Sport

Sport pe o coloană:Vaslui – Rapid în semifinalele Cupei Romaniei

Ziarul de Vrancea
16 mar 2012 646 vizualizări
Echipa Dinamo va întîlni formaţia Gaz Metan Mediaş, iar FC Vaslui va evolua cu Rapid, în semifinalele Cupei Romaniei-Timişoreana, conform tragerii la sorţi de vineri, de la Casa Fotbalului.


Jocurile din cadrul semifinalelor se vor desfăşura tur-retur, prima echipă extrasă fiind organizatoarea meciului tur. Semifinalele sînt programate în zilele de 28 martie (turul, la Bucureşti şi Vaslui) şi 11 aprilie (returul).

Indian Wells, aproape de final


Sîrbul Novak Djokovic, principalul favorit, s-a calificat în semifinalele turneului internaţional masculin de tenis de la Indian Wells, dotat cu premii în valoare de 5,55 milioane dolari, după victoria cu 6-3, 6-4 în faţa spaniolului Nicolas Almagro (nr. 12). Într-o altă partidă, americanul John Isner (nr.11), a dispus cu 6-3, 1-6, 7-5 de francezul Gilles Simon, calificîndu-se în penultimul act al competiţiei Meciurile Roger Federer – Juan Martin del Potro şi Rafael Nadal – David Nalbandian s-au disputat azi-noapte. În sferturile de finală ale turneul feminin, Maria Şarapova a învins-o pe Marie Kirilenko cu 3-6, 7-5, 6-2.

Avansat după demisie


Directorul sportiv Felix Grigore, care a demisionat, miercuri, împreună cu staful tehnic condus de Ionuţ Badea, a revenit în conducerea clubului Universitatea Cluj în funcţia de director executiv al grupării ardelene. "FC Universitatea Cluj anunţă că noul director executiv al clubului este Felix Grigore, cel care, pînă în prezent, a ocupat funcţia de director sportiv al «şepcilor roşii»", se menţionează pe site-ul oficial al clubului clujean. Antrenorul echipei Universitatea Cluj, Ionuţ Badea, şi-a prezentat, miercuri, demisia, după înfrîngerea suferită, luni, în faţa Stelei, scor 0-1, în etapa a XX-a a Ligii I. Odată cu el au demisionat şi ceilalţi membri ai stafului tehnic, Dragoş Radu, Andrei Speriatu şi Luigi Maione, precum şi directorul sportiv Felix Grigore.

Trei candidaţi pentru şefia FRV


Trei persoane şi-au anunţat pînă la această oră candidatura la preşedinţia Federaţiei Romane de Volei: chestorul Marcel Popescu, actualul preşedinte al FRV Gheorghe Vişan, şi fostul internaţional Dan Gîrleanu. Adunarea Generală pentru alegerea preşedintelui Federaţiei Romane de Volei este programată în data de 6 aprilie.

Două săptămîni la pat


Internaţionala romană de baschet, Florina Paşcalău, care a fost externată din clinica Poggio del Sole din Arezzo, unde a fost supusă unei intervenţii chirurgicale la genunchiul stîng, are nevoie de o perioadă de recuperare de aproximativ şase luni. Ea va trebui să stea 15 zile în pat fără să pună piciorul jos. Jucătoarea echipei Cras Taranto, liderul Seriei A1, a avut ruptură de ligament încrucişat anterior, o ruptură de menisc şi o ruptură de ligament colateral. Florina Paşcalău este prima jucătoare din Romania care a fost draftată în SUA, în WNBA, iar de anul trecut joacă la Cras Taranto. Accidentarea sa a survenit în meciul disputat chiar împotriva echipei la care a jucat mai multe sezoane înaintea transferului la Taranto.


Abidal are nevoie de ficat nou


Fundaşul francez Éric Abidal a jucat ultimele două meciuri din acest sezon, cu FC Barcelona şi naţionala Franţei, deşi ştia că are nevoie de un transplant de ficat, a scris, ieri, ziarul El Mundo Deportivo.  Jucătorul ştia de trei săptămîni că are nevoie de transplant, dar a cerut medicilor să-i dea acceptul să evolueze în încă două meciuri foarte importante pentru el. Astfel, el a jucat în meciul cu Atletico Madrid, cîştigat de FC Barcelona, scor 2-1, şi în amicalul Franţei cu Germania, tot 2-1. Clubul catalan a anunţat, joi, că Abidal va fi supus unui transplant de ficat în perioada următoare. "În săptămînile următoare, jucătorul va fi supus unui transplant de ficat, avînd în vedere evoluţia situaţiei sale hepatice. Transplantul era o opţiune deja indicată la începutul tratamentului, în urmă cu un an", se arată într-un comunicat al serviciului medical al FC Barcelona. Abidal a fost operat, în 17 martie 2011, pentru înlăturarea unei tumori la ficat. El s-a refăcut atunci în cîteva săptămîni, iar la două luni după intervenţia chirurgicală a fost titular în finala Ligii Campionilor, cu Manchester United, fiind şi primul care a ridicat trofeul.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.