Sport

COLOANA de stiri internationale:Militar canadian arestat sub acuzaţia de spionaj

Ziarul de Vrancea
17 ian 2012 714 vizualizări
Un militar canadian, Jeffrey Paul Delisle,a fost arestat la sfîrşitul săptămînii trecute fiind acuzat că a transmis informaţii confidenţiale unei "entităţi străine", conform documentelor judecătoreşti făcute publice luni în Halifax.

Conform televiziunii publice CBC, este vorba despre un ofiţer al Marinei în vârstă de 40 de ani. Delisle lucra într-un centru de comunicaţii şi informaţii al Marinei denumit HMCS Trinity, din Halifax, Nova Scotia, şi ar fi avut la informaţii cu un grad înalt de confidenţialitate. HMCS Trinity foloseşte sateliţi şi drone pentru a supraveghea Atlanticul de Nord cu scopul de a găsi traficanţii de droguri, traficanţii de carne vie, pe cei care poluează şi eventualii terorişti. Fără a menţiona gradul şi funcţia sa, un raport al poliţiei federale GRC îl incriminează pe Delisle că a divulgat unei "entităţi străine", între 6 iulie 2007 şi 13 ianuarie 2012, informaţii pe care Guvernul Canadei încerca să le păstreze secrete. Nu se specifică dacă "entitatea străină" este de fapt un stat străin sau un grup terorist, conform presei canadiene.

Un şofer de troleibuz s-a sinucis în faţa pasagerilor stupefiaţi, la Sofia

Şoferul unui troleibuz din Sofia s-a sinucis, ieri dimineaţa, aruncîndu-se de pe un pod în timpul serviciului, în faţa pasagerilor stupefiaţi. Bărbatul, Plamen Gunev, în vîrstă de 50 de ani, a murit pe loc. El a oprit vehiculul pe pod, a deschis uşa, s-a urcat pe balustradă şi a sărit în faţa celor patru pasageri ai troleibuzului. Transportul public nu a suferit întîrzieri în urma tragicului incident. Gunev era angajat al companiei publice de transport în comun din Sofia din 2007, după ce a fost relocat în capitală din Veliko Tărnovo. El nu a fost sancţionat niciodată şi are familie. Motivele pentru care s-a sinucis sînt neclare.

Islamismul radical rămîne principala ameninţare din Norvegia

Islamismul radical rămîne principala ameninţare care vizează Norvegia, după atacurile din 22 iulie, comise de extremistul de dreapta Anders Behring Breivik, anunţă Serviciul de informaţii norvegian (PST). "Ameninţarea reprezentată de mediile islamiste este preocupantă", a declarat directorul PST, Janne Kristiansen. "În ultimii ani, am observat că există persoane crescute în Norvegia care se radicalizează şi pentru care Norvegia şi societatea norvegiană devin inamici", a explicat el. Aceşti militanţi radicali sînt din ce în ce mai activi, conform PST, antrenîndu-se în zone de conflict şi revenind în Norvegia. Ameninţarea provenind din mediile de extremă-dreapta rămâne neschimbată, precizează PST. "Numărul extremiştilor de dreapta violenţi nu este mare. Tentativele de mobilizare activă în grupurile antimusulmane au eşuat pînă acum", explică Kristiansen. Declarîndu-se împotriva "invaziei musulmane" şi multiculturalismului din Europa, Behring Breivik a ucis 77 de persoane pe 22 iulie 2011, în Oslo şi pe insula Utoya.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.