Sport

L-a răpus turcul!

Ziarul de Vrancea
27 nov 2011 585 vizualizări
Selçuk Aydîn l-a învins la puncte pe romanul JoJo Dan în meciul pentru centura WBC Silver, de data aceasta, fără drept de apel * romanul a fost dus la spital cu ochii vineţi şi este susceptibil de fractură de maxilar

Pugilistul Ion Ionuţ, alias Jo Jo Dan, a pierdut la puncte meciul pentru centura WBC Silver la categoria semimijlocie, în faţa turcului Selçuk Aydîn, sîmbătă, în cadrul unei gale ce a avut loc la Trabzon (Turcia). Arbitrii-judecători au punctat meciul 113-112, 113-112, 115-111, în favoarea lui Aydîn. Selçuk Aydîn, în vîrstă de 28 de ani, este recunoscut pentru loviturile sale puternice, care i-au adus porecla de "Mini Tyson" (micul Tyson). El a obţinut la Trabzon a 23-a victorie. Jo Jo Dan a rămas astfel la 29 de victorii la profesionişti, dintre care 16 prin KO. La finalul meciului, spectatorii au aruncat cu obiecte în ring, şi Selcuk Aydin a vrut să se bată cu cineva din colţul romanului. O parte din încasările galei de la Trabzon va fi donată în sprijinul victimelor cutremurului din Turcia, din 23 octombrie.
La 5 iunie 2010, Jo Jo Dan a fost învins de Selçuk Aydin într-o primă confruntare pentru centura WBC Silver. La începutul lunii august 2011, WBC a decis ca meciul din 2010 dintre Jo Jo Dan şi Aydin să se rejoace, sportivul din Turcia cîştigînd după o decizie controversată. Învingătorul va deveni challenger obligatoriu pentru deţinătorul titlului WBC la semimijlocie, americanul Floyd Mayweather.
"Am învins un adversar puternic. Îmi felicit adversarul. îl aplaud pentru curajul de a veni la Trabzon şi a încerca să îmi ia centura. El a avut de-a lungul carierei doar două înfrîngeri, ambele de la mine", a spus Aydin. "Sîntem mîndri de Selçuk Aydîn", a titrat trabzonhaber.com.tr, menţionînd că pugilistul turc a rămas neînvins la profesionişti (23 de victorii). "Selcuk Aydîn nu şi-a lăsat centura", a notat şi haberler.com, iar Fotomac a scris că  Aydîn a fost ca o "furtună" în ring.
Site-ul canadian rds.ca notează că pentru a doua oară Jo Jo Dan nu a reuşit să "rezolve misterul Selçuk Aydin". Prima dată, în iunie 2010, romanul a pierdut "într-o controversă totală”, dar de această dată "nu a mai fost loc de discuţii, pentru că pugilistul turc şi-a trimis adversarul la podea de două ori, în prima şi în a 11-a repriză", adaugă sursa citată  Montreal Gazzette scrie că Jo Jo Dan a fost dus la spital după meci, pentru a i se aplica suturi la ambii ochi şi, conform antrenorului Pierre Bouchard ar putea avea fractură de maxilar. Boxingscene.com notează că Jo Jo Dan trebuie să se considere de această dată vinovat în mare parte de înfrîngere, spre deosebire de meciul de la Istanbul, cînd decizia a fost controversată. Sursa citată adaugă însă şi propriul punctaj al meciului romanului cu Aydîn, pe runde, conform căruia Jo Jo Dan ar fi trebuit să cîştige cu 114-112.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.