Sport

Sorana a întristat Australia

Ziarul de Vrancea
17 ian 2012 879 vizualizări
Jucătoarea romană de tenis Sorana Cîrstea a realizat marea bombă a turneului feminin de la Australian Open, eliminînd-o în două seturi pe cîştigătoarea US Open, Samantha Stosur, în faţa fanilor proprii * Celelalte trei romance care au jucat ieri au fost eliminate

Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului tenisistic 2012, a suferit ieri un cutremur. Samantha Stosur, favorita publicului din Melbourne, a cincea favorită a turneului şi a şasea în Top WTA, a fost eliminată din primul tur, sub privirile uimite a spectatorilor de pe terenul care poartă numele legendarului Rod Laver. Cea care a înregistrat surpriza zilei este romanca Sorana Cîrstea (59 WTA), care a cîştigat în două seturi (7-6, 6-3) după o oră şi 31 de minute. “Cred că toată Australia mă urăşte în momentul de faţă” a glumit Sorana la microinterviul de după partidă. "Sînt extrem de dezamăgită. Nu există un alt cuvînt care să exprime starea pe care o am acum. Sorana a făcut un meci foarte, foarte bun", a spus Samantha Stosur. Pentru Sorana Cîrstea este a doua victorie din carieră în faţa unei jucătoare din Top 5, după ce a învins-o pe Jelena Jankovic (Serbia) în turul patru de la Roland-Garros în 2009.
Cert este că Samantha, ultima cîştigătoare de Grand Slam (US Open 2011) nu s-a arătat în forma sa de vîrf, pierzînd şi în ultimele turnee de încălzire pentru Australian Open, pierzînd în turul II la Brisbane şi în turul I la Sydney. În plus, australianca a fost afectată de presiunea publicului, care aştepta mult de la favorita sa. Romanca a impresionat prin calmul său, iar pe plan tehnic, cu loviturile în lung de linie, dar şi cu puncte inspirate cîştigate la fileu. În setul decisiv, Sorana a avut trei mingi de meci, la a patra încheind corturile cu un retur puternic, pe lîngă jucătoarea australiană.  La rîndul ei, Stosur a impresionat negativ, comiţînd 33 de erori neforţate în timpul meciului. "Este o victorie mare, dar voi rămîne cu picioarele pe pămînt. Am intrat pe teren fără presiune, toată presiunea era pe umerii adversarei mele. Acum totul se va schimba, deoarece lumea va fi cu ochii pe mine şi toţi se aşteaptă să ajung cît mai departe. Mă voi bucura astăzi, dar deja mă gîndesc la meciul următor", a mai spus Sorana. Meciul următor înseamnă o confruntare cu poloneza Urszula Radwanska (99 WTA), sora cunoscutei Agnieszka, ocupantă a poziţiei a opta în topul mondial. Poloneza a trecut în turul I, cu 6-4, 1-6, 6-2 de americana Alison Riske (137).
În schimb, celelalte trei jucătoare din Romania care au evoluat marţi au fost învinse în primul tur de la Australian Open. Alexandra Dulgheru (61) s-a bătut aprig timp de trei ore şi un sfert cu a şaptea jucătoare a lumii, Vera Zvonareva (Rusia), cedînd mai mult fizic în setul decisiv (6-7, 7-6, 3-6). Alexandra Cadanţu (109) n-a luat decît un game în două seturi de la italianca Roberta Vinci (25) – scor 0-6, 1-6 în numai 42 de minute, iar Irina Begu (41) a fost învinsă cu 1-6, 5-7 de spaniola Carla Suarez (58).
Singurul cap de serie picat în ziua a doua a turneului masculin de la Melbourne a fost cehul Radek Stepanek (nr. 29), învins cu 5-7, 5-7, 3-6 de francezul Nicolas Mahut. Iată şi alte rezultate interesante din primul tur al Australian Open:
Masculin: Thomaz Bellucci (Brazilia) – Dudi Sela (Israel) 7-6, 6-5, 6-3; Andy Murray (Marea Britanie, nr. 4) – Ryan Harrison (SUA) 4-6, 6-3, 6-4, 6-2; Janko Tipsarevic (Serbia, nr.9) – Dmitri Tursunov (Rusia) 5-7, 7-6, 6-3, 6-4; Andrei Golubev (Kazahstan) – Mihail Iujnîi (Rusia) 7-5, 6-7, 6-4, 4-6, 6-3; Novak Djokovic (Serbia, nr. 1) – Paolo Lorenzi (Italia) 6-2, 6-0, 6-0; Michaël Llodra (Franţa) – Ernests Gulbis (Letonia) 2-6, 6-1, 6-2, 6-2; Milos Raonic (Canada, nr. 23) – Filippo Volandri (Italia) 6-4, 6-0, 6-2; David Ferrer (Spania, nr. 5) – Rui Machado (Portugalia) 6-1, 6-4, 6-2; Jo-Wilfried Tsonga (Franţa, nr. 6) – Denis Istomin (Uzbekistan) 6-4, 3-6, 6-2, 7-5; Andy Roddick (SUA, nr.15) – Robin Haase (Olanda) 6-3, 6-4, 6-1.
Feminin: Michaella Krajicek (Olanda) – Kristina Barrois (Germania) 6-3, 7-6; Marion Bartoli (Franţa, nr. 9) – Virginie Razzano (Franţa) 7-5, 6-0; Jelena Dokic (Australia) – Anna Ciakvetadze (Rusia) 6-2, 6-1; Sabine Lisicki (Germania, nr. 14) – Stefanie Vögele (Elveţia) 6-2, 4-6, 6-4; Anastasia Pavliucenkova (Rusia, nr. 15) – Klara Zakopalova (Cehia) 7-6, 6-1; Maria Kirilenko (Rusia, nr. 27) – Jarmila Gajdosova (Australia) 6-4, 6-2; Vania King (SUA) – Katerîna Bondarenko (Ucraina) 7-6, 6-3; Petra Kvitova (Cehia, nr. 2) – Vera Duşevina (Rusia) 6-2, 6-0; Svetlana Kuzneţova (Rusia, nr. 18) – Chanelle Scheepers (Africa de Sud) 6-3, 3-6, 6-0.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.