Sport

Mozaic sportiv: Şarapova s-a distrat cu Cadanţu

Ziarul de Vrancea
29 mai 2012 651 vizualizări
Jucătoarea de tenis Alexandra Cadanţu, locul 78 WTA, a ratat ieri calificarea în turul II al turneului de la Roland Garros, dar a avut ghinionul de a juca împotriva celei mai în formă jucătoare, rusoaica Maria Şarapova

Maşa a avut nevoie doar de 48 de minute pentru a trece de Alexandra, cu scorul de 6-0,6-0. Tot ieri, Edina Hall s-a calificat în turul secund la dublu, împreună cu rusoaica Nina Bratcikova, cea care a eliminat-o la simplu pe Monica Niculescu. Edina şi Nina au învins cu 6-3, 4-6, 7-5 perechea Bethanie Sands / Sania Mirza (SUA / India). Cuplul Sorana Cîrstea / Ayumi Morita a abandonat la scorul de 2-6, 0-6 în faţa italiencelor Flavia Pennetta / Francesca Schiavone.


Un nou portughez la CFR

Mijlocaşul stanga al echipei Academica Coimbra, Diogo Jorge Moreno Valente, a semnat, luni seară, un contract pe trei sezoane cu formaţia CFR Cluj, a anunţat site-ul oficial al campioanei Romaniei.  Diogo Valente, în varstă de 27 de ani, a caştigat în sezonul recent încheiat Cupa Portugaliei cu Academica Coimbra. El a fost coleg cu Modou Sougou la Academica Coimbra, a jucat împreună cu Ricardo Cadú la Boavista Porto, a caştigat titlul de campion al Portugaliei cu FC Porto şi a fost vicecampion cu Sporting Braga.


Sergiu Suciu şi-a rupt ligamentele


Mijlocaşul echipei AC Torino, Sergiu Suciu, a suferit o ruptură a ligamentelor încrucişate anterioare şi a meniscului extern de la genunchiul drept şi va absenta aproximativ şase luni de pe teren. Suciu va fi operat joi, după ce s-a accidentat în meciul de campionat cu Albinoleffe, scor 0-0, din ultima etapă din Serie B. Jucătorul roman a evoluat foarte puţin în acest sezon din cauza accidentărilor, iar partida cu Albinoleffe era prima după o pauză de şase luni. Sergiu Suciu, în varstă de 21 de ani, a jucat doar patru meciuri în acest sezon şi a înscris un gol pentru Torino, formaţie care a promovat în prima ligă din Italia.

Un trofeu venit cu întarziere
Ciclistul luxemburghez Andy Schleck a primit, marţi, tricoul galben de caştigător al Turului Franţei în 2010, după ce spaniolul Alberto Contador, învingător pe şosea, a fost declasat după ce a fost depistat pozitiv. În faţa a 150 de invitaţi, în oraşul său natal Mondorf-les-Bains, Andy Schleck a primit tricoul galben de la Christian Prudhomme, directorul Turului Franţei. Andy Schleck a fost declarat caştigătorul Turului Franţei în 2010, după declasarea lui Alberto Contador, depistat pozitiv cu clembuterol. Schleck, în varstă de 26 de ani, a terminat Turul Franţei de trei ori pe locul secund, în 2009, 2010 şi 2011.

Conte se disculpă
Antrenorul echipei Juventus Torino, Antonio Conte, a negat "orice implicare" în scandalul meciurilor trucate din Italia, "Calcioscommesse", după ce a fost plasat ca martor asistat şi i-a fost percheziţionată locuinţa luni dimineaţă. “Repet că nu am nicio implicare în această afacere, la fel ca şi jucătorii pe care i-am antrenat la Siena. Am primit o notificare că sunt martor asistat pentru asociere în vederea efectuării de fraude sportive şi mi-a fost percheziţionată casa", a declarat Conte, după ce procurorul Roberto Di Martino a precizat că anchetează şapte-opt meciuri ale echipei Siena din sezonul 2010-2011. Preşedintele clubului Juventus Torino, Andrea Agnelli, a spus că Antonio Conte va fi antrenorul campioanei Italiei şi în sezonul viitor.
Hiddink, ambasador F1 în Coreea de Sud
Antrenorul olandez Guus Hiddink, care a condus Coreea de Sud în semifinalele Cupei Mondiale din 2002, a fost desemnat, ieri, ambasador special al Marelui Premiu de Formula 1 din aceast ţară, în încercarea de a atrage mai mulţi spectatori şi sponsori. Hiddink, în varstă de 65 de ani, antrenor la echipa rusă Anji Mahacikala, este extrem de respectat în Coreea de Sud, ţară ce i-a acordat cetăţenia după reuşita de la CM- 2002. Marele Premiu al Coreei de Sud va avea loc la 14 octombrie, pe circuitul Yeongam, la 320 kilometri la sud-est de Seul.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.