Sport

Steaua 1986 şi Galatarasay pot fi văzute la Focşani

Dan Chiriac
16 dec 2011 4699 vizualizări
Pe lîngă cele două echipe care au scris istorie în Europa, la Focşani vor ajunge şi fostele glorii de la Dinamo şi Universitatea Craiova u Doroftei, Dan Bittman, Adrian Ţuţu şi Ştefan Florescu sînt invitaţii speciali a două evenimente de gală ce se desfăşoară azi şi mîne la Sala Polivalentă

Steaua 1986 va putea fi văzută azi la Sala Polivalentă din Focşani în cadrul unui spectacol ce începe la orele 16.00. Generaţia de aur de la cea mai titrată echipă din Romania va fi prezentă la Focşani  la Gala sportului vrîncean. Publicul focşănean va avea ocazia să-i vadă la lucru pe Duckadam, Iovan, Bumbescu, Belodedici, Majearu, Stoica, Balint sau Piţurcă. Sînt o parte din cei care pe 7 mai 1986 reuşeau cea mai mare performanţă din istoria fotbalului romanesc, cîştigînd la penaltyuri, scor 2 – 0, finala jucată la Sevilla cu Barcelona. Unii dintre ce mai cunoscuţi jucători din istoria fotbalului romanesc au mai fost prezenţi la Focşani, în 1987, la cîteva luni după ce au cîştigat Cupa Campionilor Europeni. Atunci, steliştii au disputat un amical pe teren mare cu Unirea Focşani. După 24 de ani, eroii de la Sevilla revin în oraşul de pe Milcov. Aceştia vor sosi la Focşani de la primele ore ale dimineţii şi vor merge împreună cu deputatul Alin Trăşculescu, organizatorul evenimentului, la mai multe cămine de copii din judeţ. După-amiază, de la orele 16.00, va începe Gala Sportului. În cadrul evenimentului vor fi premiaţi cei mai buni zece sportivi ai anului la sporturi olimpice şi cei mai buni cinci la sporturi neolimpice. Nu vor fi uitaţi antrenorii care au obţinut rezultate notabile în acest an. De asemenea, echipa de futsal va fi desemnată cea mai bună în anul 2011. Punctul de atracţie al galei va fi meciul dintre fostele glorii de la Unirea Focşani şi Steaua 1986. Din lotul formaţiei bucureştene vor face parte şi două nume surpriză. Boxerul Leonard Doroftei şi solistul trupei Holograf, Dan Bittman, doi înfocaţi suporteri stelişti, vor intra pe teren pentru a-şi demonstra calităţile fotbalistice. De altfel, Doroftei a stat miercuri seara, la meciul dintre Steaua şi AEK Larnaca, din cadrul Europa League, în galeria stelistă. Doroftei a cîntat alături de ultraşi şi s-a bucurat de calificarea steliştilor în primăvara europeană. În cadrul galei va mai avea loc un program sportiv şi artistic cu demonstraţii de arte marţiale, judo, gimnastică şi majorete. Cîştigătorul primei ediţii a concursului “Romanii au talent”, Adrian Ţuţu, va susţine un moment în cadrul galei. De altfel, acesta este prima ocazie în care publicul focşănean are ocazia să-l urmărească live pe tînărul care şi-a cîştigat celebritatea la Pro TV. Intrarea la eveniment este liberă.

Galatasaray, capul de afiş al zilei de duminică

Şi echipa de old-boys de la Galatasaray va ajunge azi la Focşani şi va avea ocazia să se întîlnească cu jucătorii de la Steaua. În 1989, Steaua Bucureşti elimina în semifinalele Cupei Campionilor Europeni formaţia turcă şi juca a doua finală din istoria sa. Turcii vor veni cu jucători care au jucat în meciurile respective şi vor susţine două partide la Sala Polivalentă în cadrul unui turneu caritabil organizat de patronul grupului de firme Deep Serv, Marian Spînu. La  turneu de old-boys vor lua parte echipele de old-boys de la Dinamo, Craiova, Unirea Focşani şi Galatasaray. Spectacolul va începe la orele 13.00 şi va fi transmis în direct pe GSP TV. Înaintea începerii turneului va avea loc tragerea la sorţi. Vor fi extrase două semifinale, urmînd ca învinsele să joace finala mică, iar învingătoarele finala mare. Augustin, Mateuţ, Munteanu, Selimeş, Petre, Orac, Donose, Negrilă, Tilihoi, Lung sau Ştefănescu vor putea fi văzuţi la Focşani. Ştefan Florescu, participant la rîndul său la concursul „Romanii au talent”, unde a făcut jonglerii cu mingea, va oferi un moment în cadrul spectacolului umanitar. Toate încasările evenimentului de duminică vor fi donate Centrului „Sfînta Maria” din comuna Goleşti, unde sînt îngrijiţi tineri seropozitivi. Biletul de intrare la meci costă 50 de lei pentru zona centrală şi 35 de lei pentru zonele laterale ale Sălii Polivalente. În preţul biletului este inclusă şi o cartelă telefonică Orange cu credit de 5 euro. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.