Sport

Rugby de Maramu’

Ziarul de Vrancea
28 nov 2011 793 vizualizări
Echipa CSM Ştiinţa Baia Mare a cîştigat titlul naţional la rugby, după ce s-a impus,sîmbătă,în faţa formaţiei Steaua, scor 24-12, într-un meci disputat pe stadionul Arcul de Triumf.

CSM Ştiinţa Baia Mare a obţinut al treilea titlu consecutiv şi al patrulea din istoria clubului, în timp ce Steaua a pierdut a cincea finală consecutivă, după încă două în faţa băimărenilor şi două împortriva rivalei bucureştene Dinamo. Prima repriză a fost echilibrată, steliştii conducînd în două rînduri prin penalităţile transformate de Dănuţ Dumbravă (6-3), decisiv la stabilirea avantajului de la pauză fiind eseul realizat de Vîrtic (16-12). După pauză, maramureşenii au mai realizat un eseu, prin Macovei, şi o lovitură de pedeapsă cîştigînd cu 24-12. În finala mică a Superligii, s-a înregistrat o supriză: RCM Timişoara – Farul Constanţa 15-11!


Sucevenii - în optimi


Echipa de handbal masculin CSU Suceava s-a calificat, ieri, în optimile de finală ale Challenge Cup după două victorii obţinute pe teren propriu în faţa formaţiei israeliene Bnei Hertzelyia, echipă care, conştientă de şansele ei reduse, a acceptat să joace ambele meciuri la Suceava. Elevii lui Leonard Bibirig au cîştigat, sîmbătă, prima manşă cu 38-26 (18-13), iar ieri s-au impus cu 32-22 (16-9). "Îi felicit pe băieţi pentru dăruire şi calificare şi sper să facem meciuri cît mai spectuloase şi în viitor. Avem mulţi jucători tineri şi am urmărit să capete şi ei plus valoare. Ne dorim să ajungem cît mai departe în Challenge Cup, dar va depinde totul de noi", a declarat la final antrenorul Leonard Bibirig. Foarte aproape de aceeaşi performanţă se află şi HC Caraş Severin, care a învins, la Reşiţa, cu 42-23 (22-11) formaţia bulgară Spartak Varna.


Cupa Mondială de polo, în Kazahstan


Turneul final al Ligii Mondiale de polo, competiţie în care este angrenată şi naţionala Romaniei, va avea loc la Almatî, capitala Kazahstanului, între 12-17 iunie 2012. Anunţul a fost făcut vineri seara de forul internaţional de profil (FINA), care a decis acordarea dreptului de organizare oraşului asiatic, după 6 ani în care turneul final a avut loc în Europa. Naţionala Romaniei a debutat cu o victorie în grupa A preliminară, 16-8, cu Turcia, urmînd ca în 6 decembrie să joace, pe teren propriu, cu Spania, în etapa a II-a. Turneul final va avea loc între 12-17 iunie 2012, doar prima clasată din fiecare grupă preliminară obţinînd calificarea. La turneul final vor mai lua parte, în afara celor trei echipe europene, două din calificările Pan-Americane (la care participă SUA, Brazilia, Canada şi Venezuela) şi două din Asia-Oceania (Australia, China, Japonia, Kazakhstan), plus naţiunea organizatoare, Kazahstan.


NBA se reia în decembrie


Patronii şi jucătorii din NBA au înregistrat un progres în negocierile privind încheierea grevei ce împiedică debutul campionatului, iar preşedintele ligii, David Stern, a declarat că sezonul ar putea începe la finalul lunii decembrie. După o întîlnire care a durat 15 ore, David Stern s-a arătat optimist, anunţînd că "s-a ajuns la un proiect de acord, ce trebuie să fie supus unor serii de aprobări şi operaţiuni foarte complexe". Acordul respectiv trebuie să fie ratificat în continuare atît de majoritatea patronilor, cît şi de cea a jucătorilor din NBA. Procesul de ratificare din partea jucătorilor va fi unul complicat, deoarece sindicatul jucătorilor a fost dizolvat pe 14 noiembrie, pentru a se putea iniţia o acţiune în justiţie împotriva ligii profesioniste, pentru abuz. Jucătorii trebuie să abandoneze această acţiune şi să formeze un nou sindicat, pentru a se putea pronunţa în favoarea protocolului.
Balotelli, luat drept hoţ
Atacantul echipei Manchester City, Mario Balotelli, nu a fost recunoscut de vecini, care au chemat poliţia pentru a raporta un furt, după ce l-au văzut pe jucător că lua din locuinţa sa mai multe aparate electronice, informează presa engleză. Jucătorul a revenit la locuinţa sa din Mottram St. Andrew, Cheshire, unde la sfîrşitul lunii octombrie a avut loc un incendiu, pentru a lua, împreună cu un prieten, mai multe produse electronice.Jucătorul italian nu a fost recunoscut de vecini, care au chemat poliţia, raportînd un furt. Sosiţi la fala locului, poliţiştii au constatat că proprietarul locuinţei era cel care transporta bunurile la o maşină de teren.


Tevez va fi testat psihic la Milano


Argentinianul Carlos Tevez va fi supus unor teste psihologice la un laborator din Milano înainte de a fi transferat la AC Milan, gruparea italiană fiind pregătită să plătească 25 de milioane de lire sterline englezilor de la Manchester City pentru atacant, informează dailymail.co.uk. "Ştim că este un mare jucător, dar starea psihologică este foarte importantă. Cînd ne concentrăm pe aspectele psihologice ne gîndim şi la legătura cu partea fizică. El nu a mai jucat de mult timp şi pentru a evita accidentările, el trebuie să fie pregătit psihic", a declarat o sursă din cadrul grupării milaneze. Carlos Tevez este în conflict cu antrenorul echipei Manchester City, Roberto Mancini, deoarece a refuzat să intre în joc la meciul cu Bayern München, din Liga Campionilor, disputat la 27 septembrie. Atacantul, care nu a mai jucat de atunci pentru Manchester City, a plecat în Argentina fără acordul clubului.


Fotbalul din Togo este blestemat


Opt fotbalişti ai formaţiei togoleze Etoile Filante de Lome au decedat şi alte 13 persoane au fost rănite grav într-un accident rutier în care a fost implicat autocarul cu care se deplasa echipa, în localitatea Glei. Conform primelor informaţii se pare că autocarul a pierdut o roată, a ieşit de pe şosea, s-a răsturnat de cîteva ori şi a luat foc. Aceasta este o nouă tragedie ce loveşte fotbalul togolez după ce, în ianuarie 2010, autocarul naţionalei din Togo a fost ţinta unui atac armat în Cabinda, două persoane din delegaţie decedînd.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.