Sport

“El clasico” pentru un balon

Ziarul de Vrancea
5 dec 2011 1867 vizualizări
Doi jucători de la Barcelona şi unul de la Real au rămas în cursă pentru trofeul FIFA - Balonul de Aur * aceştia sînt Messi, Xavi şi Cristiano Ronaldo

Atacantul argentinian Lionel Messi (Barcelona), dublu deţinător al trofeului, atacantul portughez Cristiano Ronaldo (Real Madrid) şi mijlocaşul spaniol Xavi Hernandez (Barcelona) sînt cei trei fotbalişti rămaşi în cursa pentru Balonul de Aur 2011, conform anunţului făcut de FIFA şi France Football. Anul trecut, Messi şi Xavi au fost, de asemenea, în această finală, alături de coechipierul lor, Andres Iniesta. Alex Ferguson (Manchester United), Josep Guardiola (FC Barcelona) şi José Mourinho (Real Madrid) îşi dispută titlul de cel mai bun antrenor al anului.  Pentru titlul cea mai bună jucătoare a anului 2011 lupta se va da între Marta (Brazilia), Hoamre Sawa (Japonia) şi Abby Wambach (SUA). Bruno Bini (Franţa, selecţionerul Franţei), Norio Sasaki (Japonia, selecţionerul Japoniei) şi Pia Sundhage (SUA, selecţionerul SUA) sînt nominalizaţi la titlul de cel mai bun antrenor al unei echipe feminine.
Pentru Premiul Puskas, care recompensează cel mai frumos gol, au fost nominalizaţi Lionel Messi - FC Barcelona (golul marcat în meciul cu Arsenal din returul optimilor Ligii Campionilor), Neymar - FC Santos (un gol la meciul cu Flamengo) şi Wayne Rooney - Manchester United (un gol la meciul cu Manchester City).  FIFA Balonul de Aur 2011 şi celelalte premii vor fi oferite la 9 ianuarie 2012, într-o gală la Zürich
După anunţul finaliştilor, France Football a scris că, în clasamentele trofeului “Ballon d’Or” Barcelona conduce Real Madrid cu 8-6.
 FC Barcelona a obţinut opt trofee: Luis Suarez -1960 ; Johan Cruyff -1973, 1974 ;Hristo Stoïcikov -1997 ; Rivaldo -1999; Ronaldinho -2005 şi Messi -2009, 2010.
Real Madrid are şase trofee: Di Stefano -1957, 1959 ; Kopa -1958 ; Figo -2000 ; Ronaldo - 2002 şi Cannavaro - 2006. Dacă Messi sau Xavi vor cîştiga Balonul de Aur, FC Barcelona va deveni cea mai titrată grupare din palmaresul Balonului de Aur, depăşind pe AC Milan şi Juventus Torino (fiecare cu cîte opt trofee).  Pînă la gala de la Zürich, FC Barcelona şi Real Madrid se întîlnesc, sîmbătă, pe Santiago Bernabeu, în El Clasico, derbiul campionatului spaniol, programat în etapa a XVI-a.
Şi-au revenit muntenegrencele
Duminică noapte s-au disputat la Campionatul Mondial de handbal feminin doar meciurile din runda a doua a primelor două grupe. În grupa A, unde s-au înregistrat cele mai mari surprize în prima zi, Muntenegru a învins Germania cu 24-25. Reamintim că naţionala muntenegreană, axată pe scheletul puternicei echipe Buducnost Podgorica a pierdut primul meci în faţa debutantei Islanda, iar Germania a reuşit să învingă Norvegia, una dintre marile favorite. În celelalte meciuri s-au înregistrat rezultate normale: Norvegia – China 43-16 şi Angola – Islanda 28-24. În grupa B, Rusia defilează: după ce au învins clar Coreea de Sud, elevele lui Evgheni Trefilov au cîştigat şi în faţa Spaniei, scorul de doar 28-22 explicîndu-se doar prim relaxarea rusoaicelor din final. Celelalte rezultate ale grupei B: Coreea de Sud – Kazahstan 31-19 şi Olanda – Australia 34-8.


Meciuri inaugurale


Naţionala de baschet masculin a Romaniei va debuta pe teren propriu în preliminariile Campionatului European din 2013, cu reprezentativa Olandei, în grupa B.  Potrivit tragerii la sorţi de duminică, de la Freising (Germania), naţionala masculină va evolua în grupa B, cu echipele Georgiei, Bosniei, Letoniei şi Olandei.  Tot duminică a avut loc şi tragerea la sorţi a grupelor preliminare pentru CE din 2013, la baschet femini. Romania a fost repartizată în grupa D, cu Spania, Germania, Suedia şi Bulgaria. Programul în detaliu nu a fost încă stabilit, exceptînd meciurile inaugurale, în care Romania va debuta pe teren propriu, cu Suedia, în 13 iunie 2012.


Golul cel mai rapid din Franţa


Fotbalistul ceh al echipei Girondins Bordeaux, Jaroslav Plasil, a înscris, în secunda 14 a meciului cu AS Nancy, scor 2-0, cel mai rapid gol al actualei ediţii a campionatului Franţei. Performanţa lui Plasil este însă departe de recordul stabilit de Michel Rio în 15 februarie 1992, cînd a marcat pentru echipa Caen în secunda 8 a unui meci cu Cannes, scor 1-3. "Pentru mine cel mai important este că învingem şi avansăm în clasament", a declarat Plasil. Echipa Girondins Bordeaux a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, formaţia AS Nancy, la care Daniel Niculae a fost integralist, în etapa a XVI-a a campionatului Franţei


Nadal se lasă de Cupa Davis


Tenismanul spaniol Rafael Nadal a declarat, că nu va participa la ediţia 2012 a Cupei Davis, din cauza programului său competiţional foarte încărcat, informează AFP. "Nu voi juca în Cupa Davis anul viitor. Ar fi o misiune imposibilă să particip, avînd în vedere că sînt şi Jocurile Olimpice. În ultimii ani am fost jucătorul cu cele mai multe meciuri jucate. Trebuie să fiu atent să nu exagerez", a afirmat Nadal, care îşi va apăra la Londra titlul olimpic obţinut la Beijing. Spania a cîştigat pentru a cincea oară în istorie Cupa Davis, învingînd Argentina în finala de la Sevilla, ca urmare a victoriei lui Rafael Nadal, duminică, în al patrulea meci al întîlnirii, scor 1-6, 6-4, 6-1, 7-6 (7/0) cu Juan Martin Del Potro. Spaniolii s-au impus cu scorul general de 3-1. Echipa Spaniei a mai cîştigat Cupa Davis în 2000, 2004, 2008 şi 2009.


Dedicaţie pentru “Doctor”


Echipa Corinthians a devenit campioana Braziliei pentru a cincea oară în istorie, după remiza, scor 0-0, cu Palmeiras, din etapa a 38-a, ultima, titlu dedicat legendarului fotbalist Socrates, decedat duminică. Corinthians, care avea două puncte avans faţă de Vasco Gama înainte de ultima etapă, a profitat de remiza acesteia, scor 1-1, cu Flamengo. "Timao", denumire sub care este cunoscută echipa Corinthians, a mai cîştigat titlul în 1990, 1998, 1999 şi 2005. Socrates nu a reuşit să cîştige titlul cu echipa din São Paulo, pentru care a marcat 172 de goluri în 297 de meciuri. În acest club, Socrates şi unii dintre coechipierii săi au instaurat în anii '80, în plină dictatură (1965-1985), "Democraţia Corinthiană", un sistem în care fiecare decizie legată de viaţa echipei era supusă votului jucătorilor. În timpul emoţionantului minut de reculegere ţinut pe stadionul Pacaembu, jucătorii de la Corinthians s-au strîns la centrul terenului, cu pumnii ridicaţi spre cer, aşa cum obişnuia "doctorul" să celebreze golurile.


Pacquaio, ofiţer de rang înalt


Manny Pacquiao, considerat drept cel mai bun pugilist în activitate la toate categoriile, a fost promovat, luni, în gradul de locotenent colonel în armata filipineză de rezervă, el primind această funcţie deoarece este şi deputat în Parlamentul de la Manila. "El poate ajuta la recrutarea patrioţilor filipinezi care vor să se alăture armatei în rezervă", a declarat şeful armatei, generalul Emmanuel Bautista. Pacquiao a primit uniforma şi insignele în cadrul unei ceremonii restrînse, la Manila. Starul de 32 de ani, campion mondial la opt categorii diferite, a fost angajat ca sergent în rezervă în 2006, înainte de a fi promovat, în 2009, ca sergent major pentru reuşitele din box. Promovarea sa se datorează de această dată calităţii de parlamentar, după victoria de la alegerile generale din mai 2010, în provincia Sarangani. Potrivit unui purtător de cuvînt al armatei, Pacquiao şi-a depus candidatura pentru promovare după alegeri, un parlamentar putînd pretinde rangul de locotenent colonel



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.