Sport

Coloana de stiri sportive:Despărţirea de familie

Ziarul de Vrancea
5 feb 2012 770 vizualizări
Fosta mare jucătoare spaniolă de tenis, Arantxa Sanchez, îşi povesteşte viaţa într-o carte

Fosta jucătoare de tenis Arantxa Sanchez Vicario şi-a lansat autobiografia, în care spune că după 17 ani pe teren s-a retras pentru a-şi "cîştiga libertatea" şi susţine că nu mai vorbeşte cu nici un membru al familiei sale, din cauza problemelor economice. Protagonista povesteşte, în "Arantxa Vamos! Amintiriile luptei şi vieţii unei femei", că părinţii săi i-au gestionat întreaga carieră şi ea nu putea lua nicio decizie. "Mama mea decidea în privinţa felului în care să mă tund, a hainelor care le purtam... Cînd îmi luam ceva singură, rareori îi plăcea", spune Arantxa despre Maria Vicario. Despre tatăl său, Emilio Sanchez, Arantxa susţine că îi administra banii: "Lunar îmi dădea o sumă de bani, iar eu îi dădeam socoteală penrtru fiecare cent". În prezent, Arantxa nu are nici un tip de relaţie cu nici un membru al familiei sale.După ce s-a retras din activitate, jucătoarea a descoperit că a rămas doar cu datorii, deşi în 17 ani a cîştigat 45 de milioane de euro. Ea are datorii la fisc, după ce n-au fost plătite impozitele timp de cinci ani, în perioada 1989-1993. "M-au lăsat fără nimic, am datorii la fisc şi am mai puţini bani decît fratele meu Javier, care de-a lungul vieţii nu a cîştigat atît de mult ca mine", a adăugat Arantxa Sanchez. De asemenea, părinţii s-au opus şi căsătoriei cu Pep Santacana. "La puţin timp după anunţul nunţii, în presă au apărut o serie de informaţii despre problemele financiare ale lui Pep. Dar ce nu ştiau ei e că Pep îmi povestise totul".

Chivu la Bayern?


Fundaşul Cristian Chivu, care are contract cu Internazionale Milano pînă în vară, ar fi aproape de a ajunge la gruparea Bayern München, susţine interistaweb.it, citînd surse din Germania.. "Cristian Chivu este pe final de contract la Inter şi încă nu s-a vorbit de prelungire. Voci din Germania spun că romanul este aproape de Bayern München. Clubul german are nevoie de un fundaş şi jucătorul de 31 de ani ar fi potrivit. Contractul romanului care joacă la Inter din 2008 expiră la vară şi în această perioadă Chivu ar putea fi transferat în Germania gratis", notează site-ul italian.


Alina Dumitru, bronz la Paris


Sportiva Alina Dumitru a cîştigat, sîmbătă, medalia de bronz a categoriei 48 de kilograme, la Grand Slam Paris la judo. Campioana olimpică din 2008 a debutat cu o victorie în grupa D, în faţa Margaritei Filippova (Turkmenistan), urmată de succese similare cu olandeza Ente Birgit şi Laetitia Payet (Franţa). În semifinale, Alina Dumitru a cedat însă în faţa brazilicencei Sarah Menezes, fiind nevoită se mulţumească cu medalia de bronz. Tot sîmbătă, Andreea Chiţu şi Corina Căprioriu au fost eliminate în primele tururi ale categoriilor 52, respectiv 57 de kilograme.


Grea victorie la rugby


Reprezentativa de rugby a Romaniei a învins, sîmbătă, pe stadionul Arcul de Triumf, cu scorul de 15-7 (5-7), naţionala Portugaliei, în primul meci din acest an în Cupa Europeană a Naţiunilor. Echipa Romaniei a început furtunos meciul, înscriind un eseu prin Lemnaru, netransformat. Însă spre finalul primei reprize şi portughezii au culcat balonul în terenul de ţintă prin Aguilar şi, cum Leal a transformat, oaspeţii au intrat în avantaj la pauză. În repriza a doua, “stejarii” s-au impus greu, dar Andrei Ursache a adus eseul cîştigător, Vlaicu întregind victoria prin transformarea încercării şi o lovitură de pedeapsă. În naţionala Romaniei au evoluat Lazăr, Tincu, Bădălicescu – Petre, V. Ursache – Macovei, Lucaci, Carpo – Calafeteanu, Dumbravă - Cătună, Dimiş, Gal, Lemnaru – Dumitraş. Rezerve au fost Rădoi, A. Ursache, Costea, Gocioaia, Surugiu, Gheară şi Vlaicu.

Dirrell nu merge în Canada


Pugilistul american Andre Dirrell, care şi-a manifestat în ultima perioadă dorinţa de a boxa cu Lucian Bute, a declarat că nu va merge în Canada pentru o astfel de confruntare, preferînd un meci pe teren neutru. "Nu este ceva negociabil. Nu merg în Canada pentru Bute. El va fi în centrul atenţiei. Publicul joacă un rol important în confruntare. Sincer, eu vreau doar să am un meci corect pe teren neutru. El este campionul şi eu sînt challenger-ul. Dacă el crede că este campion şi că are tot ce trebuie pentru asta, atunci să ne luptăm pe teren neutru. Nu îi spun să vină la mine acasă, dar putem merge în California să boxăm acolo", a spus Dirrell. Lucian Bute l-a învins pe jamaicanul Glen Johnson în 12 reprize şi şi-a apărat cu succes centura mondială pentru a noua oară consecutiv, în 6 noiembrie, în cadrul unei gale la Quebec. Bute, în vîrstă de 31 de ani, are 30 de victorii la profesionişti, din care 24 prin KO şi nicio înfrîngere.


Steaua s-a făcut de rîs


Formaţia Steaua Bucureşti a fost învinsă, sîmbătă, cu scorul de 1-4 (1-2) de  Concordia Chiajna, într-un meci din cadrul stagiului de pregătire din Antalya. Golurile echipei din Ilfov au fost înscrise de Vlad Munteanu (’12), dos Santos (’28) şi Rocha (’56, ’57).  Pentru Steaua a înscris Martinovici, în minutul 35. Arbitrul partidei a acordat un penalty pentru Concordia Chiajna în minutul 52, dar Stanca a apărat lovitura executată de Viorel Dinu. În minutul 63, de la Steaua a fost eliminat Lupu. Pe de altă parte, potrivit prosport.ro mijlocaşul stelist Alexandru Chipciu va rata meciul tur cu Twente Enschede, din 16-imile Ligii Europa, acesta suferind o fractură musculară şi fiind indisponibil cel puţin două săptămîni.


Copil, în finală la Kazan


Tenismanul Marius Copil  a ajuns pînă în finala turneului challenger de la Kazan (Rusia), dotat cu premii în valoare totală de 75.000 de dolari, eliminîndu-l în semifinale pe cehul Ivo Minar (favorit nr. 2) cu 6-3, 6-4. Tenismanul roman n-a reuşit aceeaşi prestaţie bună şi în finala cu estonianul Jürgen Zopp (favorit nr. 8, calificat prin abandonul georgianului Teimuraz Gabaşvili), pierzînd cu 6-7, 6-7.


Pînă aici le-a fost!


Echipa naţională de futsal a Romaniei va întîlni reprezentativa similară a Spaniei, astăzi, la Zagreb, de la ora 19.30, în sferturile de finală ale Campionatului European din Croaţia. Romania s-a clasat pe locul al doilea în grupa A, astfel că joacă în faza următoare cu ocupanta primului loc în grupa B, Spania. Spania este campioana europeană en-titre şi ultima vicecampioana mondială, ibericii caştigînd trofeul european de cinci ori în cele şapte ediţii, de la înfiinţare. În istoria meciurilor directe dintre Romania şi Spania, spaniolii au obţinut zece victorii din tot atîtea jocuri.


Germana Wu şi poloneza Li


Jucătoarea Elizabeta Samara a fost eliminată, duminică, în semifinalele turneului Top 12 european la tenis de masă, organizat în week-end la Villeurbanne. Samara a fost eliminaă de germanca Wu Jiaduo, scor 3-4 (11, -9, 10, -4, -11, 12, -8). În semifinale, s-a calificat şi bielorusa Viktoria Pavlovitch, care a trecut de poloneza Li Qian, scor 4-1. Aceste meciuri ar fi trebuit să se dispute sîmbătă, dar au fost amînate din cauza unei pene de curent.

Un meci pentru don Alfredo


Echipele Real Madrid şi Millonarios Bogotá se vor întîlni în meci amical în august, în capitala Spaniei, întîlnire programată ca omagiu pentru fostul jucător şi antrenor argentinian Alfredo di Stefano. Di Stefano a evoluat timp de patru sezoane (1949-1953) la Millonarios, reuşind să cîştige patru titluri naţionale şi marcînd 90 de goluri în 101 meciuri. Argentinianul, care are 85 de ani şi este preşedinte de onoare la Real Madrid, a venit apoi la clubul spaniol pentru 11 sezoane.


Decedat pe ring


Un pugilist filipinez în vîrstă de 21 de ani, Karlo Maquinto, a murit din cauza rănilor la cap suferite în timpul unui meci, a declarat  medicul Chester Tan, chirurg la spitalul Far Eastern University din Manila.  Pugilistul s-a prăbuşit în cel de-al nouălea său meci la profesionişti, în care a înregistrat o remiză contra compatriotului său Mark Joseph Costa, după ce a fost trimis la podea de două ori. Maquinto a intrat în comă, el suferind un edem cerebral. De asemenea, i-a fost detectat un cheag de sînge în partea dreaptă a creierului. Boxul este un sport foarte popular în Filipine, cu doi campioni mondiali, Manny Pacquiao şi Nonito Donaire.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.