Sport

Coloana de stiri sportive:Patricia şi-a rupt nasul

Ziarul de Vrancea
14 nov 2011 1044 vizualizări
Preşedintele CS Oltchim, Petre Berbecaru, a declarat, după victoria din meciul cu Itxako Navarra, scor 30-22, că interul Patricia Vizitiu a suferit o fractură nazală şi încă nu se ştie cît va dura recuperarea sportivei.

Patricia Vizitiu s-a accidentat la una din ultimele faze ale meciului cu Itxako. După ce a marcat ultimul gol al campioanei Romaniei, ea a fost lovită de portarul advers şi a fost transportată la Spitalul Municipal din Rîmnicu Vîlcea.  Antrenorul Radu Voina este de părere că Patricia va avea nevoie de o recuperare de cîteva săptămîni. " Din păcate, accidentarea Patriciei vine într-un moment prost, cînd lotul se reuneşte pentru Trofeul Carpaţi şi pentru pregătirea turneului final al Mondialelor. Sper să se găsească o soluţie, poate o mască, nu ştiu ce să spun, aşteptăm verdictul medicilor", a adăugat Voina. 


Chivu, mai aproape de Ajax


Fundaşul echipei Internazionale Milano, Cristian Chivu, ar urma să fie cedat clubului Ajax Amsterdam în schimbul unei opţiuni pentru tînărul mijlocaş danez Christian Eriksen (19 ani), dorit din vară la gruparea italiană. "Chivu la Ajax acum, Eriksen nerazzurro în iunie", a notat Italiah24.it, menţionînd că Eriksen se află în atenţia mai multor cluburi europene importante, ca Real Madrid, FC Barcelona, Manchester United, Manchester City şi AC Milan. Sursa citată mai scrie că varianta cea mai vehiculată pentru plecarea lui Chivu la Ajax Amsterdam rămîne un schimb cu fundaşul Jan Vertonghen, care ar include însă şi o sumă de bani din partea clubului Inter.


Clasamentul ATP


Tenismanul Victor Hănescu a coborît de pe locul 84 pe 88, cu 600 puncte, în clasamentul ATP dat publicităţii ieri, în timp ce Adrian Ungur se menţine pe 112, cu 497 de puncte.  La dublu, Horia Tecău a coborît două poziţii şi se află pe locul 12, cu 4.310 puncte. Cuplul Horia Tecău/Robert Lindstedt (Romania/Suedia) a coborît o poziţie şi se află pe locul 6, cu 4.040 de puncte în clasamentul pe perechi în anul 2011. Top 10 ATP: 1. Novak Djokovic (Serbia) – 13.475 p; 2. Rafael Nadal (Spania) – 9.375 p; 3. Andy Murray (Marea Britanie) – 7.380 p; 4. Roger Federer (Elveţia) – 6.670 p; 5. David Ferrer (Spania) – 4.480 p; 6. Jo-Wilfred Tsonga (Franţa) – 3.535 p; 7. Tomas Berdych (Cehia) – 3.300 p; 8. Mardy Fish (SUA) – 2.965 p; 9. Janko Tipsarevic (Serbia) – 2.395 p; 10. Nicolas Almagro (Spania) – 2.380 p.


Împuşcat în bar


Fostul internaţional sud-african de rugby Solly Tyibilika, în vîrstă de 32 de ani, a fost împuşcat mortal, duminică, într-un bar de la periferia oraşului Cape Town. "Solly a fost un deschizător de drumuri pentru jucătorii de culoare din naţionala Africii de Sud. Este foarte dureros să îl pierdem atît de brusc şi într-un mod atît de brutal. Este şocant cum viaţa este desconsiderată în societatea noastră. Era un jucător foarte talentat şi un tînăr extrem de plăcut, care a crescut mult şi rapid, ajungînd internaţional devreme în carieră", a declarat preşedintele federaţiei sud-africane, Oregan Hoskins. Tyibilika s-a născut la Port Elizabeth, în data de 29 iunie 1979. El a jucal la nivel de club pentru echipele Griquas, Sharks, Lions şi Border şi a făcut parte din naţionala Africii de Sud în perioada 2004-2006, fiind selecţionat de opt ori.


Platini a primit premiul Facchetti


 Premiul Giacinto Facchetti, înfiinţat în 2006 în memoria fostului căpitan al formaţiei Internazionale Milano şi al naţionalei Italiei, a fost acordat preşedintelui UEFA, Michel Platini. Acest premiu, intitulat "Giacinto Facchetti, Il bello del calcio (frumosul fotbalului)", înfiinţat la iniţiativa cotidianului sportiv Gazzetta dello Sport în memoria fostului jucător decedat în septembrie 2006, recompensează o personalitate din lumea fotbalului a cărei carieră este exemplară. Platini a fost premiat pentru pentru spiritul de corectitudine şi fair-play, dar şi pentru capacitatea profesională şi calităţile umane, conform Gazzetta dello Sport.
Pirès refuză pe Doncaster
Fostul internaţional francez Robert Pirès, în vîrstă de 37 de ani, liber de contract din luna mai, a anunţat că a refuzat o ofertă de la clubul Doncaster, din a doua ligă engleză, informează France Football.  "Cei de la Doncaster m-au abordat şi mă bucur că se gîndesc că îi pot ajuta. Dar planurile mele nu includ o plecare pentru a juca acolo", a afirmat Pirès pe Twitter. Robert Pirès a evoluat ultima dată la Aston Villa, contractul expirîndu-i la finalul sezonului trecut.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.