Sport

Batem suta?

Ziarul de Vrancea
24 apr 2012 583 vizualizări
Preşedintele COSR, Octavian Morariu, crede că vom avea în jur de 100 de sportivi la Londra, dacă se califică echipa feminină de handbal

Preşedintele COSR, Octavian Morariu, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, după Adunarea Generală a forului, că în cazul în care echipa de handbal a Romaniei ar obţine calificarea la Jocurile Olimpice de la Londra, delegaţia ar fi mai mare ca la Beijing, cînd au participat 102 sportivi. "Sîntem foarte aproape să avem un număr de sportivi echivalent cu cel de la Beijing. Dacă s-ar califica şi fetele de la handbal, am fi peste, dar avem meciuri foarte grele cu Franţa, Muntenegru şi Japonia. În urmă cu un an ne temeam că o să avem doar 50 sau 60 de sportivi în delegaţie", a spus Morariu. Întrebat cine va purta drapelul la ceremonia de deschidere, Octavian Morariu a răspuns: "Sînt mai multe criterii pentru purtătorul drapelului, iar cel mai important este de natură tehnică, respectiv momentul de intrare în competiţie a sportivului. Din punct de vedere medical ni se spune că nu ar trebui să poarte drapelul un sportiv care intră în concurs în prima săptămînă, pentru că recuperarea este mai dificilă, avînd în vedere programul strict pe care îl au sportivii. Alina Dumitru intră a doua zi în concurs, la fel fetele de la canotaj. Desemnarea se va face după ce vom discuta şi cu sportivii susceptibili de a purta steagul".
Octavian Morariu a menţionat că la începutul lunii mai se va întîlni cu premierul Mihai Răzvan Ungureanu şi va discuta despre problemel financiare din sportul romanesc. Medaliaţii romani de la Londra vor primi aceleaşi premii ca şi la Beijing 2008. "Medalia de aur, conform unei hotărîri de guvern se va recompensa cu 35.000 de euro, iar eu am dreptul să dublez această valoare pe considerente subiective legate de performanţă, dăruire. Pot să nu dublez toate premiile, dar nu s-a întîmplat niciodată asta. La aceşti bani se mai adaugă premiile de la sponsori, autoturisme de la Renault, bani de la cluburi şi autorităţile locale. Romania este una dintre ţările majore care plăteşte cel mai bine medaliile", a subliniat Morariu.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.