Sport

Cu cine ne batem în Olanda?

Ziarul de Vrancea
4 iun 2012 445 vizualizări
Duminică au avut loc ultimele partide din preliminariile Campionatului European de handbal feminin, rezultatele stabilind ultimele echipe calificate la turneul final, printre care se află şi naţionala Romaniei.Aceste partide au completat tabloul turneului final, alături de echipele calificate din oficiu, Olanda (ţara gazdă) şi Norvegia (campioana en-titre)

Celelalte 14 echipe, stabilite în urma meciurilor din grupele preliminarii sunt:  Germania şi Ungaria (grupa 1), Romania şi Serbia (2), Muntenegru şi Rusia (3), Franţa şi Macedonia (4), Suedia şi Cehia (5), Croaţia şi Danemarca (6), Ucraina şi Spania (7). Naţionala Romaniei a încheiat preliminariile sambătă, în aceeaşi zi în care antrenorul Radu Voina a condus ultimul meci, în prezent neexistand o variantă oficială în privinţa noului tehnician al reprezentativei. Tragerea la sorţi a grupelor CE din Olanda (2-16 decembrie) va avea loc în 6 iunie, la Rotterdam


Romancele au scăpat de o adversară periculoasă


Gimnasta americană Shawn Johnson a decis să se retragă din activitate, din cauza unor probleme la un genunchi şi nu-şi va apăra titlul olimpic la barnă, în această vară, la Londra. "Mai am încă motivaţia şi dorinţa de a ajuta SUA la JO, dar, din nefericire este evident că genunchiul meu stang nu este capabil să suporter exigenţele gimnasticii de nivel înalt. Singurul lucru pe care pot să-l fac este să mă retrag cu graţie şi să mulţumesc tuturor celor care au crezut în mine'', a declarat Johnson, 20 de ani. Gimnasta din Iowa se retrage cu patru medalii olimpice, una de aur şi trei de argint, precum şi trei medalii mondiale de aur.  La JO-2008 de la Beijing, ea a caştigat şi medalia de argint la individual compus, la sol şi la echipe. La CM din 2007, la doar 15 ani, Johnson a caştigat titlul la individual compus, la sol şi echipe.


Un stejar din Georgia


Rugbistul georgian Otar Turaşvili de la RC Timişoara se pregăteşte cu lotul naţionalei seniori a Romaniei, urmand să primească acceptul pentru a juca la "stejari" în turneul internaţional IRB Nations Cup 2012. Lotul nationalei de seniori s-a reunit în acest weekend pentru a pregăti turneul internaţional IRB Nations Cup, staful tehnic convocand un lot de 32 de jucători pentru aceasta acţiune, urmand ca în turneu sa fie înscrişi 26.


Bad Boy Barton


Joey Barton, căpitanul echipei Queens Parks Rangers şi ''băiatul rău'' al fotbalului englez, a fost implicat înt-un nou scandal, la ieşirea dintr-un club, la Liverpool, în noaptea de duminică spre luni. O fotografie difuzată pe Twitter îl arată pe Barton, dezbrăcat, în timp ce poliţiştii şi o femeie încearcă să-l calmeze. Poliţia din Merseyside a declarat că a fost chemată pentru o bătaie la ieşirea dintr-un club de noapte, fără a-l numi pe Barton, 29 de ani. "Poliţia din Merseyside a fost chemată pentru o altercaţie în centrul oraşului Liverpool, la ora 5.30. Acolo a găsit un individ de 29 de ani, rănit la faţă, care a putut părăsi locul fără probleme. Doi indivizi de 21 de ani au fost reţinuţi pentru tulburarea ordinii publice şi sunt interogaţi", a anunţat poliţia.Barton este prezent adeseori pe prima pagină a ziarelor pentru comportamentul său: în 2008 a fost condamnat la şase luni de închisoare pentru agresiune. El a mai fost suspendat 12 etape pentru două acte de violenţă la meciul cu Manchester City, din ultima etapă.


Olic ratează Euro 2012


Atacantul Croaţiei, Ivica Olic, accidentat la coapsa dreaptă, ratează Campionatul European şi va fi înlocuit cu Nikola Kalinic, a anunţat, ieri, federaţia croată de fotbal (HNS). "Accidentarea lui Olici, care nu părea să fie gravă, s-a dovedit a fi serioasă", a declarat medicul Zoran Bahtijarevic, care a precizat că sportivul a suferit o ruptură parţială a unui muşchi de la coapsa dreaptă. ''O astfel de accidentare necesită recuperare de la patru la şase săptămani, astfel că Olic nu va participa la Euro", a subliniat medicul. Selecţionerul croat Slaven Bilic a decis înlocuirea lui Olici cu atacantul de la Dnepr Dnepropetrovsk, Nikola Kalinic (24 de ani).


Meci între foste staruri


Fostele staruri ale Real Madrid au învins, cu scorul de 3-2, foste vedete de la Manchester United, într-un meci caritabil pentru Africa, lovitura de începere a partidei fiind dată de Fabrice Muamba. Golurile au fost marcate de Morientes, Figo şi Redondo, pentru madrileni, respectiv Sharpe şi Sheringham pentru englezi. Real Madrid a jucat în formula: Buyo – Chendo, Hierro, Sanchis, R. Carlos – Redondo – Zidane, Figo, Martin Vazquez – Butragueño, Morientes, pe parcursul partidei mai intrand Illgner, Contreras (portari), Sabido, F. Sanz, Rojas, Karanka, Helguera, G. Cortes, Ramis, J. Llorente, Velasco, Amavisca, Santillana, Ivan şi Alfosno.  Manchester United a avut în teren următorii jucători: Van der Sar - Johnsen, Dublin, Irwin, Blomqvist - Sharpe, Fortune, Martin - Yorke, Cole, Sheringham. Au mai evoluat portarul van der Gouw, Tomas şi Lee Martin. Meciul a fost arbitrat de Pierluigi Collina şi Carlos Velasco Carballo. Această înltalnire a contat pentru a treia ediţie a Corazon Classic Match, un meci demonstrativ ale cărui încasări vor fi oferite diverselor proiecte umanitare din Africa.

Revine şi Celta în “Primera”


Deportivo La Coruña, caştigătoarea seriei, şi Celta Vigo, ocupanta locului II, au promovat în prima ligă spaniolă, în timp ce Real Valladolid, Alcorcon, Hercules Alicante şi Cordoba, vor juca un play-off, pentru determinarea celei de-a treia promovate. Deportivo La Coruña, promovată încă de săptămana trecută, revine în prima ligă după doar un an.  Celta Vigo a remizat cu echipa Cordoba în ultima etapă şi şi-a asigurat astfel promovarea. În play-off, Real Valladolid va întalni Cordoba, iar Alcorcon pe Hercules Alicante. Carthagena, Alcoyano, Tarragona au retrogradat în a treia ligă.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.