Sport

Băsescu i-a promulgat Legea anti-violenţă a lui Trăşculescu

Iulia Crețu
6 ian 2012 1949 vizualizări
Preşedintele Traian Băsescu a semnat joi decretul privind promulgarea Legii privind combaterea violenţei în sport.

Actul înăspreşte pedepsele pentru huliganii de pe stadioanele din Romania. Legea 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive. În decembrie, legea lui Alin Trăşculescu, a trecut de Camera Deputaţilor cu 235 de voturi “pentru”, unul “împotrivă” şi două “abţineri”. Deputatul PDL de Vrancea a declarat la momentul acela, pentru Ziarul de Vrancea, că principalele reglementări ale legii îi vizează pe recidivişti şi că legea are măsuri pentru stoparea violenţei pe stadioane, cum ar fi pedepse mai dure, dublarea cuantumului amenzilor, avize suplimentare pentru firmele de pază, dar şi împiedicarea huliganilor să mai intre pe stadioane. Aceştia au obligaţia de a se prezenta la secţia de poliţie pe timpul derulării competiţiilor. În plus, stuarzii trebuie să urmeze cursuri specializate. Pentru cei care fac scandal la meciuri, pedeapsa este închisoarea de la un an la 2 ani şi măsura interzicerii accesului la competiţiile sportive pe o perioadă de la 2 ani la 4 ani. De asemenea, „confecţionarea, deţinerea, încercarea de a introduce, introducerea, folosirea sau orice altă operaţiune fără drept cu produse incendiare, materii explozive, inclusiv articole pirotehnice, indiferent de categorie, în incinta arenei sportive, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 ani la 5 ani”, după cum se arată în lege. (I. CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
vali, acum 4498 zile, 21 ore, 37 minute, 15 secunde
Cei mai violenti suporteri erau pe stadionul din sud.Din cauza asta s-a emanat prezenta lege,la obiect.Ne va spijini sa nu avem oameni violenti pe stadion.
doru, acum 4501 zile, 17 ore, 6 minute, 7 secunde
NE trebuie o lege sau o initiativa de modificare a legii nr 61 in care sa se sanctioneze si zgomotele facute de locatarii de la blocuri in apartamentele lor si care deranjeaza linistea celorlalti citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.