Sport

“Vreau să-i închid gura aia mare”

Ziarul de Vrancea
11 nov 2011 1226 vizualizări
Spune Lucian Bute despre englezul Carl Froch, boxer pe care speră să-l întîlnească în primăvara anului viitor

Campionul mondial IBF, Lucian Bute, a declarat, ieri, la întoarcerea în Romania după meciul cu Glen Johnson, în care şi-a apărat pentru a noua oară centura, că 2011 a fost "un an perfect cu trei meciuri perfecte" pentru cariera lui.  "Sînt foarte fericit să mă întorc din nou acasă cu centura de campion mondial. E destul de mult şi de greu din punct de vedere psihic şi fizic să faci trei meciuri într-un an pentru că te pregăteşti trei luni pentru fiecare. Nu este uşor să stai două luni în cantonamente şi să faci două antrenamente pe zi, de şase ori pe săptămînă. Nu ştiu dacă anul viitor vor fi tot trei meciuri. Rămîne să stabilesc tot cu Interbox", a spus Bute. Campionul mondial s-a arătat bucuros de faptul că este singurul pugilist care l-a învins la o diferenţă aşa de mare de puncte pe jamaicanul Glen Johnson. "Nu a fost un meci uşor, am avut în faţă un adversar foarte rezistent şi profesionist. Mi-am respectat planul de meci, ştiam că va fi foarte greu să îl dobor. Mă bucur că doi arbitri mi-au dat 12-0 la reprize şi sînt singurul care l-a bătut la o asemenea diferenţă pe Johnson. După repriza a opta sau a noua, Johnson a început să cedeze din punct de vedere fizic. Dar experienţa l-a făcut să îşi dozeze efortul pînă la capăt. După aceea şi-a dat seama că nu mai poate să mă bată, a stat la pîndă să mă facă KO, dar nu a mai riscat", a explicat pugilistul roman.
Lucian Bute are încă mîna stîngă umflată în urma accidentării suferite în meciul cu Johnson. "Din păcate Glen Johnson are capul foarte tare. Am simţit în repriza a patra un curent electric care s-a dus pînă în umăr. Iar de atunci braţul stîng nu a mai funcţionat cum trebuie. Acum mîna e mai bine, dar după meci nici nu puteam închide pumnul", a explicat Bute, care speră să-l întîlnească, în 2012 pe învingătorul turneului SuperSix, americanul Andre Ward sau britanicul Carl Froch. "O să fiu prezent la finala Super Six şi sper ca învingătorul să accepte să lupte cu mine. Mi-e greu să cred că, în cazul în care va învinge, Andre Ward va accepta să joace un meci în primăvară împotriva mea, acesta va avea loc, mai degrabă, spre toamnă. Dacă învinge Froch, un meci în primăvară e mai aproape. Dar dacă nu vor, eu ce să le fac dacă nu vor să boxeze cu mine?", a spus Bute, care şi-a exprimat dorinţa de a-l întîlni pe Froch: "Finala va fi echilibrată cu doi pugilişti spectaculoşi. Ward e mai tehnic, are fineţe şi tehnică mai bună, e pe stilul meu. În schimb Froch e foarte agresiv, bun încasator şi loveşte foarte puternic. Întrebarea mea este dacă va rezista Ward la o lovitură puternică a lui Froch. Dacă va face un meci bun, Ward va cîştiga în unanimitate, dar dacă Froch îl va surprinde, meciul se poate încheia înainte de limită. Eu aş vrea să învingă Froch, pentru că vreau să-i închid gura aia mare", a completat Bute. Finala Super Six va avea loc la 17 decembrie la Atlantic City.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.