Sport

Coloana sportiva

Ziarul de Vrancea
13 nov 2011 850 vizualizări
Tripla lui Zicu

Fotbalistul echipei ŢSKA Sofia, Ianis Zicu, a înscris toate cele trei goluri ale formaţiei sale în meciul cîştigat, sîmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 3-1 (1-0), în faţa grupării Minyor Pernik, în etapa a XIII-a a campionatului Bulgariei. Zicu a marcat în minutele 23, 75 şi 77, el ieşind de pe teren în minutul 89. Pentru oaspeţi a înscris Krum Bibişkov (fost jucător al Stelei), în minutul 64.

Lazio se interesează de Ioniţă

Clubul Lazio Roma este interesat de achiziţionarea atacantului roman al formaţiei FC Köln, Alexandru Ioniţă, anunţă presa italiană. Potrivit “Corriere dello Sport”, oficialii de la Lazio vor să-l împrumute pe Ioniţă în ianuarie, cu o opţiune de cumpărare de 2-3 milioane de euro. Ioniţă, în vîrstă de 22 de ani, evoluează la FC Köln din 2010, cînd a fost transferat de la Rapid, însă el nu a reuşit să se impună în faţa principalului său contracandidat pe post, Lukas Podolski. "Interesul unei mari echipe ca Lazio îmi face mare plăcere. Mă bucur să aflu că echipele italiene mă cunosc şi mă apreciază. Mi-ar plăcea să joc alături de Klose şi Cissé, dar acum trebuie să mă gîndesc la FC Köln, ce va mai fi vom vedea în săptămînilor următoare", a afirmat Ioniţă.

Gol “jubiliar”


Golul marcat de Daniel Van Buyten, vineri seară, la meciul amical Belgia-Romania, a fost al 50-lea primit de naţională cu Victor Piţurcă selecţioner. În meciul de vineri s-a marcat şi al 13-lea autogol al unui "tricolor" în proprie poartă, cel semnat de Cociş la finele primei reprize. Precedentul se regăseşte în urmă cu un an, tot la un "amical", cu Italia, la Klagenfurt, scor 1-1, autor fiind Ciprian Marica. Doi debutanţi a avut naţionala vineri seară, pe Marian Pleaşcă şi Valerică Găman, aceştia devenind al 791-lea, respectiv, al 792-lea jucător din istoria echipei naţionale. Pentru prima oară, Pandurii Tîrgu Jiu a avut cei mai mulţi fotbalişti care au apărut pe teren. Execuţia lui Raţ a reprezentat al doilea penalti ratat de tricolori în acest an, după cel al lui Săpunaru, tot în finalul unei partide, cea din Giuleşti, cu Bosnia-Herţegovina, în preliminariile Euro-2012

Calancea a ratat la Mondiale

Sportivul Valeriu Calancea a ratat toate cele trei încercări în finala la stilul aruncat, la categoria 94 de kilograme, sîmbătă, la Campionatul Mondial de haltere de la Paris.  Valeriu Calancea a luat startul în finală cu o ratare la smuls, la 165 kilograme, dar a ridicat din a doua încercare. Sportivul roman a ratat însă la ultima încercare, la 171 kilograme, încheind proba pe locul 18.  La stilul aruncat, Calancea a anunţat 212 kilograme, dar nu a reuşit să ridice din cele trei încercări şi nu a mai punctat nici în clasamentul la aruncat şi nici la total.  Titlul mondial a revenit sportivului Ilia Ilin (Kazakhstan, 407 kg la total). La CM de la Paris, la feminin, Romania a avut o singură reprezentantă, Diana Cocoş (63 kilograme), care a cîştigat medalia de bronz la stilul aruncat (136 kilograme), s-a clasat pe locul 6 la smuls (107 kilograme) şi pe 4 la total (243 kilograme). La masculin, cel mai bun rezultat l-a obţinut Gabriel Sîncrăian, al şaselea la 85 kg

Sorţi potrivnici pentru poloişti

Naţionala de polo a Romaniei va întîlni echipele Croaţiei, Serbiei, Muntenegrului, Spaniei şi Germaniei, în grupa B a turneului final al Campionatului European din 2012, potrivit tragerii la sorţi. În grupa A vor juca reprezentantivele Italiei, Olandei, Ungariei, Macedoniei, Turciei şi Greciei. Turneul final al CE din 2012 va avea loc la Eindhoven, între 16 şi 29 ianuarie. La turneul final din 2010, Romania s-a clasat pe locul 7, Campionatul European fiind cîştigat de Croaţia. În altă ordine de idei, poloiştii romani au debutat victorioşi în grupa A a Ligii Mondiale, învingînd la Oradea cu 16-8 (6-2, 4-0, 3-3, 3-3) echipa Turciei. Următoarea partidă a Romaniei va fi pe 6 decembrie, tot la Oradea, contra Spaniei.

Descindere la sediul IHF

Sediul Federaţiei Internaţionale de Handbal, de la Basel, a fost percheziţionat, miercuri, ca urmare a unei cereri din partea Ministerului Public de la Hamburg (Germania), care anchetează un caz de corupţie, a anunţat, ieri, poliţia elveţiană. "Am percheziţionat acest sediu, dar am făcut o percheziţie şi la domiciliul preşedintelui forului, egipteanul Hassan Moustafa, situat à Rheinfelden, în cantonul vecin", a declarat un responsabil al poliţiei. Moustafa nu era acasă în momentul percheziţiei. Potrivit purtătorului de cuvînt al poliţiei din Basel, documentele confiscate au fost transmise Ministerului Public din Hamburg. Moustafa, denumit "Faraonul", este extrem de criticat de ceilalţi membri ai federaţiei. El este bănuit că a primit comisioane după ce a atribuit drepturile de televizare pentru CM societăţii UFASport.

Argentina s-a umplut de ruşine


Reprezentativa de fotbal a Argentinei a încheiat la egalitate, scor 1-1, meciul susţinut, vineri, la Buenos Aires, în compania selecţionatei Boliviei, în preliminariile Cupei Mondiale din 2014, zona Americii de Sud. Bolivienii au deschis scorul în min. 55, prin Martins, Lavezzi egalînd cinci minute mai tîrziu. În celelalte meciuri ale etapei din acest week-end s-au înregistrat următoarele rezultate: Columbia – Venezuela 1-1. Guarin (’11) / Vizcarrondo (’79); Uruguay – Chile 4-0. Suarez (’42, ’45, ’68, ’74); Paraguay – Ecuador 2-1. Riveros (’47), Veron (’58) / Rojas (‘90^2). După trei runde, clasamentul grupei unice arată astfel: 1. Uruguay – 7 p (3 j.); 2. Argentina – 4 p (3); 3. Columbia – 4 p (2); 4. Paraguay – 4 p (3); 5. Venezuela – 4 p (3); 6. Ecuador – 3 p (2); 7. Peru – 3 p (2); 8. Chile – 3 p (3); 9. Bolivia – 1 p (3).

Tragedia arbitrilor gemeni

Doi dintre cei mai bun arbitri de handbal din Germania, fraţii gemeni Bernd şi Reiner Methe, au murit, vineri seară, în urma unui accident rutier. "Sînt şocat de moartea tragică a celor doi, au fost printre cei mai buni şi au atît la nivel naţional cît şi internaţional", a declarat Ulrich Strombach, preşedintele Federaţiei Germane de Handbal (DHB). Gemenii Methe, în vîrstă de 47 de ani, au murit într-un accident rutier, vineri seară, ei deplasîndu-se pentru a arbitra un meci din campionatul german dintre Balingen-Weistetten şi Magdeburg. Din motive necunoscute, maşina lor a intrat în coliziune frontală cu un camion. Directorul ligii de handbal Frank Bohmann a declarat că toate meciurile sînt menţinute, dar "arbitrii care nu vor dori să lucreze, vor fi înlocuiţi". Toţi jucătorii vor purta banderole negre şi la toate meciurile se va ţine un moment de reculegere.

Campionul Loeb a abandonat la Cardiff


Finlandezul Jari-Matti Latvala (Ford Fiesta RS) a cîştigat Raliul Marii Britanii, duminică, la Cardiff, victorie facilitată de abandonul lui Sébastien Loeb (Citroën DS3) în urma unui accident rutier, cînd francezul era al doilea. În momentul accidentului lui Loeb, Latvala era în frunte, cu şapte secunde avans. El a încheiat cu un avans de patru minute în faţa norvegienilor Mads Ostberg (locul II) şi Henning Solberg (locul III). Loeb îşi asigurase oricum al optulea titlu mondial consecutiv, după abandonul de vineri al finlandezului Mikko Hirvonen (Ford Fiesta RS). Nici Loeb şi nici copilotul Daniel Elena nu au fost răniţi în accidentul cu o maşină condusă de spanioli şi care a apărut în faţa lor, pe un drum strîns şi închis, la 1 km după sosirea în a 18-a specială, duminică dimineaţă. Latvala, în vîrstă de 26 de ani, a cîştigat pentru prima oară în Marea Britanie şi a obţinut a cincea victorie în WRC.

Turcia în stare de şoc

Turcia era în stare de şoc sîmbătă după înfrîngerea clară din meciul cu Croaţia, scor 0-3, în turul barajului de calificare la Euro-2012, un eşec care, conform presei, pune capăt speranţelor de calificare şi pecetluieşte destinul antrenorului Guus Hiddink. "Adio Europa", a titrat pe prima pagină cotidianul Sabah, adăugînd că "visul de a merge la Euro-2012 depinde de un miracol". "Retragerea din Croaţia", a scris Hürriyet, în timp ce Milliyet şi HaberTürk vorbesc de "şocul" produs de o echipă turcă neputincioasă în faţa croaţilor dornici de revanşă după eliminarea din sferturi la Euro-2008. Cronicarii sportivi critică dur jucătorii dar şi pe antrenorul olandez Guus Hiddink. "Croaţia ne-a dat o palmă şi a plecat", scrie fostul mijlocaş Sergen Yalçin în Habertürk, denunţînd o "performanţă comică" a echipei naţionale.  "O astfel de înfrîngere este inevitabilă în faţa unei echipe atît de puternice, dacă nu eşti capabil să ai vreo tactică. Era Hiddink a ajuns la final. Mereu am spus că este la naţională doar ca să treacă timpul", scrie Sergen. În Hürriyet, editorialistul Erman Toroglu îi acuză pe unii jucători că "au luat deliberat cartonaş galben pentru a nu juca în retur".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.