Sport

Şahul vrîncean s-a bătut de la egal la egal cu cel din Galaţi

Dan Chiriac
25 apr 2012 955 vizualizări
Jucătorii legitimaţi la cluburile din Focşani au încrucişat piesele cu cei de la CS Şah Club Galaţi, formaţie ce evoluează în Divizia A u premiile au fost diferite: cupe, diplome, cărţi, albume sau piese de şah

La finalul săptămînii trecute, la Şcoala „Ion Basgan” s-a desfăşurat o nouă ediţiei a Cupei Vranşah. Au participat şahişti legitimaţi la cluburile C.S.M. Focşani 2007, C.S. Şah Club Galaţi, Clubul Municipal de Şah Speranţa Focşani, C.S. Olimp Şah Focşani, C.S. Spartac Bucureşti şi A.C.S. Genius Galaţi. Competiţia s-a desfăşurat pe patru turnee distincte, dintre care două au fost rezervate celor mai buni şahişti, iar alte două destinate copiilor şi juniorilor. Sportivii de la Şah club Galaţi au dominat competiţia, dar focşănenii au avut la rîndul lor o evoluţie meritorie. Turneul A, cel mai puternic, a aliniat la start 8 seniori şi cei mai buni 4 juniori. S-au jucat şapte runde, sistem elveţian, şah clasic. Locul întîi a fost ocupat de Adrian - Ion Smărăndoiu, urmat de Lucian Jugaru, amîndoi de la C.S. Şah Club Galaţi, echipă de Divizia A, Cătălin - Lucian Pătraşcu, de la C.S.M. Focşani 2007, cel mai bun junior, Marius Arghirescu şi Bogdan Groza, amîndoi de la Clubul Municipal de Şah Speranţa Focşani. După Cătălin Pătraşcu, pe locurile doi şi trei la juniori s-au clasat Bianca - Gabriela Banciu, de la C.S.M. Focşani 2007 şi Alexandru Cialăcu, de la C.S. Şah Club Galaţi. Turneul B a fost rezervat celor mai buni 18 copii şi juniori legitimaţi. Cele mai bune fete au fost în ordine Teodora Avădăni, de la C.S.M. Focşani 2007, Andreea Hurduc, de la C.S. Şah Club Galaţi, Alexandra - Ioana Banciu, de la C.S.M. Focşani 2007. Cei mai buni băieţi au fost Dragoş - Cosmin Ion, de la C.S.M. Focşani 2007, clasat pe locul întîi în clasamentul general al Turneului B, Mihnea - George Coman, de la C.S. Spartac Bucureşti, Aurelian - Gabriel Cristea, Ştefan Măimăscu, Andrei Moraru, toţi trei de la C.S.M. Focşani.

Cei mai mici şahişti au concurat la categoria opt ani

Turneul C a reunit 24 copii şi juniori în curs de afirmare. Cele mai bune fete au fost în ordine: Alexandra Vidraşc, de la C.N. „Al. I. Cuza”, Maria Vidraşc, de la Şcoala „Duiliu Zamfirescu“ Focşani, şi Andreea - Francesca Palade, de la Şcoala „Al. Vlahuţă. Clasamentul masculin i-a cuprins pe Tony Hogea, de la C.S. Şah Club Galaţi, ocupantul locului întîi în clasamentul general al Turneului C, Ionuţ - Claudiu Crăciun, Alexandru - Cristian Anghel şi Daniel Toader, toţi trei de la Şcoala „Nicolae Iorga“ Focşani. La categoria 12 ani, cei mai buni au fost Geanina Vlase, Mihai Răvoiu, de la Şcoala „Duiliu Zamfirescu“ Focşani, Alexandra Ioniţă, de la Şcoala „Nicolae Iorga“. Clasamentul la zece ani i-a cuprins pe Cosmin Popa, de la C.S. Şah Club Galaţi, Cătălin Ionaşc, de la Şcoala „Ion Basgan“ şi Andrei - Mădălin Vlad, de la Şcoala „Nicolae Iorga“. La 8 ani cei mai buni au fost Carmen - Nicola Ioniţă, de la Şcoala „Ştefan cel Mare“, Călin - George Ioniţă, de la Grădiniţa nr. 18 Focşani, şi Andrei - Iulian Lupu, de la Şcoala „Nicolae Iorga“ Focşani. „Este de remarcat ascensiunea copilului de 5 ani Călin - George Ioniţă, fiul şahistului Emilian - Paul Ioniţă. Acesta este la a treia participare la o competiţie şahistă. La prima participare a evitat ultimul loc, la a doua participare a evitat ultimele două locuri, iar acum a ocupat poziţia a 15-a, aproape de jumătatea clasamentului, cu trei victorii şi patru înfrîngeri. Probabil că ascensiunea nu se va opri aici”, spune Anton Soare, unul dintre cei care au organizat turneul.

Premii în medalii, diplome, albume, cărţi şi piese de şah

Anton Soare ne-a mai precizat că s-au făcut eforturi pentru a se putea oferi premii participanţilor. Direcţia pentru Sport şi Tineret Vrancea a oferit cupe, medalii şi diplome tuturor participanţilor. Teodoru Iliescu, membru al colegiului de redacţie al revistei Vranşah, a oferit un tablou creaţie proprie, cinci albume din colecţia «Pictori celebri» Michelangelo, Botticelli, Goya, Dali, Picasso, două albume din colecţia Marile muzee ale lumii - Muzeul Ermitaj din Sankt Petersburg şi Muzeul Luvru din Paris. De asemenea, Adrieana Soare, membră a colegiului de redacţie al revistei Vranşah, a premiat o tînără speranţă cu un set de piese de şah. Cîştigătorii au mai primit cărţi. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.