Sport

Cu gandul la Brazilia

Ziarul de Vrancea
29 mai 2012 623 vizualizări
Astăzi, de la ora 21:15, la Lucerna, Elveţia - Romania, meci amical de fotbal, transmis în direct de TVR 2

În timp ce echipele calificate la Euro 2012 fac ultimele retuşuri pentru confruntările din Ucraina, cele mai necăjite se pregătesc de o nouă campanie. Printre acestea şi cea a Romaniei, care va susţine în zilele următoare partide de verificare contra Elveţiei şi Austriei. Selecţionerul Victor Piţurcă va încerca să cristalizeze un lot cu care să atace preliminariile Cupei Mondiale din 2014, al cărei turneu final va avea loc în Brazilia. Lipsită de Chivu, Mutu şi Săpunaru, din varii motive, naţionala va susţine astăzi un meci de pregătire în compania unui adversar redutabil, participant la Cupa Mondială de acum doi ani şi comandat de acelaşi redutabil antrenor german, Ottmar Hitzfeld. De altfel, băieţii lui Hitzfeld nu s-au sfiit să învingă chiar Germania, la Basel cu 5-3, însă din echipa pregătită de Joachim Löw au lipsit internaţionalii de la Bayern. Hitzfeld a folosit atunci cea mai bună echipă avută la dispoziţie, cu Benaglio - Ziegler, Senderos, Lichsteiner, von Bergen – Barnetta, Fernandes, Inler, G. Xhafa – Derdyiok şi Mehmedi. Eren Derdiyok de la Bayer Leverkusen a înscris trei goluri, Admir Mehmedi de la Dinamo Kiev s-a înscris şi el pe lista marcatorilor, completată cu fundaşul Lichsteiner de la Juventus Torino. Fără îndoială, elveţienii au profitat de absenţele din lotul german şi au forţat o victorie de răsunet, dar este foarte posibil ca, în jocul cu Romania (un meci cu un adversar mai modest, bun pentru moral), Hitzfeld să folosească şi alţi jucători. Şi în lotul helvet sunt destui jucători buni, nefolosiţi în partida cu Germania: fundaşul Djourou (Arsenal), mijlocaşii Dzemaili (coleg cu Inler la Napoli), Shaqiri (Basel), sau atacantul Innocent Emeghara, care joacă în acest moment în Franţa, la Lorient.
În lotul tricolorilor au mai apărut şi accidentări de ultimă oră, închizătorul Pintilii şi atacantul Marius Niculae, în locul lor fiind chemaţi Gardoş şi Curelea. Piţurcă este tentat să folosească un “11” cu cateva surprize, cum ar fi fundaşul Găman (Astra) sau chiar debutantul Gicu Grozav (“U” Cluj), în timp ce Bogdan Lobonţ va reveni în poartă, selecţionerul fiind hotărat să-i mai dea o şansă, ştiut fiind că Tătăruşanu nu se află în formă maximă, iar Pantilimon lustruieşte banca de rezerve a campioanei Angliei. Formaţia preconizată a intra la ora 21:15 pe stadionul din Lucerna este: Lobonţ – Papp, Chiricheş, Găman, Raţ – Bourceanu, Lazăr – Torje, Grozav, Tănase – D. Niculae.  În lot se mai află portarii Tătăruşanu şi Lung, fundaşii Rapă, Goian, Latovlevici, mijlocaşii Florescu, Maxim, N. Grigore, Chipciu, Gardoş, atacanţii Alexe şi Curelea. Partida care va fi transmisă în direct pe TVR 1 va fi condusă de o brigadă norvegiană, condusă de Svein Ødvar Moen.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.