Sport

Victorie la şase puncte pentru echipa de rugby

Dan Chiriac
8 apr 2012 641 vizualizări
Constanţa a cîştigat faza finală a ONSS la rugby tag

Echipa de rugby LPS Focşani a cîştigat cel mai important meci din acest sezon în superliga naţională de juniori republicani şi a făcut un pas mare spre turneul semifinal. Focşănenii au obţinut o victorie la doar şase puncte, lucru care le complică situaţia în ultimele două etape. În acest moment, Focşaniul are 11 puncte în clasament, unul mai mult decît adversara de sîmbătă  CS Unirea Iaşi. Ambele echipe mai au de jucat cu LPS Bîrlad şi Metrorex Bucureşti. Cum rezultatele cu bucureştenii nu se contabilizează, rămîn în discuţie doar partidele cu LPS Bîrlad. Dacă ieşenii vor pierde în faţa acestei formaţii, fără a obţine bonus, atunci ecuaţia calificării este încheiată. Focşănenii sînt obligaţi să obţină un număr egal de puncte cu ieşenii din partidele cu LPS Bîrlad pentru a se califica la turneul final. Mai simplu ar fi fost pentru elevii lui Viorel Ion şi Romeo Păun dacă ar fi învins sîmbătă la peste şapte puncte diferenţă. Atunci, diferenţa în clasament ar fi fost de două puncte, aproape imposibil de recuperat de moldovenii de la Iaşi. Meciul a fost la discreţia focşănenilor, dar finalul a aparţinut oaspeţilor. LPS Focşani a culcat de patru ori balonul în terenul de ţintă advers, lucru care ar fi putut să le aducă punctul bonus ofensiv. Nu a fost cazul, deşi cu cinci minute înainte de final scorul era 24-8. Au apărut însă două greşeli defensive, iar oaspeţii au punctat prin două eseuri şi au redus diferenţa la 24-18. Echipele de juniori U 17 şi U 18 au jucat în deplasare la Buzău, cu formaţia locală Stejaru. Focşănenii au cîştigat la U 17 cu scorul de 22-0, dar au cedat cu 0-35 în meciul juniorilor sub 18 ani. Joi, cele două echipe vor juca pe teren propriu, cu CSS Bîrlad. Partidele vor începe de la orele 17.00 şi 18.00 şi vor avea loc pe stadionul Tineretului. Sîmbătă, la Sala Polivalentă din Focşani s-a încheiat şi faza finală a Olimpiadei Sportului Şcolar la rugby tag. Cele mai bune opt echipe din ţară, cel puţin teoretic,  şi-au disputat titlul naţional la Focşani. La start s-au aflat echipe din Constanţa, Bucureşti, Pucioasa, Cîmpina, Bihor, Timişoara, Bîrlad şi Braşov. Cea mai mare dezamăgire a fost în acest an pentru echipa de rugby tag de la Şcoala “Ioan Basgan” Focşani, care a avut ghinionul să joace la faza de zonă chiar cu echipa care a obţinut titlul naţional. Văzînd partidele de la turneul final, profesorul Eusebiu Bîznă era dezamăgit că unele formaţii mai slabe decît a lui sînt la turneul final, iar echipa sa, a rămas pe dinafară datorită ghinionului de a juca cu cei din Constanţa la faza de zonă. Şcoala Valu lui Traian – Constanţa nu a avut adversar în turneul de la Focşani. Sîmbătă, aceasta a cîştigat semifinala cu Cîmpina, dar şi finala cu Bucureştiul, la diferenţe foarte mari. Federaţia Romană de Rugby a oferit la final premii în diplome, cupe, bani, dar şi baloane şi echipamente specifice jocul în sală. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.