Sport

Coloana de stiri sportive:L-a bătut cu o mînă

Ziarul de Vrancea
23 dec 2011 921 vizualizări
Boxerul Andre Ward susţine că a jucat meciul cu Froch cu fracturi la mîna stîngă Pugilistul american Andre Ward a declarat că a boxat în finala Super Six, cîştigată în faţa britanicului Carl Froch, cu mai multe fracturi la mîna stîngă, acest lucru constatîndu-se în urma unui RMN făcut la revenirea în oraşul în care locuieşte, Oakland, informează boxingnews24.com.

"Mă bucur că nu am ştiut înainte de meci că am fracturi la mînă. A fost mai bine aşa. Ştiam că este ceva în neregulă şi mă durea cumplit, dar ştiam şi că nu aveam de ales, că trebuia să boxez", a afirmat Ward pentru Ringtv. Pugilistul a suferit mai multe fracturi la două metacarpiene de la mîna stîngă, cu o săptămînă înainte de meciul cu Froch.
Americanul Andre Ward a unificat titlurile WBA şi WBC la categoria supermijlocie, după ce l-a învins pe britanicul Carl Froch, sîmbăta trecută, la Atlantic City, în finala Turneului Super-Six. Ward a cîştigat în urma deciziei unanime a arbitrilor-judecători: 118-110, 115-113 şi 115-113. Americanul rămîne neînvins după 25 de meciuri, iar britanicul a înregistrat a doua înfrîngere în 30 de meciuri. După meciul cu Froch, Andre Ward a declarat despre o eventuală confruntare cu Lucian Bute că romanul încă nu merită şansa de a boxa cu el, trebuind să înfrunte un boxer de "nivel A" înainte de a-i propune o confruntare.

Zicu s-a dus în Coreea


Mijlocaşul Ianis Zicu a fost transferat de gruparea bulgară ŢSKA Sofia la clubul sud-coreean Pohang Steelers, în schimbul unei sume de aproximativ 2,3 milioane de euro, informează sportal.bg. Potrivit sursei citate, care menţionează că informaţiile au fost confirmate de un jurnalist din Coreea de Sud, contractul lui Zicu cu noul său club este valabil patru ani. Ianis Zicu, care juca la ŢSKA Sofia din iunie 2011, ar urma să fie prezentat oficial la Pohang Steelers în zilele următoare. Fotbalistul roman a înscris 13 goluri în cele 15 partide disputate la ŢSKA Sofia. Pohang Steelers a încheiat sezonul în Coreea de Sud pe locul al doilea al clasamentului şi va disputa, în februarie 2012, play-off-ul pentru accederea în grupele Ligii Campionilor Asiei.


Beat la volan cu o romancă


Mijlocaşul columbian al echipei Udinese, Pablo Armero, a refuzat să se supună testului cu alcoolmetrul în momentul în care automobilul pe care în conducea a fost oprit de agenţii de circulaţie în dimineaţa zilei de joi, iar romanca care îl însoţea a încercat să-i mituiască pe poliţişti. Cotidianul La Repubblica a scris că că fotbalistul, în vîrstă de 25 de ani, care era însoţit de o femeie de origine romană, a fost oprit în jurul orei 05.00, era într-o evidentă stare de ebrietate şi i-a insultat şi ameninţat pe poliţişti. Situaţia s-a agravat în momentul în care femeia care îl însoţea pe Armero, o romancă de 20 de ani rezidentă în Udine, a încercat să-i mituiască pe poliţişti oferindu-le 50 de euro.


Şi managerii se transferă


Fostul director general al clubului FCM Tîrgu Mureş, Aurelian Băbuţan, va fi ocupa aceeaşi funcţie la gruparea FC Braşov începînd cu 1 ianuarie 2012, a anunţat site-ul oficial al braşovenilor. "Sînt bucuros că voi lucra la FC Braşov, o echipă cu tradiţie în fotbalul romanesc şi care îşi propune să facă performanţă. Am o relaţie foarte bună cu antrenorul Marius Şumudică şi cu preşedintele Iosif Kovacs, astfel că sînt convins că vom colabora fără probleme. Pentru mine venirea la FC Braşov este un pas înainte şi sper din tot sufletul să avem rezultate cît mai bune. Din actualul lot de la FC Braşov îi cunosc foarte bine pe Florin Stîngă şi Cristi Munteanu din perioada în care au evoluat la FCM Tîrgu Mureş", a spus Băbuţan.


Tomis pierde, dar continuă


Echipa de volei feminin Tomis Constanţa a fost învinsă, joi, în deplasare, de formaţia italiană Volley Bergamo, scor 0-3 (-11, -23, -22), în cea de-a patra partidă din grupa D a Ligii Campionilor. Î n celălalt meci al grupei, din etapa a IV-a, Telekom Istanbul a învins, pe teren propriu, pe Azerrail Baku, cu 3-2. în primele trei partide, formaţia antrenată de Darko Zakoc a pierdut cu Azerrail Baku şi Telekom Istanbul, cu 0-3, obţinînd o victorie, cu Volley Bergamo, cu 3-2. Tomis Constanţa mai are programate două meciuri în grupa D, cu Telekom Istanbul, pe teren propriu (10 ianuarie) şi cu Azerrail Baku, în deplasare (17 ianuarie). Din cele cinci grupe ale Ligii Campionilor, primele două clasate şi cele mai bune două echipe de pe locul III vor obţine calificarea pentru play-off 12. Dacă gazda Final Four se va număra printre aceste 12 echipe, atunci va obţine calificarea încă o formaţie de pe locul III. Celelalte ocupante ale poziţiei a treia, plus cele mai bune două locuri patru vor continua să joace în Cupa CEV.


Steaua Rangers a cîştigat Cupa


Echipa de hochei pe gheaţă Steaua Rangers Bucureşti a cîştigat, joi, Cupa Romaniei Murfatlar, după ce a învins, în finală, cu scorul de 4-3 (2-0, 0-0, 2-3), formaţia ASC Corona Braşov, într-un meci disputat la Galaţi. Golurile învingătorilor au fost marcate de Georgescu (2), Persson şi Pisarenko,  în timp ce pentru braşoveni au înscris Kertesz, Borsos şi Zsok. În finala mică a competiţiei, echipa HSC Csikszereda a cîştigat, cu scorul de 15-5 (4-0, 7-2, 4-3), meciul disputat împotriva formaţiei CSM Dunărea Galaţi. Golurile învingătorilor au fost marcate de Hurtaj - 4, Moldovan - 3, Szocs - 2, Podstavek - 2, Novak - 2, Kosa, şi Tamas, în timp ce pentru gălăţeni au înscris Gavac - 3, Geru şi Tanko.


Balonul de Aur african


Mijlocaşul ivorian al echipei Manchester City, Yaya Touré, a fost desemnat, joi, cel mai bun fotbalist african al anului 2011, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Accra. Yaya Touré, în vîrstă de 28 de ani, i-a devansat pe ghanezul André Ayew (Olympique Marseille) şi pe malianul Seydou Keita (FC Barcelona). Anul trecut această distincţie i-a revenit, pentru a patra oară, camerunezului Samuel Eto'o.


Camerunezii plătesc daune


Federaţia Cameruneză de Fotbal a anunţat, ieri, că va plăti o compensaţie de 500.000 de dolari (380.000 de euro) forului din Algeria, după ce a anulat un meci amical cu naţionala acestei ţări, în luna noiembrie.  În comunicat se menţionează că această sumă reprezintă pierderile suferite de Algeria în urma deciziei naţionalei Camerunului de a nu se deplasa la Alger, în data de 15 noiembrie, pentru a disputa meciul respectiv. Potrivit presei internaţionale, în momentul anulării partidei, federaţia algeriană rezervase deja un avion pentru camerunezi şi vînduse 75.000 de bilete, precum şi drepturile de televizare. Iniţial, forul algerian a solicitat o compensaţie de un milion de dolari, dar pînă la urmă cele două părţi s-au înţeles pentru jumătatea acestei sume. Jucătorii reprezentativei cameruneze au refuzat să se deplaseze în Algeria, solicitînd prime de cîte 763 de euro, ceea ce a dus la suspendarea pentru 15 meciuri din echipa naţională a căpitanului Samuel Eto'o.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.