Sport

Antrenament cu public

Ziarul de Vrancea
6 dec 2011 476 vizualizări
Romania – Cuba 33-27 (20-14), al doilea meci al tricolorelor la Campionatul Mondial de handbal feminin din Brazilia

Cu două victorii din două meciuri, handbalistele lui Radu Voinea sînt calificate în optimile Campionatului Mondial. Asta înseamnă că tricolorele au asigurat locul IV, dar acesta nu este suficient pentru un traseu bun pe mai departe. Meciul cu modesta echipă cubaneză a fost un fel de amical cu public, o partidă de încălzire, în care selecţionerul Radu Voina a exersat scheme şi a rulat lotul. Astfel se explică faptul că sparing-partner-ul şi-a permis să conducă în primele zece minute, primul avans al tricolorelor fiind consemnat în minutul 9. Introdusă pentru prima dată în acest turneu la împlinirea vîrstei de 32 de ani, Cristina Vărzaru a fost prima care a adus două goluri avans pentru Romania (8-6), după care echipa noastră s-a distanţat uşor-uşot, chiar dacă au fost şi momente de suspans, ca acele trei goluri consecutive înscrise de cubaneze la 12-8. Dar Cuba, cu excepţia Lisandrei Lusson (7 goluri în prima parte, plus unul după pauză) s-a dovedit o echipă modestă, pradă uşoară pentru fetele lui Voina, care şi-a permis experimente, cum ar fi poziţionarea lui Carmen Amariei ca pivot, în condiţiile în care Oana Manea este accidentată, iar Florina Chintoan mai trebuia şi odihnită. Finalul mai relaxat al tricolorelor explică diferenţa relativ redusă de pe tabelă. Aseară, echipa Romaniei a jucat cu Japonia, după care începe treaba grea, cu Brazilia (joi) şi Franţa (vineri).
Au marcat pentru Romania: Oana Chirilă 5 (2 din 7 m), Cristina Vărzaru 5, Daniela Băbeanu 5 (2), Ramona Farcău 5, Valentina Ardean 3, Florina Chintoan 2, Adina Fiera 2, Iulia Curea 2, Mihaela Tivadar 2, Carmen Amariei 1, Carmen Cartaş 1. Alte rezultate de luni: Franţa – Tunisia 25-17, Brazilia – Japonia 32-24 (grupa C), Suedia – Coasta de Fildeş 28-25, Croaţia – Uruguay 45-15 (grupa D).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.