Sport

Chisora îşi toarnă cenuşă în cap

Ziarul de Vrancea
21 feb 2012 1576 vizualizări
Scuzele pugilistului britanic nu îl scuteşte de posibilitatea unei suspendări pe viaţă, după ce s-a bătut cu David Haye la conferinţa de presă ce a urmat meciului său cu Kliciko

* Haye este căutat şi el de poliţia germană pentru a da explicaţii
Pugilistul britanic Dereck Chisora, implicat sîmbătă într-un scandal cu fostul boxer David Haye, şi-a cerut scuze pentru comportamentul pe care l-a avut la München şi urmează să fie audiat în 14 martie de Comisia de Disciplină a federaţiei britanice. Secretarul general al federaţiei, Robert Smith, a declarat luni pentru BBC că Dereck Chisora riscă să fie suspendat pe viaţă. Chisora va fi audiat la 14 martie, spre deosebire de Haye, care nu mai are licenţă deoarece s-a retras din activitate. "Vreau să îmi cer scuze din tot sufletul pentru ceea ce am făcut atît înainte (el l-a pălmuit pe Kliciko la cîntarul oficial) cît şi după ceea ce ar fi trebuit să fie cea mai importantă seară a carierei mele. Deşi comportamentul meu nu poate fi scuzat, s-au întîmplat multe lucruri care m-au făcut să explodez, chiar dacă asta nu este o scuză. Mi-am dezamăgit familia, echipa şi mai ales sportul pe care îl iubesc. Acţiunile mele nu au fost deloc caracteristice unui profesionist şi îmi este ruşine de scenele pe care le văd în presă. Recunosc că în calitate de boxer profesionist trebuie să am un comportament impecabil în orice moment. Sînt dezolat de tot ce am făcut", a afirmat Chisora într-un comunicat.
Procurorii germani au declarat, ieri, pentru BBC, că David Haye şi Dereck Chisora ar putea fi condamnaţi la închisoare, în Germania. Haye este suspectat de vătămare corporală gravă, infracţiune ce ar atrage o condamnare de şase luni pînă la zece ani de închisoare. În timpul conflictului de la München, David Haye a aruncat şi cu un trepied. Chisora este suspectat de vătămare, ceea ce ar atrage o condamnare de pînă la cinci ani de închisoare. În plus, britanicul ar putea fi condamnat şi la cel mult un an de închisoare pentru ameninţări, după ce a spus sîmbătă că îl va împuşca pe Haye. Dereck Chisora a fost reţinut de poliţia din München, duminică, la cîteva ore după ce s-a bătut cu compatriotul său David Haye în conferinţa de presă de la finalul meciului său cu ucraineanul Vitali Kliciko. Poliţia i-a reţinut pe Chisora şi pe antrenorul acestuia, Don Charles, în timp ce se pregăteau să se urce în avionul spre Marea Britanie. Cei doi au revenit în Anglia duminică seară. În ceea ce-l priveşte pe Haye, poliţia germană îl caută pentru a-l interoga. Fostul boxer a anunţat, într-un comunicat, că va coopera cu autorităţile din box pentru investigaţia privind acest scandal. "Sînt conştient că nu sînt un înger şi nu mă deranjează un limbaj mai urît pentru a ajuta un pugilist să crească, dar în 21 de ani de carieră nu am fost implicat niciodată într-un astfel de scandal şi nici nu am asistat la aşa ceva", a precizat David Haye.
Dereck Chisora a avut un schimb dur de replici urmat de o încăierare cu David Haye, în timpul conferinţei de presă de la finalul meciului pierdut în faţa ucraineanului Vitali Kliciko, contînd pentru centura WBC la categoria grea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.