Sport

Nordul a zdrobit Sudul

Ziarul de Vrancea
20 dec 2011 791 vizualizări
Fără conducătoarea de joc Allison Pineau, Franţa a fost pradă uşoară în finala Campionatului Mondial de handbal feminin, în care a fost învinsă de Norvegia cu 24-32 * Romania va evolua în turneul preolimpic din Franţa, împotriva ţării gazdă, a Japoniei şi a uneia dintre Muntenegru sau Angola

Titlul de campioană mondială la handbal feminin a revenit echipei Norvegiei, care a învins, în finală, echipa Franţei, fără drept de apel. Scorul final a fost 32-24 (19-13) pentru nordice, care la ora finalei a fost cea mai bună. A fost un campionat mondial cu o desfăşurare palpitantă. Astfel, cel mai bun start l-a luat Rusia, care a încheiat grupa fără înfrîngere. În acelaşi timp, Norvegia a pierdut primul meci împotriva Germaniei (echipă care n-a atins faza eliminatorie, consolîndu-se cu Cupa Preşedintelui), iar Franţa a cedat în faţa Braziliei după o răsturnare spectaculoasă de scor. În momentul în care franţuzoaicele au dat de pămînt cu Rusia, echipa lui Olivier Krumbholz devenise marea favorită, datorită jocului excepţional practicat de franţuzoaice. Însă în finală, lipsită de cea mai bună jucătoare, Allison Pineau (accidentată în semifinala cu Danemarca), echipa lui Krumbholz a fost cea mai bună, partida fiind echilibrată doar în primele 10 minute. Alături de Kristine  Lunde-Børgersen (autoare a şase goluri) şi Linn Jørum-Sulland (5), o contribuţie esenţială la victorie a avut şi portarul Katrine Lunde-Haraldsen (17 intervenţii decisive), pentru Norvegia mai înscriind Heidi Løke (4), Tonje Nøstvold (4), Ana Kurtovic (4), Kari Mette Johansen (2), Linn-Kristin Riegelhuth (2), Camilla Herrem (2), Karoline Breivang (2), Ida Alstad (1). Antrenorul echipei a fost, după lunga perioadă a celebrei Marit Breivik, islandezul Thorir Hergeirsson.Din echipa franceză s-au remarcat Angélique Spincer şi Claudine Mendy, cu cîte patru goluri.
Victoria Norvegiei a stabilit şi gazda turneului preolimpic din care face parte şi echipa Romaniei, aceasta urmînd a fi Franţa. Potrivit regulamentului, cele mai bune trei echipe de la CM din Brazilia, care nu sînt calificate la JO, vor găzdui turneele preolimpice din intervalul 25-27 mai 2012, la care vor participa 12 echipe naţionale, împărţite în trei grupe a cîte patru. Primele două clasate vor obţine calificarea la JO de la Londra. Naţionala Romaniei va evolua la turneul preolimpic din Franţa alături de proaspăta vicecampioană mondială, Japonia şi de Muntenegru sau Angola. Componenţa exactă va fi cunoscută la sfîrşitul lunii viitoare, cînd se va disputa campionatul Africii. În cazul în care echipa Angolei va cîştiga (cum este cel mai probabil), a patra componentă a grupei va fi Muntenegru, deoarece Angola va merge direct la Olimpiadă. În caz contrar, africancele vor completa grupa din Franţa.  "A fost greu şi la Mondiale şi va fi greu şi la turneul preolimpic. Jucăm în Franţa, ele, noi şi Japonia, sînt echipe clare, mai vedem ce vine dintre Muntenegru şi Angola. Nu cred că am putea alege dintre acestea două, sînt destul de echilibrate şi, pînă la urmă, poate nu contează, pentru că noi, oricum trebuie să ne clasăm în primele două locuri, dacă visăm la Jocurile Olimpice. Sau altfel spus, trebuie să ne vedem de grădina noastră". Echipa naţională de handbal feminin a Norvegiei a cîştigat, duminică, la Sao Paolo, titlul mondial, după ce a învins reprezentativa Franţei, scor 32-24 (19-13), în finala competiţiei.
Clasamentul final al CM din Brazilia: 1. Norvegia, 2. Franţa, 3. Spania, 4. Danemarca, 5. Brazilia, 6. Rusia, 7. Croaţia, 8. Angola, 9. Suedia, 10. Muntenegru, 11. Coreea de Sud, 12. Islanda, 13. Romania, 14. Japonia, 15. Olanda, 16. Coasta de Fildeş, 17. Germania, 18. Tunisia, 19. Kazahstan, 20. Uruguay, 21. China, 22. Cuba, 23. Argentina, 24. Australia

CAS

Europa la putere

Brazilia (locul V) şi Angola au fost singurele echipe non-europene care s-au clasat în primele opt locuri la Campionatul Mondial, dominaţia bătrînului continent fiind vizibilă şi în echipa ideală (“All Star Team”). Portarul brazilian Chana Masson este singura jucătoare selecţionată din afara Europei. Celelalte sînt: spaniola Carmen Martin (extremă dreaptă), rusoaica Emilia Turei (extremă stîngă), norvegianca Heidi Løke (pivot), franţuzoaica Allison Pineau (centru), daneza Line Jørgensen (inter dreapta) şi croata Andrea Penezic (inter stînga). Aşadar, o echipă ideală cu şapte jucătoare din şapte ţări.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.