Sport

Sport pe o coloană: Pancu se întoarce pe teren

Ziarul de Vrancea
21 mar 2012 610 vizualizări
Atacantul echipei Rapid, Daniel Pancu, este refăcut după accidentarea suferită în 3 martie şi a fost reţinut de antrenorul Răzvan Lucescu în lot pentru meciul cu Ceahlăul Piatra Neamţ, se menţionează pe pagina oficială de Facebook a grupării giuleştene.

În vîrstă de 34 de ani, Daniel Pancu a suferit la 3 martie, o entorsă la genunchiul drept în partida de pe teren propriu cu Universitatea Cluj din cadrul etapei a XIX-a a Ligii I. Deşi iniţial se estimase că va fi nevoie de o perioadă de refacere de cel puţin o lună şi jumătate, jucătorul rapidist este apt de joc la mai puţin de trei săptămîni de la accidentare ca urmare a tratamentului efectuat la medicul Marijana Kovacevici din Serbia. Formaţia Rapid întîlneşte, astăzi, de la ora 19.00, pe propriul teren, echipa Ceahlăul Piatra Neamţ, într-o partidă contînd pentru etapa a XXII-a a Ligii I.


Hănescu nu vine la Năstase Ţiriac Trophy


Jucătorul Victor Hănescu nu va participa la ediţia din acest an a BRD Năstase ţiriac Trophy, el urmînd să evolueze la Barcelona Open care se va desfăşura în aceeaşi perioadă, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, organizatorul turneului de la Bucureşti, Bogdan Enoiu. Din 2002, Hănescu a participat la toate ediţiile turneului de la Bucureşti cu excepţia celei din 2006 cînd a absentat din cauza unei accidentări, iar în 2007 a disputat finala competiţiei. Turneul bucureştean (de 250 de puncte) se va desfăşura în acelaşi timp cu cel de la Barcelona (de 500 de puncte), care este dotat cu premii în valoare totală de 1.627.500 de euro. Enoiu a explicat că ediţia din acest an este prima din istoria turneului în care nici un jucător roman nu este calificat direct. De asemenea, de pe tabloul principal lipsesc tenismenii spanioli care au preferat competiţia de la Barcelona.

Unde a ajuns handbalul masculin


Naţionala de handbal masculin a Romaniei va intra în preliminariile Campionatului European din 2014, care va avea loc în Danemarca, încă din prima fază, faţă de anii precedenţi în care juca direct în grupe. Rezultatele slabe din ultimii ani obţinute de reprezentativa masculină a Romaniei i-au scăzut acesteia coeficientul continental, astfel că lupta pentru calificarea la turneul final al CE din 2014 va începe pentru jucătorii lui Eliodor Voica chiar din prima fază. EHF a anunţat miercuri procedurile de calificare, la start înscriindu-se 39 de echipe naţionale, printre care şi Romania. Potrivit regulamentului, prima fază a preliminariilor se va derula sub forma unor turnee, între 8 şi 10 iunie, Romania aflîndu-se printre cele 16 echipe participante. Acestea sînt Belgia, Cipru, Estonia, Finlanda, Marea Britanie, Grecia, Israel, Irlanda, Italia, Letonia, Luxemburg, Malta, Romania, Elveţia, Ucraina şi Turcia. Se vor forma patru grupe a cîte patru echipe, prima clasată din fiecare şi alte două echipe cu cea mai bună linie de clasament obţinînd calificarea în faza a II-a a preliminariilor. Tragerea la sorţi a grupelor va avea loc în 27 martie, la Viena, Romania fiind în prima urmă valorică, alături de Ucraina, Grecia şi Estonia.


Dacian Varga, jucător liber


Comisia pentru soluţionarea litigiilor din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal l-a declarat jucător liber de contract pe mijlocaşul echipei Sportul Studenţesc, Dacian Varga. De asemenea, clubul bucureştean este obligat să-i plătească jucătorului suma de 5.000 de euro reprezentînd restanţe contractuale. Clubul Sportul Studenţesc poate face recurs la această decizie.


Goian a înscris în Liga Campionilor


Fostul fundaş dinamovist Lucian Goian a marcat, ieri, golul egalizator pentru echipa sa Tianjin Teda, în meciul disputat în deplasare cu sud-coreenii de la Seongnam Ihlwa Chunma, scor 1-1, din cadrul Grupei G a Ligii Campionilor Asiei. Gazdele au deschis scorul în minutul 14 prin Han Sang-woom, dar Goian a adus o remiză importantă pentru formaţia chineză, înscriind cu capul în minutul 68, după o lovitură liberă. Goian a fost titular şi a evoluat tot meciul. Tianjin Teda face parte dintr-o grupă în care se mai află japonezii de la Nagoya Grampus şi australienii de la Central Coast Mariners. Toate echipele au remizat în cele două etape disputate pînă acum.


Sabia lui Damocles


Belgianul Eddy Merckx, considerat cel mai mare ciclist din istorie, nu ar fi trebuit să concureze niciodată, el avînd o problemă cardiacă, susţine autorul britanic al unei biografii ce va apărea astăzi. "Merckx a rulat întreaga carieră cu sabia lui Damocles deasupra capului", a afirmat un cardiolog italian, Giancarlo Lavezzaro, care l-ar fi consultat pe Merckx la ediţia din 1968 a Turului Italiei (primul succes într-un tur important pentru belgian). Giancarlo Lavezzaro, care i-a făcut o electrocardiogramă şi mai multe analize lui Merckx, a precizat că aceste teste au relevat existenţa unei "cardiomiopatii hipertrofice nonobstructive", "un rezultat alarmant".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.