Sport

Coloana de stiri sportive:Meciul Hopkins – Dawson se repetă

Ziarul de Vrancea
20 dec 2011 807 vizualizări
WBC a decis ca rezultatul întîlnirii pentru titlul mondial la semigrea este nul WBC i-a impus pugilistului american Bernard Hopkins să boxeze din nou cu challengerul şi compatriotul Chad Dawson, după verdictul controversat de la primul lor meci, în care s-a pus în joc centura mondială WBA la categoria semigrea. WBC a anunţat această decizie cu ocazia Consiliului anual, ce a avut loc la Las Vegas (Nevada).

Bernard Hopkins, care la 46 de ani era cel mai în vîrstă pugilist din istorie ce deţinea o centură mondială majoră, a pierdut titlul pe 15 octombrie, la Los Angeles, după un meci controversat. Dawson, în vîrstă de 29 de ani, a cîştigat meciul prin decizie tehnică în repriza a doua, cînd arbitrul a apreciat că Hopkins s-a accidentat la un umăr după ce Dawson l-a trimis la podea deoarece i s-a prins de spate. Hopkins a rămas lungit pe ring mai multe minute după această scenă ciudată pe care spectatorii nu au apreciat-o. El s-a plîns de maniera mai puţin ortodoxă folosită de Dawson: "Nu era «Ultimate Fighting» care ar fi trebuit să fie, el m-a trîntit la sol".
După numai cîteva zile, WBC a decis că victoria americanului Chad Dawson prin KO tehnic nu este validă, hotărînd un rezultat nul, astfel că lui Hopkins i s-a înapoiat centura mondială. Consiliul de Administraţie al WBC, care a văzut înregistrarea meciului şi a analizat rezultatele examinării medicale a lui Hopkins, "a decis că rezultatul meciului este un nul tehnic, drept consecinţă Bernard Hopkins rămîne campion mondial WBC la categoria semigrea", a afirmat preşedintele forului, Jose Sulaiman.Hopkins, care va avea 47 de ani în ianuarie, are în palmares 52 de victorii (dintre care 32 înainte de limită), 2 meciuri încheiate la egalitate şi 5 înfrîngeri. La rîndul său, Dawson a acumulat 30 de victorii (17 înainte de limită) şi un meci egal.
Gaby Szücs, la Zalău
Handbalista Gabriella Szücs va evolua la echipa HC Zalău din returul sezonului, potrivit anunţului clubului DVSC Debrecen, de la care se va transfera. Problemele financiare ale clubului din ţara vecină au determinat mai multe jucătoare să-şi caute noi angajamente, printre acestea numărîndu-se şi interul Gabriella Szücs (26 de ani), care a ajuns la o înţelegere cu HC Zalău. Handbalista originară din Oradea a mai jucat în carieră doar la două cluburi, DVSC Debrecen şi Oltchim Rîmnicu Vîlcea, şi a părăsit campioana Romaniei în vara acestui an, după trei sezoane. Cu naţionala Ungariei, Gabriella Szücs a cucerit medaliile de bronz, la CE din 2004 şi CM din 2005, participînd şi la Jocurile Olimpice din 2008.
Becali cere arbitri străini
Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, luni seară, după meciul cu Voinţa Sibiu, cîştigat, scor 1-0, în Liga I, că a discutat cu mai mulţi oficiali pentru a aduce arbitri străini la meciurile din prima divizie. "Am vorbit şi cu Mircea Sandu şi am vorbit şi cu finul Borcea, am zis să suplimentăm bugetul CCA cu 100.000 de euro şi să aducem arbitri străini. Dacă nu vrea Crăciunescu, îl dăm afară şi gata. Punem pe altul. Crăciunescu este de fapt o invenţie a mea, pentru că eu am ţipat, dar eu nu ştiam că nu mai este bărbat, este moale, nu ia măsuri, nu mai este ăla pe care-l ştiam, a dat în mintea copiilor", a spus Gigi Becali la Digi Sport. "Pleacă Emeghara şi Galamaz, fraţii Costea nu pleacă. Atît! Nu mai pleacă nimeni. O să vină maxim doi jucători: Chiricheş, Chipciu şi încă unul. Latovlevici pleacă doar dacă dau ăia bani, acum i-am mărit preţul la 1,2 milioane de euro", a adăugat Becali. Formaţia Steaua Bucureşti a învins, luni seară, cu scorul de 1-0 (1-0), echipa Voinţa Sibiu, în etapa a XVIII-a.
Petrolul a renunţat la Barbu şi Mitea
Conducerea clubului Petrolul Ploieşti a reziliat, marţi, contractele jucătorilor Nicolae Mitea şi Radu Barbu, ambii legitimaţi în vara acestui an, informează site-ul oficial al grupării prahovene. "Înţelegerea dintre FC Petrolul Ploieşti şi fundaşul central Radu Barbu s-a încheiat de comun acord, imediat după finalul stagiunii de toamnă. în acest campionat, Barbu a evoluat pentru formaţia ploieşteană în trei meciuri, în toate ca titular, bifînd ultima apariţie în etapa a opta. De asemenea, FC Petrolul s-a despărţit oficial şi de Nicolae Mitea, al cărui angajament a fost reziliat cu acordul părţilor", menţionează site-ul citat. Mijlocaşul Nicolae Mitea semnase, în 29 iunie, un contract pe două sezoane, în timp ce înţelegerea fundaşului Radu Barbu cu Petrolul Ploieşti, oficializată la 11 august, era valabilă patru ani.
Arbitri la Euro 2012
UEFA a anunţat, ieri, lista celor 12 arbitri care vor oficia la centru la Campionatul European de fotbal din Polonia şi Ucraina (8 iunie-1 iulie). Cei 12 arbitri sînt următorii: Cüneyt Çakir (Turcia); Jonas Eriksson (Suedia); Viktor Kassai (Ungaria); Björn Kuipers (Olanda); Stéphane Lannoy (Franţa); Pedro Proença (Portugalia); Nicola Rizzoli (Italia); Damir Skomina (Slovenia); Wolfgang Stark (Germania), Craig Thomson (Scoţia), Carlos Velasco (Spania) şi Howard Webb (Anglia). De asemenea, au fost numiţi patru arbitri, care vor avea doar rolul de "rezerve": Marcin Borski (Polonia), Tom Hagen (Norvegia), Pavel Královec (Cehia) şi Viktor Şveţov (Ucraina).
Ciucanii sînt mai tari
Formaţia HSC Miercurea-Ciuc a învins, luni, cu scorul de 8-0 (3-0, 2-0, 3-0), echipa Steaua, într-un meci disputat la Patinoarul Mihai Flamaropol din Bucureşti, în cadrul Campionatului Naţional şi a Ligii Mol. La partidă au asistat aproximativ 100 de spectatori. În timpul meciului, aproximativ 30 suporteri ai echipei de hochei pe gheaţă Steaua Bucureşti au scandat injurii la adresa ungurilor şi a Ungariei. Înaintea partidei, conducerea CSA Steaua a solicitat fanilor, printr-un comunicat, să încurajeze fair-play echipa favorită şi să nu scandeze lozinci cu caracter etnic la meciul de hochei pe gheaţă cu HSC Miercurea-Ciuc. Acest apel al CSA Steaua vine ca urmare a incidentelor care au avut loc în ultima perioadă în cadrul loturilor naţionale de hochei pe gheaţă ale Romaniei.


Claudiu Ionescu a marcat în Cipru
Mijlocaşul Claudiu Ionescu a înscris un gol pentru echipa Aris Limassol în meciul cîştigat pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (1-0), în faţa formaţiei Enosis Paralimni, în etapa a XIV-a a campionatului Ciprului. Claudiu Ionescu a marcat unicul gol al partidei, în minutul 10, din penalty. Echipa din Limassol a rămas în inferioritate numerică, în minutul 80, cînd a fost eliminat Radosavljevic. Aris Limassol ocupă locul 11 în clasamentul campionatului cipriot, cu 14 puncte
Familia Nadal renunţă la Mallorca
Tenismanul Rafael Nadal şi unchiul său, Miguel Angel, fost fotbalist şi antrenor al echipei Real Mallorca, au renunţat la pachetul de acţiuni deţinut în cadrul grupării de fotbal. Familia Nadal deţinea 10 la sută din capitalul social al grupării Real Mallorca şi a decis să vîndă acţiunile germanului Utz Claassen, care era deja membru în Consiliul de Administraţie. La începutul lunii octombrie, fostul internaţional spaniol Miguel Angel Nadal a demisionat din Consiliul de Administraţie, pentru a prelua, ca interimar, conducerea tehnică a echipei spaniole, ca urmare a plecării antrenorului Michael Laudrup. Rafael Nadal şi unchiul său nu au fost de acord cu plecarea lui Laudrup, care a luat decizia de a renunţa la echipă, din cauza unor neînţelegeri cu preşedintele clubului şi principalul acţionar, Lorenzo Serra Ferrer. Miguel Angel Nadal, care a fost secundul lui Laudrup, a condus echipa la un meci, însă ulterior şi-a dat demisia, după ce antrenor a fost numit Joaquín Caparros
Trézéguet a plecat în Argentina
Gruparea argentiniană River Plate a confirmat achiziţionarea atacantului francez David Trézéguet, după efectuarea vizitei medicale, jucătorul urmînd să fie prezentat oficial pe 4 ianuarie 2012. "Trézéguet este noul jucător al echipei River Plate. El a efectuat vizita medicală şi săptămîna această va semna contractul, după care se va întoarce în Emiratele Arabe Unite, pentru a rezolva unele probleme", informează River Plate. Săptămîna trecută, David Trézéguet a declarat că doreşte să-şi încheie cariera în Argentina, ţară în care a debutat. "Vreau să fac parte din istoria acestei echipe. Mă simt foarte bine, pot juca şi vreau să dau totul pentru echipă", a declarat jucătorul în vîrstă de 34 de ani. River Plate, care joacă în acest sezon în a doua ligă argentiniană, vrea să-i mai achiziţioneze pe Mauro Camoranesi şi Gonzalo Bergessio.

Hector Nuñez nu mai este
Hector "Pichon" Nuñez, antrenor al naţionalei Uruguayului care a cîştigat Copa America în 1995, învingînd Brazilia, a decedat în Spania, la 75 de ani, după o lungă suferinţă.  Nuñez a debutat ca jucător la Nacional Montevideo, iar cea mai are parte a carierei a petrecut-o la FC Valencia.  De-a lungul carierei de antrenor, Nuñez a condus echipe precum Atletico Madrid, Valencia, Nacional Montevideo sau Al Nasr (Arabia Saudită). La nivelul echipelor naţionale, el a mai condus selecţionata Costa Rica "Hector Nuñez a plecat dintre noi, este o grea pierdere pentru fotbalul uruguayan", a scris pe Twitter Diego Forlan, atacant la Internazionale Milano.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.