Sport

Altă piesă, aceleaşi măşti

Ziarul de Vrancea
4 iun 2012 600 vizualizări
Astăzi, de la ora 21:30, meciul amical de fotbal Austria - Romania, transmis în direct de TVR 1

Într-un fostă gazdă olimpică de iarnă (şi încă de două ori!), Innsbruck, tricolorii joacă diseară cel de-al doilea meci amical din această perioadă de pregătire post-sezon, împotriva Austriei. O naţională altădată galonată, numită “Marele Wunderteam” în anii ’30 şi “Micul Wunderteam” în anii ’50. Interesant este că “Marele” s-a clasat pe locul IV la Cupa Mondială din 1934, în timp ce “Micul” a luat chiar medalia mondială de bronz cu 20 de ani mai tarziu. Austriecii mai reprezintă un adversar cu care nu prea ne-am întalnit des. Uneori, erau prea buni pentru noi, altădată situaţia era inversă, cert este că din cele şapte partide romano-austriece (prima în 1924), tricolorii n-au caştigat decat una, acel meci de pomină din 1986 (preliminariile Euro 1988), cand lumea fotbalului a aflat cu uimire că selecţionerul unei naţionale a fost demis după o victorie cu 4-0. Este vorba, evident, de Mircea Lucescu. Odrasla lui “Il Luce” a încercat să măture, cu trei ani în urmă păcatele lui Victor Piţurcă, dar n-a realizat decat un 1-1 la Bucureşti, după ce “Piţi” pierduse la Klagenfurt cu 1-2, într-un meci din care nu se poate uita euro-golul lui Cristi Tănase, din care tricolorii au deschis scorul.
Tricolorii lui Piţurcă vin după o victorie tonică, 1-0 la Lucerna cu Elveţia, prin reuşita debutantului Grozav, aceasta după ce “cantonarii” făcuseră instrucţie cu Germania. Un lucru demn de remarcat este acela că Piţurcă nu va face prea multe schimbări faţă de echipa din meciul anterior, semn că selecţionerul are în minte un schelet de echipă. Poate că el ar fi vrut să-l încerce şi pe Costin Curelea, însă varful Sportului Studenţesc s-a accidentat la antrenamente, în timp ce Chipciu este incert. Se pare că Piţurcă va încerca şi o variantă cu Chiricheş la “închidere”, dar partea din faţă a echipei va rămane aceeaşi.
Dacă Romania a învins o Elveţie antrenată de un neamţ (Ottmar Hitzfeld), în această seară, tricolorii vor întalni o Austrie pregătită de un... elveţian. Este vorba de fostul internaţional Marcel Koller (fost antrenor la Grasshopper, St. Gallen în ţara natală, dar şi în Bundesliga, la FC Köln şi VfL Bochum). Ca şi elveţienii mai deunăzi, adversarii noştri de astăzi vin după o victorie frumoasă: 3-2 cu Ucraina (gazdă a turneului final al Euro 2012), golurile fiind marcate de doi jucători cu ascendenţe ex-iugoslave: Junuzovic şi Arnautovic 2. Scopul principal al partidei este pregătirea preliminariilor Cupei Mondiale din 2014, ambele echipe nefiind prezente la un asemenea festin de 14 ani, mai exact de la “Coupe du Monde” 1998. Partida va putea fi urmărită, de la ora 21:30, pe TVR 1.

Formaţiile probabile
Austria: Lindner – Garics, Prödl, Scharner, Suttner – Baumgartlinger, Alaba, Arnautovic, Junuzovic, Ivanschitz – Janko.
Romania: Tătăruşanu – Papp, Găman, Goian, Raţ – Chiricheş, Florescu – Torje, Grozav, Tănase – D. Niculae.
Arbitru: Danny Makelie (Olanda)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.