Sport

Meciurile din mediul rural sînt de multe ori pasionale:"Fotbalul ţărănesc" se vede la TVR

Dan Chiriac
25 mar 2012 917 vizualizări
Peste două săptămîni, romanii vor putea vedea pe TVR cum se joacă fotbalul în Vrancea, în emisiunea “Cooperativa Agricolă de Fotbal”

Televiziunea Romană a realizat sîmbătă la Jariştea un episod din serialul “Cooperativa Agricolă de fotbal”. Acţiunea a fost organizată de Marian Spînu, directorul Grupului de Firme “Deep Serv”, în colaborare cu AJF Vrancea, reprezentată de preşedintele Dan Dumitru. Timp de două ore şi jumătate, cei doi realizatori ai emisiunii, Marian Olaianos şi Marius Mitran, au stat de vorbă cu jucători, antrenori, spectatori sau preşedinţi de cluburi la amicalul dintre Avîntul Jariştea şi Şoimii Mirceşti. Realizatorul emisiunii a notat încă de la început că nu are amintiri rutiere prea plăcute din Vrancea şi l-a remarcat printre jucătorii formaţiei gazdă şi pe Dănuţ Lechea, agent la Serviciul Poliţiei Rutiere. Acesta nu a scăpat fără a spune cîteva cuvinte la cameră. Marian Olaianos şi-a adus aminte că Lechea i-a aplicat în urmă cu ceva timp o amendă rutieră pe şoseaua E 85, pentru că rula cu viteză. Cei doi reporteri ai TVR s-au declarat mulţumiţi de cele văzute în Vrancea şi au considerat că baza sportivă din comuna Jariştea arată bine faţă de altele filmate în judeţele alese pentru acest serial. Spectatorii au fost întrebaţi la rîndul lor despre modul cum percep fotbalul de la ţară. Cei doi realizatori spun că descoperă lucruri interesante în fotbalul sătesc. “Mergem să luăm parte la atmosfera meciurilor din diviziile inferioare din întreaga ţară. Aici fotbalul se joacă pasional – iar atmosfera din jurul meciului propriu-zis o ia de cele mai multe ori înaintea acestuia. Aici învinge cel mai pitoresc”, povestesc realizatorii. Imaginile filmate la Jariştea vor fi difuzate duminică 8 aprilie, pe TVR 2 şi în reluare pe TVR 1 luni, 9 aprilie, în cadrul emisiunii Replay. Meciul dintre cele două echipe vrîncene a fost unul disputat, iar oaspeţii s-au impus pe final, cu 4-1. Dumitriu a marcat pentru gazde, în timp ce pentru oaspeţi  au punctat Teodorescu, Burcăel 2 şi Bălosu. Ieri, s-a jucat la Vulturu o altă partidă amicală ce a opus formaţiile Energia Vulturu şi Omega Vulturu. A fost un derby local, între echipele ce evoluează în Superliga Vrancei, respectiv în Liga a cincea. Energia s-a impus cu 9-0. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.