Sport

“Cel mai belgian dintre romani”

Ziarul de Vrancea
9 nov 2011 747 vizualizări
Fostul internaţional Alin Stoica regretă şi acum că n-a ales naţionala Belgiei în locul Romaniei

Fostul jucător al echipei Anderlecht Bruxelles Alin Stoica a declarat într-un interviu acordat publicaţiei La Dernière Heure că a făcut o eroare în momentul în care a ales să evolueze pentru naţionala Romaniei şi nu pentru cea a Belgiei, precizînd că se simte mai mult belgian decît roman. Alin Stoica, de 13 ori internaţional roman, a precizat că are cetăţenia belgiană din 2001 şi că poate ar fi fost mai bine pentru cariera sa să îmbrace tricoul naţionalei Belgiei. "Am obţinut dubla naţionalitate în 2001. La acea vreme, încă nu jucasem pentru echipa Romaniei şi aş fi putut alege reprezentativa Belgiei. Cîteva luni mai tîrziu, am optat pentru Romania, dar acum regret cu amărăciune. Mă simt mai mult belgian şi sînt sigur că ar fi fost mai bine pentru cariera mea dacă jucam pentru Belgia. Păcat...”, a comentat el. Stoica, "cel mai belgian dintre romani", aşa cum îl numeşte cotidianul La Derniere Heure, a adăugat că în Belgia a fost mereu respectat: "Am fost mereu respectat în Belgia, aici am crescut şi am devenit bărbat, lucruri care nu se uită".
Fostul jucător al formaţiilor Anderlecht, Gent şi Mouscron a mai declarat că partida amicală dintre Belgia şi Romania, care va avea loc, vineri, la Liège, va fi cîştigată de reprezentativa ţării gazdă. "E clar mai puternică decît Romania, dispune de multe talente, de jucători care evolează la cluburi mari. Trebuie însă răbdare. Şi noi am avut jucători mari la naţională, precum Hagi, Popescu, Ilie Dumitrescu, care evoluau la cluburi mari. Acum nu prea mai sînt romani la marile echipe, în afara lui Chivu, care însă s-a retras de la naţională. Selecţionerul Victor Piţurcă caută cea mai bună formulă, dar nu poate face miracole. Sînt multe probleme în fotbalul romanesc, cel belgian e mult mai bine organizat", a spus Stoica. Alin Stoica a spus că va începe cursurile de antrenor anul viitor: "Vreau să încep ca antrenor de la o echipă mică şi sper ca într-o bună zi să ajungă să o antrenez pe Anderlecht, acesta este visul meu. Cel mai bun antrenor pe care l-am avut este Georges Leekens, actualul selecţioner al Belgiei".Partida amicală Belgia – Romania va avea loc vineri, de la ora 21.45, pe Stadionul “Maurice Dufresne” din Liège.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.