Sport

Mititelu vrea în Liga I

Ziarul de Vrancea
16 mai 2012 673 vizualizări
Administraţia Sistemului naţional de licenţiere a cluburilor din cadrul FRF, a anunţat, ieri, că Universitatea Craiova a depus o cerere pentru obţinerea licenţei valabilă în sezonul viitor al Ligii I, însă gruparea olteană nu o va putea primi, deoarece a fost exclusă la 20 iulie 2011.

Potrivit site-ului oficial al FRF, cererea a fost înregistrată cu numărul 979 la data de 2 aprilie. Clubul SC FC U Craiova SA a fost exclus, luni, din Federaţia Romană de Fotbal, în cadrul Adunării Generală a FRF, cu 168 de voturi pentru, 18 abţineri şi cinci împotrivă.Federaţia Romană de Fotbal anunţa, în 20 iulie 2011, că gruparea Universitatea Craiova a încălcat grav statutul federaţiei, astfel că a fost exclusă provizoriu de Comitetul Executiv pană cand măsura va fi validată de Adunarea Generală a FRF. Potrivit FRF, Universitatea Craiova a refuzat să-şi retragă acţiunile în instanţele civile împotriva Federaţiei Romane de Fotbal, iar Comitetul Executiv a decis dezafilierea clubului.


Baraj cu scantei


Echipa Fortuna Düsseldorf a promovat în Bundesliga, trimiţand Hertha Berlin în liga secundă, la capătul barajului campionatului Germaniei, într-un meci în care fanii au invadat terenul în minutele de prelungire. Fortuna s-a impus în tur, la Berlin, scor 2-1, iar marţi a remizat, scor 2-2, revenind în elita pe care a părăsit-o în sezonul 1996-97.Fortuna a deschis scorul în primul  minut prin Beister, oaspeţii au egalat prin Ben-Hatira (’22). Din minutul 55, Hertha a evoluat cu un jucător mai puţin, autorul golului, Anis Ben-Hatira, fiind eliminat. Patru minute mai tarziu, Jorvanovic a adus Fortuna în avantaj. În inferioritate, berlinezii au reuşit egalarea prin Raffael (’85). Cand mai erau mai puţin de două minute de joc, sute de fani au invadat terenul cand mai erau mai puţin de două minute de jucat.  După ce ordinea a fost restabilită poliţiştii şi jandarmi prezenţi la faţa locului, Fortuna a revenit pe teren, dar şi-a aşteptat multe minute adversarul înainte de a încheia meciul. Federaţia Germană de fotbal a anunţat că va deschide o anchetă în privinţa incidentelor de la Düsseldorf. Celelalte două echipe retrogradate, FC Köln şi Kaiserslautern, vor fi înlocuite de Greuther Fürth şi Eintracht Frankfurt.
Un wild-card pentru Lleyton
Tenismanul australian Lleyton Hewitt, fost număr unu mondial, a primit, ieri, un wild-card pentru a participa la turneul de Grand Slam de la Roland-Garros, a anunţat Federaţia Australiană de Tenis. "Abia aştept să joc la Roland-Garros, mai ales că anul trecut nu am putut să particip din cauza unei accidentări", a declarat Hewitt. Lleyton Hewitt, în varstă de 31 de ani, a fost operat la picior în luna februarie şi s-a refăcut mai repede decat se preconiza. Tanăra jucătoare australiană Ashleigh Barty, în varstă de 16 ani, caştigătoarea turneului de juniori de la Wimbledon în 2011, a primit şi ea un wild-card la Roland-Garros.


Maniche schimbă tricoul cu costumul


Mijlocaşul portughez Nuno Ricardo de Oliveira Ribeiro "Maniche", care a evoluat ultima dată la Sporting Lisabona, şi-a anunţat retragerea din activitatea de fotbalist la varsta de 34 de ani şi a precizat că îşi doreşte să devină director sportiv. "Am jucat alături de mari fotbalişti la cluburi importante şi am fost pregătit de tehnicieni de mare valoare. în viaţă vine un moment pentru toţi să ne retragem, iar eu sunt mulţumit cu ce am făcut", a spus Maniche. Fostul internaţional portughez a jucat de 51 de ori la naţională şi a marcat de şapte goluri. El a făcut parte din lotul pentru Euro-2004, la care Portugalia a ajuns pană în finală unde a fost învinsă de Grecia. Maniche şi-a început cariera la Benfica Lisabona, dar a explodat după transferul la FC Porto în 2002. Sub comanda lui José Mourinho, Maniche a caştigat Cupa UEFA în 2003 şi Liga Campionilor în 2004 cu FC Porto, iar în 2005 s-a transferat la Dinamo Moscova. El a mai jucat la formaţiile Chelsea Londra, Atletico Madrid, Internazionale Milano, FC Köln şi Sporting Lisabona.


Prime în funcţie de scor


Jucătorii dinamovişti au promisă o primă totală de 30.000 de euro în cazul în care vor reuşi să se impună în derbiul cu Steaua la mai mult de două goluri diferenţă, o victorie la doar un gol reducand suma la 20.000 de euro, a anunuţat, ieri, unul dintre sponsorii echipei, Ionuţ Negoiţă.  Fan al dinamoviştilor, Negoiţă nu crede în zvonurile conform cărora derbiul Steaua-Dinamo ar putea fi un meci aranjat, pe baza relaţiilor dintre patronul Gigi Becali şi acţionarul dinamovist Cristian Borcea: "Eu sper să fie doar speculaţii, ar fi mare păcat să fie aşa. Nu cred în varianta aceasta, cred că se va juca totul pe teren. în teorie totul se poate, în practică îmi place să cred că nu s-a întamplat şi nu se va întampla". Partida Steaua - Dinamo, din cadrul etapei a XXXIII-a a Ligii I, se va disputa astăzi, de la ora 21.45, pe Arena Naţională.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.