, au făcut pereche mult timp, reuşind să caştige împreună titlurile la dublu la Roland Garros în 1999 şi 2001 şi la Wimbledon în 1999. Paes a caştigat medalia de bronz în proba de simplu la Jocurile Olimpice de la Atlanta din 1996.


S-a dus steaua fotbalului gruzin


Fostul internaţional sovietic şi component - vedetă al echipei Dinamo Tbilisi, Ramaz Şenghelia, a încetat din viaţă, ieri, la varsta de 55 de ani, a anunţat Federaţia Georgiană de Fotbal. Şenghelia a murit în urma unei crize cardiace. Ramaz Şenghelia a jucat 26 de meciuri alături de naţionala Uniunii Sovietice, pentru care a înscris zece goluri, în perioada 1979-1983. El a marcat un gol la Cupa Mondială din 1982. La nivel de club, a jucat la FC Torpedo Kutaisi (1973-1976), Dinamo Tbilisi (1977-1988) şi IFK Holmsund (1989-1990). Cu Dinamo Tbilisi a caştigat Cupa Cupelor, în 1981.

Traficant de droguri


Fostul fotbalist Giovanni Ianuale, care a făcut parte din lotul echipei SSC Napoli, campioană a Italiei în 1987, a fost arestat, joi, după ce au fost descoperite în locuinţa sa droguri în valoare de trei milioane de euro. Poliţiştii prezenţi la acţiune au sechestrat maşina lui Ianuale după ce caini specializaţi au semnalat prezenţa drogurilor. Droguri au mai fost descoperite în garaj şi în dormitorul din vila fostului fotbalist. În total, forţele de ordine au descoperit şapte pachete totalizand zece kilograme de cocaină pură în valoare de aproximativ trei milioane de euro. Conform oficialilor italieni, Ianuale avea un rol important în traficul de stupefiante pe plan local. Giovanni Ianuale, în varstă de 44 de ani, juca pe postul de atacant, dar în sezonul 1986-1987, cand a caştigat titlul de campion cu Napoli, nu a evoluat niciun minut. Apoi întreaga sa carieră şi-a petrecut-o la formaţii din liga a doua şi a treia.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.