Sport

Şahul vrîncean se face cunoscut pe internet

Dan Chiriac
4 ian 2012 2863 vizualizări
Activitatea şahistă din judeţ va fi urmărită pe site-ul vransah.ro u conducerea şahului judeţean a stabilit calendarul competiţiilor din acest an

Trei oameni din şahul vrîncean, Mihai Strîmbu, Anton Soare şi Aurelian Grigore au reuşit să realizeze un site unde vor fi postate noutăţile din şahul din Vrancea. Anul 2012 poate aduce şi alte realizări în sportul minţii. „ Ne face plăcere să vă anunţăm lansarea website-ului "Vransah", acesta dorindu-se a fi o continuare a revistei de şah, în format tipărit, cu acelaşi nume. Scopul principal al acestui website este de a reflecta în mod fidel activitatea şahistă din Vrancea şi pe cît este posibil din România şi din întreaga lume. Dacă doriţi, ne puteţi transmite informaţii, care să fie conform cu structura şi conţinutul deja existent al website-ului”, se arată într-un comunicat al celor trei oameni de şah. Prima competiţie pentru şahul vrîncean va începe pe 28 ianuarie, cînd la Colegiul „Al. I. Cuza” se va desfăşura faza judeţeană a Olimpiadei Naţionale a sportului şcolar. Următoarele competiţii se vor desfăşura astfel: Cupa de iarnă - 11-12 februarie – la Şcoala „Ioan Basgan, Cupa Mărtişorului – 3-4 martie la Şcoal a „Nicolae Iorga”, Campionatul judeţean individual de juniori – 24-25 martie – Şcoala „Al. Vlahuţă”, Cupa Vransah – 21-22 aprilie – Şcoala „Ion Basgan”, campionatul judeţean de seniori – 19-20 mai – Sala Polivalentă, Cupa 1 iunie – 2-3 iunie – Şcoala “Nicolae Iorga”, Zilele municipiului Focşani – 7-8 iulie – Şcoala “Alexandru Vlahuţă, Cupa Greşu  - 20 - 23 septembrie, Cupa de toamnă - 29-30 septembrie – Şcoala “Ioan Basgan”,  Cupa Ziua Armatei – 20-21 octombrie – Şcoala “Nicolae Iorga”, Cupa 1 Decembrie – 24-25 noiembrie Şcoala “Al. Vlahuţă”.

Vor să repete performanţele din 2011

Şahul vrîncean a reuşit un an de excepţie, cu titlurile naţionale şi promovări în prima ligă. În luna august,  echipa formată din Andreea Toma, Elena Toma şi Bianca Banciu, a obţinut două titluri naţionale la şah clasic şi şah rapid, dar şi titlul de vicecampioană naţională la şah blitz. Antrenorul sportivelor, Mihai Strîmbu, şi conducătorul delegaţiei, Aurelian Grigore, au contribuit din plin la succesul fetelor. De asemenea, echipa mixtă de la clubul focşănean a obţinut medalia de argint la campionatele naţionale de şah clasic de la Călimăneşti. Cătălin Pătraşcu, Cosmin Vasiliu, Andreea Toma şi Bianca Banciu au format echipa din Focşani.  De asemenea, cele două fete, Andreea Toma şi Bianca Banciu au meritul de a fi participat în acest an la Divizia A de şah de la Slănic Moldova, după o promovare spectaculoasă. În 2012, şahiştii vor să arate că rezultatele de excepţie din anul precedent nu au fost întîmplătoare. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.