Sport

Pauză forţată pentru sporturile de echipă din cauza viscolului

Dan Chiriac
27 ian 2012 874 vizualizări
Meciurile de volei şi handbal programate azi au fost amînate u turneul de baschet ce se defăşoară la Polivalentă a

Inceput cu întîrziere, după ce formaţia din Galaţi a făcut un ocol de 60 de kilometri pentru a ajunge la Focşani
Iarna grea ce a cuprins sudul Romaniei în ultimele zile a dus la anularea mai multor partide din cadrul campionatelor naţionale de handbal şi volei. Astfel, meciul dintre CSM Focşani 2007 şi Rapid Bucureşti, din cadrul Diviziei A 2 de volei feminin a fost amînat pentru miercuri, 1 februarie. Cum drumul dintre Focşani şi Bucureşti este practicabil doar pentru maşini mici, iar Rapid ar fi dorit să ajungă la Focşani cu autocarul, Federaţia Romană de Volei a luat decizia amînării jocului. Meciul se va juca peste cinci zile în sala Liceului cu Program Sportiv din Focşani. Condiţiile meteo au dus şi la anularea meciurilor de juniori din cadrul campionatelor naţionale. Astfel, echipa de juniori I de la LPS Focşani ar fi trebuit să dispute azi, la Brăila, meciul din cadrul primei etape a returului. „Nu se poate ajunge la Brăila. Drumul este blocat şi ar fi trebuit să ocolim vreo 80 de kilometri pe la Tişita-Tecuci. Pînă la urmă Federaţia a înţeles situaţia şi a decis să amîne jocul”, ne-a precizat antrenorul Lucian Tucan. Şi fetele de la LPS Academica Focşani vor avea pauză forţată la finalul acestei săptămîni. După ce săptămîna trecută au obţinut prima victorie din campionat, duminică acestea ar fi urmat să facă deplasarea la Constanţa. Acest lcuru este imposibil în condiţiile în care Dobrogea este izolată. Federaţia Romană de handbal va decide data la care vor fi reprogramate aceste jocuri.


Turneul de baschet a început cu întîrziere


Condiţiile grele de afară au afectat şi desfăşurarea turneului de baschet ce are loc la Sala Polivalentă. Primul meci al turneului ar fi trebuit să fie cel dintre LPS Focşani şi CSS Galaţi. Întîlnirea a fost programată la orele 10.00, dar gălăţenii au anunţat că nu pot ajunge la timp, în condiţiile în care au fost nevoiţi să facă un ocol de 60 de kilometri. Cum drumul Focşani – Galaţi era blocat la Boţîrlău, gălăţenii au ales ruta ocolitoare Galaţi – Tecuci – Tişiţa – Focşani. Şi aici au avut dificultăţi pentru că au fost nevoiţi să meargă pe un singur sens în apropiere de Tişiţa. Pînă la urmă, organizatorii au decis să înceapă ziua cu meciul al doilea, cel dintre CSS Botoşani şi LPS Iaşi. Ieşenii au dominat meciul încă de la început şi nu au avut probleme în a se impune. Scorul final a fost 87-56. LPS Focşani şi CSS Galaţi s-au întîlnit în cele din urmă aproape de orele 13.00, după ce gălăţenii au ajuns la sală şi au reuşit să se încălzească pentru meci. Jocul a fost la discreţia elevilor lui Mihai Petruţ, care au preluat avantajul încă de la început, 10-2, în minutul 2. Pînă la final, focşănenii au dominat cu autoritate jocul şi s-au impus cu 68-36. Antrenorul Petruţ a folosit următoarea formaţie: Olaru, Neguroiu, Chircă, Ţîbîrnă, Mihalcea, Ioniţă, Caragaţă, Tănase şi Anghel. Aseară, LPS Focşani a jucat cu CSS Botoşani, un meci care nu ar fi trebuit să le pună foarte multe probleme. Tot aseară s-a jucat şi meciul LPS Iaşi – CSS Galaţi. Turneul va lua sfîrşit azi, cînd sînt programate ultimele jocuri. De la orele 10.00 se vor duela CSS Galaţi şi CSS Botoşani, urmînd ca derby-ul turneului, meciul dintre LPS Focşani şi LPS Iaşi să înceapă la orele 11.30. (Dan CHIRIAC)

Doi rugbişti la lotul naţional


Doi rugbişti de la Liceul cu Program Sportiv Focşani au fost selecţionaţi la lotul naţional U 17 al României. Echipa naţională se află într-un stagiu de pregătire la Bucureşti. Alexandru Savin şi Cristian Constantin sînt reprezentanţii Focşaniului la lot. Echipa sub 17 ani are programat un cantonament în perioada 16-26 martie şi un stagiu comun de pregătire împreună cu Rusia, între 26-30 iunie. (D. C.)


Foresta Gugeşti, prima echipă cu vize anuale pe 2012


Echipa Foresta Gugeşti este prima din judeţ care şi-a vizat carnetele de legitimare pentru anul în curs. Asociaţia Judeţeană de Fotbal Vrancea aşteaptă în continuare toate echipele pentru a-şi pune în legalitate carnetele de joc. Toţi seniorii din judeţul Vrancea vor avea drept de joc în baza unui timbru de culoare albastră, iar juniorii şi copiii în baza unuia de culoare galbenă. Toate echipele participante la competiţiile judeţene trebuie să se prezinte la noul sediul al AJF Vrancea, situat tot în incinta Complexului Sportiv „Milcovul” pentru a primi vizele anuale. Pentru vizele anuale cluburile de fotbal trebuie să achite următoarele taxe: Liga a patra – 50 lei/jucător, Liga a cincea – 30lei/jucător şi juniori şi copii – 10 lei/jucător. (D. C.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.