Sport

Ce chin cu Oltchim!

Ziarul de Vrancea
27 feb 2012 1558 vizualizări
După catastrofa cu Buducnost, campioana Romaniei la handbal feminin a oferit primul punct în grupa din Liga Campionilor lanternei Metz Handball, scor 26-26 (15-15)

Sîmbătă, în etapa a patra a grupei principale a Ligii Campionilor din care face parte şi campioana Romaniei la handbal feminin, Buducnost Podgorica a învins în deplasare, cu 27-26 pe Krim Ljubljana asigurîndu-şi calificarea în semifinale, cu două runde înainte de final. Se aştepta ca Oltchim Rîmnicu Vîlcea să realizeze acelaşi lucru, fiindcă meciul cu Metz Handball din Franţa părea un soi de floare la ureche pentru elevele lui Radu Voina (n-au făcut nici un punct pînă acum), iar comportarea slabă a vîlcencelor în meciul cu Buducnost de săptămîna trecută, se constituia într-un serios avertisment. Comportare slabă? Ceea ce au jucat chimistele în partida cu puternica formaţie muntenegreană a fost curat handbal de calitate, faţă de ce au arătat în sala din Metz. În faţa unei echipe, într-adevăr modeste (în ciuda faptului că e campioana Franţei), Oltchim a smuls un rezultat de egalitate, un 26-26, am putea spune chiar norocos, dacă ne gîndim ce şanse a avut echipa din Metz.
Nimic nu arăta în startul partidei degringolada Oltchimului, care îngrijorează prin faptul că este aproape în întregime echipa naţională a Romaniei, care visează la Olimpiadă. S-a început echilibrat, apoi vîlcencele s-au distanţat încetişor, avînd avans de zece puncte, cu zece minute înainte de pauză (13-9), în timp ce franţuzoaicele aveau de lucru cu bara. Apoi, pe finalul reprizei, precipitarea în atac şi ratările au încremenit tabela la pauză.
Intrarea franţuzoaicelor în avantaj (16-15) părea să fi enervat echipa lui Radu Voina, care a înscris trei goluri consecutive. Eroare, Oltchim a rămas la fel de calmă ca şi pînă atunci. Numai că dacă Metz a jucat slab, Oltchim a jucat apoi execrabil, enervante fiind şansele de contraatac oferite gazdelor, prin pase oferite. Cu tot cu barele franţuzoaicelor, Oltchim s-a trezit condusă la trei goluri (21-18), aruncările de la distanţă reuşite de Aurelia Brădeanu şi Marija Jovanovic menţinînd suspansul. Dar cînd s-a văzut la 24-21 (’50), fetele de la Metz au început să se sperie de o victorie neaşteptată. Managarova şi Brădeanu au adus egalarea la 25, cînd jocul a intrat într-o fază de comedie mută. Cu un minut şi jumătate, gazdele au rămas în cinci fete, Valentina Ardean a transformat un şapte metri (26-26, cu un minut şi jumătate înainte de finiş). La următorul atac, Marija Jovanovic a realizat o intercepţie de aur, urmată de o pasă aiurea. Mai erau şapte secunde şi minunea nu s-a produs.
Au înscris pentru Oltchim: Marija Jovanovic 6, Iulia Managarova 5, Ekaterina Vetkova 4, Aurelia Brădeanu 4, Valentina Ardean 3, Yeliz Özel 1, Oana Manea 1, Iulia Curea 1, Oana Chirilă 1.
În clasamentul grupei, conduce Buducnost (8 p), urmată de Oltchim (5 p), Krim (2 p) şi Metz (1p). Duminica viitoare, Oltchim îşi poate asigura calificarea în semifinale, dacă obţine măcar un egal, la Rîmnicu Vîlcea, cu Krim Ljubljana, echipă pe care a bătut-o în Slovenia, cu 31-25.
Rezultatele din grupa I: FC Midtjylland – Györ 24-29; Itxako Navarra – Larvik 19-19. Clasament: 1. Györ – 8 p; 2. Larvik – 4 p; 3. Itxako – 2 p; 4. Midtjylland – 0 p.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.