Sport

Cupele fac ravagii

Ziarul de Vrancea
22 dec 2011 894 vizualizări
Schalke a fost eliminată în Germania, iar în Spania s-au înregistrat patru surprize de proporţii

Cupa Germaniei. Echipa Schalke 04, cu Ciprian Marica în teren din minutul 71, a fost eliminată în optimile de finală ale Cupei Germaniei, fiind învinsă, în deplasare, cu scorul de 1-3, de formaţia Borussia Mönchengladbach. Golurile au fost reuşite de Arango (’18), Reus (’54, ’85), respectiv Draxler (’70). Echipa Schalke 04 a jucat în inferioritate numerică din minutul 47, după eliminarea lui Huntelaar. în minutul 90^1, Schalke a rămas în nouă jucători, după ce Jones a fost şi el eliminat.  Alte rezultate înregistrate în optimile Cupei Germaniei: Bochum – Bayern 1-2. Federico (’26-penalty) / Kroos (’52), Robben (’90); Nürnberg – Furth 0-1; Fortuna Düsseldorf – Borussia Dortmund 0-0 (oaspeţii s-au calificat la lovituri de departajare; Hertha – Kaiserslautern 3-1; Holstein Kiel (Liga a IV-a) – Mainz 2-0 (!!); Stuttgart – Hamburg 2-1. Cacau (’23, 62) / Kvist (’54 – autogol).
Cupa Spaniei: Patru echipe "mici", Albacete (liga a doua), Mirandes (D3), Alorcon (D3) şi Cordoba (D2), s-au calificat în optimile de finală ale Cupei Spaniei, eliminînd, miercuri, în 16-imi, formaţiile de prim eşalon Atletico Madrid, Villarreal, Real Zaragoza şi Betis Sevilla. Atletico Madrid a pierdut cu 0-1, pe teren propriu la Albacete, după ce a cedat cu 1-2 şi în tur, Mirandes a învins în deplasare pe Villarreal cu 2-0, după 1-1 în tur, Alcoron (o echipă care în urmă cu doi ani a scor pe Real Madrid din “Copa del Rey) a cîştigat la Zaragoza cu 2-0 (1-1 în tur), iar Cordoba a fost învinsă la Sevilla de Betis cu 1-2, după ce în tur cîştigase cu 1-0. Alte rezultate: Bilbao – Oviedo 1-0 (în tur, 1-0); Levante – Deportivo La Coruña 4-1 (după prelungiri, 1-3); Osasuna – Almeria 1-1 (3-1); Vallecano – Santander 4-3 (2-3); Malaga – Getafe 2-2 (1-0).

Laureaţii handbalului

Preşedintele FR de Handbal, Cristian Gaţu, a declarat, ieri, pentru MEDIAFAX, că Oana Manea (Oltchim Rîmnicu Vîlcea) şi portarul Mihai Popescu (HCM Constanţa) au fost desemnaţi handbaliştii anului 2011. În premieră, FR Handbal a acordat două premii similare jucătorilor mai tineri sub titulatura speranţele anului 2011. La feminin, premiul a revenit jucătoarei Eliza Buceschi, de la HCM Baia Mare, iar la masculin handbalistului Ciprian Vancea de la Steaua Bucureşti


Bornescu a ajuns la Cluj


Portarul Mircea Bornescu a semnat, ieri, un contract cu gruparea Universitatea Cluj, el urmînd să evolueze pentru formaţia ardeleană în următorii doi ani şi jumătate. De asemenea, fostul fundaş al echipei Steaua George Galamaz a semnat o înţelegere cu Universitatea Cluj, pentru care urmează să evolueze în următorii doi ani şi jumătate. Pe de altă parte, atacantul Universităţii Cluj Gabriel Machado, aflat acasă, în Brazilia, le-a cerut scuze fanilor pentru gesturile obscene pe care le-a făcut la ultimul meci din acest an. Gabriel Machado ar putea părăsi Universitatea Cluj în această iarnă, el fiind dorit la Steaua Bucureşti.


Petricevic a cîştigat Liga Africană


Fostul antrenor din Divizia A la baschet Dragan Petricevic a cîştigat, miercuri seara, în Maroc, Campionatul African al Cluburilor, după ce echipa sa Etoile du Sahel (Tunisia) a învins în finală formaţia angoleză Primeiro Agusto, cu scorul de 82-60.  Dragan Petricevic a plecat în Tunisia, la campioana Etoile du Sahel, după experienţa de cîteva sezoane la BC Timişoara, cu care a cucerit şi Cupa Romaniei. În locul său pe banca tehnică a fost adus Predrag Badnjarevic, chiar de la Etoile du Sahel.  Mutarea a fost benefică pentru ambele părţi, Badnjarevic încheind turul în postura de lider al Diviziei A cu formaţia bănăţeană, în timp ce Dragan Petricevic a cucerit cu Etoile du Sahel Campionatul African al Cluburilor (echivalentul Euroligii). Finalista Primeiro Agusto obţinuse anterior patru titluri ale competiţiei africane, din care unul în faţa celor de la Sahel, în 2008.


Remat, încă o înfrîngere

Campioana Romaniei la volei masculin, Remat Zalău, a fost învinsă, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 1-3 (23, -22, -23, -25), de formaţia germană VfB Friedrichshafen, în cea de-a patra partidă din grupa B a Ligii Campionilor.  Meciul a fost foarte dramatic, durînd exact două ore. În primele trei meciuri din grupă, ardelenii au cedat în faţa belgienilor de la Euphony Asse-Lennik, scor 2-3, a ruşilor de la Zenit Kazan, cu 0-3 şi a celor de la VfB Friedrichshafen, cu 0-3. Ultimele partide din grupa B, pentru Remat Zalău, vor avea loc în 2012, cu cu Zenit Kazan (în deplasare, 11 ianuarie) şi cu Euphony Asse-Lennik (pe teren propriu, 18 ianuarie). Primele două clasate din fiecare din cele şase grupe se vor califica în play-off-ul de 12 echipe, iar cele mai bune patru formaţii de pe locurile trei vor juca încontinuare în CEV Cup.


Eusebio are pneumonie


Fostul jucător Eusebio, legendă a fotbalului portughez, a fost spitalizat la Lisabona, din cauza unei pneumonii, a anunţat, ieri, gruparea Benfica. "Eusebio da Silva Ferreira se află în spitalul De la Luz, la Lisabona, cu un debut de pneumonie", se arată într-un comunicat al clubului. La rîndul său, directorul spitalului, Jose Roquette, a precizat, miercuri, că "Eusebio a fost internat în urmă cu 48 de ore, prezentînd simptome caracteristice unei infecţii pulmonare acute". Potrivit medicului, fostul fotbalist, diagnosticat cu pneumonie bilaterală, a fost internat la terapie intensivă, el "fiind stabil, treaz şi binedispus". Declarat de două ori cel mai bun marcator din Europa şi cîştigătorului unui Balon de Aur în 1965, fostul atacant a marcat 41 de goluri în 64 de meciuri pentru naţionala portugheză.


Crouch, prădat de hoţi


Un grup de patru hoţi a furat din locuinţa internaţionalului englez Peter Crouch bijuterii, ceasuri şi cadouri de Crăciun în valoare totală de 100.000 de lire sterline, marţi, fiind pe punctul de a fi surprins în acţiune de jucătorul echipei Stoke City şi de soţia sa. Crouch, în vîrstă de 30 de ani, a fost internat pentru o noapte în spital, unde a fost testat pentru meningită, după ce a început să se simtă rău, la fel ca soţia sa. îÎ urma testelor s-a constatat că fotbalistul nu are meningită, ci este infectat cu norovirus. El a fost externat, marţi, iar la revenirea la reşedinţa sa a constatat că hoţii furaseră mai multe obiecte, pătrunzînd în casă după ce au spart un geam din bucătărie.


Maywheater la puşcărie


Pugilistul american Floyd Mayweather, sextuplu campion mondial, a fost condamnat, miercuri, la 90 de zile de închisoare, după ce a pledat vinovat de fapte de violenţă, în două procese. Justiţia americană a mai decis ca sportivul în vîrstă de 34 de ani să fie amendat cu 2.500 de dolari şi să efectueze 100 de ore de muncă în folosul comunităţii. În septembrie 2010, Mayweather a fost arestat, sub acuzaţia de furt, ulterior la adresa sa fiind formulate şi acuzaţii de violenţă domestică, după ce fosta sa soţie şi mama celor trei copii ai săi, Josie Harris, a depus o plîngere împotriva pugilistului. Potrivit plîngerii, Mayweather ar fi lovit-o pe Josie Harris în dimineaţa zilei de 9 septembrie, în casa deţinută de pugilist, unde locuieşte aceasta. El ar fi ameninţat şi că-i va lovi pe cei trei copii dacă încearcă să cheme poliţia şi le-ar fi confiscat telefoanele mobile.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.