Sport

Neputinţă, numele tău e Rusia!

Ziarul de Vrancea
17 iun 2012 570 vizualizări
Grupa A, Varsovia: Grecia - Rusia 1-0 (1-0)

Grecia a eliminat marea favorită a grupei în stil Euro 2004
Grecia: 13. Sifakis - 15. Torosidis, 5. K. Papadopoulos, 5. Papastathopoulos, 3. Tsavelas – 21. Katsouranis, 2. Maniatis - 14. Salpingidis (’84 – 18. Ninis), 10. Karagounis (cpt) (’69 – 6. Makos), 7. Samaras - 17. Gekas (’64 – 20. Holebas). . Antrenor: Fernando Costa.
Rusia: 16. Malafeev - 2. Aniukov (’81 – 9. Izmailov), 12. Berezuţki, 4. Ignaşevici, 5. Jirkov - 6. Şirokov, 7. Denisov,  22. Gluşakov (’72 – Pogrebniak) - 17. Dzagoev, 11. Kerjakov (’46 – 14. Pavliucenko), 10. Arşavin (cpt). Antrenor: Dick Advocaat.
Arbitru: Jonas Eriksson (Suedia).
Cartonaşe galbene: Karagounis / Aniukov, Jirkov, Dzagoev
1-0, min. 45^2: Karagounis interceptează o minge de la Ignaşevici pe flancul drept, pătrunde în careu şi înscrie la colţul lung printr-un şut bine plasat.
Echipa Greciei a realizat, poate, cea mai mare surpriză de pană acum la Euro 2012, reuşind o calificare în care nimeni nu mai credea, în faţa unei formaţii ruse care realizase, cel puţin pană atunci, cea mai puternică impresie dintre toate cele 16 participante. Dar, în sanul naţionalei elene a renăscut spiritul Euro 2004, ediţie care a adus Elada în fruntea naţiunilor fotbalistice ale Europei, cu victorii mărunte şi deloc spectaculoase. Ruşii lui Advocaat nu şi-au pus în nici un moment problema că ar putea fi eliminaţi. Un rezultat de egalitate ar fi fost suficient pentru calificare, iar dacă rezultatul de la Wroclaw ar fi fost egal, ruşii ar fi mers mai departe chiar şi în cazul unei înfrangeri. De aceea au început cu lejeritate meciul, nebăgand în seamnă primele răbufniri elene spre poarta lui Malafeev şi apoi au pus cu autoritate stăpanire pe joc. Însă rateurul Kerjakov îşi bate joc de şansele oferite de Dzagoev şi Arşavin. Şi în ultimul minut al reprizei, a venit lovitura de măciucă a lui Karagounis. În partea secundă, tot “sbornaia” a rămas la comandă, fiindcă orice gol marcat la Wroclaw însemna catastrofa. Însă, pe neaşteptate, Karagounis a ieşit din nou la rampă: lovit în careu, grecul a căzut spectaculos, dar arbitrul suedez a acordat “galben” pentru simulare, ceea ce-l face pe căpitanul elenilor indisponibil pentru meciul viitor. Golul lui Jiracek de la Wroclaw a transformat neputinţa ruşilor în disperare. După schimbarea mereu perdantului Kerjakov, Advocaat l-a introdus şi pe Pogrebniak şi pe Izmailov, în timp ce Fernando Costa şi a întărit apărarea pe două linii, lăsandu-l doar pe artistul Samaras să rezolve problemele ofensivei, în timp ce ruşilor nu le iese nimic. O centrare perfectă trimisă de Arşavin pe capul lui Dzagoev (’84) a fost ultima şansă a unei echipe care s-a crezut prea devreme calificată în sferturi şi, poate, campioană europeană. (GIN)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.