Sport

Stele ale patinajului vin la Bucureşti

Ziarul de Vrancea
17 ian 2012 1344 vizualizări
Fumie Suguri şi Surya Bonaly sînt primele prezenţe feminine confirmate în programul celei de-a patra ediţii “Kings On Ice” de la Bucureşti * cele două patinatoare vor evolua alături de Evgeni Pluşenko, Stéphane Lambiel şi Brian Joubert.

Dacă Surya Bonaly se va afla în 2012 pentru a doua oară la Bucureşti, pentru Fumie Suguri aceasta este cea dintîi prezenţă în cadrul celui mai spectaculos eveniment de patinaj din Romania şi, totodată, unul dintre cele mai bine vîndute din lume.
Una dintre figurile emblematice ale patinajului de performanţă, Fumie Suguri a fost medaliată de cinci ori cu aur la Campionatul naţional de patinaj din Japonia şi de trei ori în cadrul Campionatului celor patru continente, ediţiile 2001, 2003 şi 2005. A obţinut trei medalii la campionatele mondiale, reuşind să-şi înscrie în palmares numeroase alte titluri, fiind una dintre reprezentantele de frunte ale Japoniei în competiţiile internaţionale.
Patinatoarea de origine franceză Surya Bonaly se va afla pentru a doua oară la Bucureşti, după ediţia Kings On Ice din 2008. Considerată una dintre cele mai valoroase patinatoare din lume, Surya a reuşit să cîştige de-a lungul carierei sale nu mai puţin de 25 de medalii de aur, 10 de argint şi alte cinci de bronz, alături de numeroase alte titluri la competiţii de profil. A fost declarată campioană naţională a Franţei de nouă ori, fiind pe primul loc în clasamentul european cinci ani la rînd, în perioada 1991 - 1995. Unul dintre elementele recurente ale programelor sale este backflip-ul, o săritură pe spate care a devenit reprezentativă pentru tînăra sportivă, Surya fiind totodată singură patinatoare din lume care a încercat un cvadruplu toe loop, la Campionatele Mondiale din 1991.
Surya Bonaly şi Fumie Suguri, alături de cei trei campioni Evgeni Pluşenko, Stephane Lambiel şi Brian Joubert vor putea fi văzuţi live anul acesta în spectacolul Kings On Ice care va avea loc pe 7 aprilie, la Patinoarul "Mihai Flamaropol" din Bucureşti, numeroase alte nume urmînd a fi anunţate în perioada imediat următoare.



Cătălina Cîrstea, căpitan pe hîrtie


Fosta jucătoare Cătălina Cristea a fost numită căpitan al echipei Romaniei de Cupa Federaţiei, în timp ce Sever Dron va ocupa funcţia de antrenor, această decizie fiind luată de FR Tenis pentru a respecta o regulă a Federaţiei Internaţionale. "E doar o problemă administrativă. Eu am dublă naţionalitate, franceză şi romană, iar federaţia internaţională are nişte reguli stricte. Trebuia ca în ultimii doi ani sau ceva în genul ăsta eu să fi avut reşedinţa doar în Romania. Atunci, ca să nu fie probleme, ne-am decis să o punem pe ea la înaintare. Nu se va schimba nimic, eu voi fi în continuare «capul răutăţilor». Pe plan administrativ ea a fost trecută căpitan nejucător şi eu antrenor, am făcut practic o rocadă, dar eu voi sta pe teren", a explicat Sever Dron pentru MEDIAFAX. Cătălina Cristea, 36 de ani, a ocupat la 29 iulie 1997 locul 59 WTA, aceasta fiind cea mai bună clasare a sa în ierarhia jucătoarelor profesioniste. Dron a fost numit, în luna noiembrie, căpitan nejucător al echipei de Fed Cup, după ce Federaţia Romană de Tenis a decis să o demită pe Irina Spîrlea din cauza rezultatelor slabe.
Sărbătoare la Predeal
Fostele glorii ale formaţiei Steaua Bucureşti vor aniversa, la 7 mai, 26 de ani de la cîştigarea Cupei Campionilor Europeni la Predeal, la unul dintre luxoasele hoteluri ale staţiunii. Invitaţia le-a fost făcută foştilor fotbalişti în week-end, cu ocazia meciului demonstrativ de la Sala Polivalentă, de către patronul unui hotel din Predeal. "Vom sta gratuit acolo cu familiile şi vom merge cu o zi înainte, ca să sărbătorim acolo 26 de ani de la cîştigarea Cupei Campionilor. Omul vrea să ne cunoască şi noi am acceptat. Asta este, dacă nu organizează clubul Steaua, se oferă alţii. Noi Cupa Campionilor Europeni şi Supercupa Europei pentru Steaua am cîştigat-o,şi datorită nouă sînt văzuţi cum sînt văzuţi în ziua de astăzi. Niciodată nu se va mai atinge în Romania performanţa noastră din '86", a declarat Ilie Bărbulescu, primul stelist care a sărutat Cupa Campionilor Europeni, acesta fiind prezent şi el la Sala Polivalentă la meciul demonstrativ în care a jucat şi Steaua '86.
Dina dă probe la Honved
Atacantul Mihai Dina, care în turul Ligii I a evoluat la echipa CS Mioveni, va susţine probe de joc la formaţia Hoved Budapesta. Fotbalistul s-a antrenat săptămîna trecută cu CS Mioveni, însă luni a lipsit de la şedinţa de pregătire, iar ieri nu a fost prezent la vizita medicală, informîndu-i pe oficialii argeşeni că pleacă în Ungaria. Mihai Dina a debutat în Liga I în 2006 pentru Universitatea Craiova, şi a jucat cinci sezoane la formaţia din Bănie, marcînd 25 de goluri. În vară a fost transferat de CS Mioveni, dar nu a jucat decît 421 de minute în zece meciuri, nereuşind să marcheze vreun gol. În decembrie, înainte de ultima etapă, conducerea clubului CS Mioveni a anunţat că lui Dina i s-a reziliat contractul, însă la începutul acestui an, la reluarea pregătirii, atacantul s-a prezentat la antrenamente sperînd la o revenire la echipa argeşeană.

Manchester City ţine distanţa


În ultimul meci al etapei a XXI-a a Premier League, Manchester City a învins în deplasare cu scorul de 1-0 formaţia Wigan Athletic, prin golul marcat de bosniacul Edin Dzeko în minutul 22. Manchester City conduce în clasamentul englez, la trei puncte distanţă de concitadina United şi la cinci de Tottenham Hotspur. În altă ordine de idei, în ultimul meci al etapei a XVIII-a a campionatului italian: Napoli – Bologna 1-1. Cavani (’71) / Acquafresca (’15).
Cloşca şi puiul de aur
Antrenorul echipei Real Madrid, José Mourinho, l-a apărat pe starul portughez Cristiano Ronaldo, ieri, într-o conferinţă de presă, înaintea partidei cu FC Barcelona, din manşa tur a sferturilor de finală ale Cupei Spaniei, de pe arena Santiago Bernabeu, care se dispută în această seară. "Nimeni să nu se ia de Ronaldo. Este un jucător care a evoluat în multe meciuri decisive, am cîştigat un titlu sezonului trecut datorită unui gol al său (Cupa Spaniei, cu FC Barcelona) şi totuşi partida care mi-a plăcut cel mai mult a fost cea cu Mallorca, de sîmbătă, în care s-a apărat ca o fiară", a subliniat tehnicianul. Mourinho i-a luat apărarea lui Ronaldo în contextul în care portughezul nu pare a fi în cea mai bună formă de joc. Atacantul a dezamăgit în special la meciul cu FC Barcelona, de pe Santiago Bernabeu, scor 1-3, însă el a rămas în fruntea clasamentului golghterilor din campionatul Spaniei, cu 21 de goluri, în faţa lui Lionel Messi (19).

Beckenbauer – fanul lui Ali


Fosta glorie a fotbalului german Franz Beckenbauer i-a transmis un mesaj lui Muhammad Ali, în ziua aniversării fostului pugilist, în care îi spune că, "deşi împlineşte 70 de ani, rămîne «The Greatest» - cel mai mare". "Ai fost singurul sportiv pentru care m-am trezit noaptea", a scris Beckenbauer în cotidianul Bild, în care a reamintit de prima întîlnire cu Ali, în 1977 la New York, a doua zi după meciul pugilistului cu Earnie Shavers la Madison Square Garden. "Eşti cel mai mare, nu doar pentru meciurile memorabile cu Joe Frazier şi George Foreman, ci şi pentru că ai acceptat cu capul sus boala care te macină de ani de zile", a subliniat Beckenbauer. Ali, care suferă de Parkinson de mai mulţi ani, a fost celebrrat la 70 de ani, sîmbătă, la Louisville, alături de soţia sa şi numeroşi invitaţi, între care se afla şi fostul antrenor Angelo Dundee



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.