Sport

Bourceanu a făcut colică renală

Ziarul de Vrancea
9 nov 2011 572 vizualizări
Mijlocaşul echipei Steaua Alexandru Bourceanu suferă de o colică renală şi a fost internat în spital pentru investigaţii, el fiind înlocuit în lotul echipei naţionale pentru partidele amicale cu Belgia şi Grecia de rapidistul Nicolae Grigore, informează FRF.

"Miercuri dimineaţă, înaintea plecării lotului Romîniei spre Liege, mijlocaşul Alexandru Bourceanu a devenit indisponibil pentru cele două jocuri amicale ale echipei naţionale, cele cu Belgia şi Grecia. În urma unui consult efectuat de medicul lotului naţional, Pompiliu Popescu, s-a constatat ca Bourceanu are colică renală. La prînz, mijlocaşul Stelei a fost internat în spital pentru investigaţii amănunţite. În locul lui Bourceanu, selecţionerul Victor Piţurcă l-a chemat la lot pe mijlocaşul Rapidului Nicolae Adrian Grigore", se arată într-un comunicat al FRF.


Indisponibilităţi în lotul Belgiei


Mijlocaşii Vadis Odjidja-Ofoe (FC Bruges) şi Timmy Simons (FC Nürnberg) au devenit indisponibili pentru amicalul Belgia-Romînia, programat, vineri, la Liège, informează presa belgiană. Pentru meciul cu Romînia, selecţionerul Georges Leekens nu poate conta pe jucătorii Nicolas Lombaerts (leziune la coapsă), Romelu Lukaku (pubalgie pe fond de oboseală), Timmy Simons (lovitură la coaste) şi Vadis Odjidja-Ofoe (accidentat la genunchi). După Lombaerts, şi Lukaku şi Odjidja-Ofoe au părăsit cantonamentul, Simons urmînd să fie recuperat pînă la meciul amical cu Franţa din 15 noiembrie. Mijlocaşul Guillaume Gillet (Anderlecht Bruxelles) a afirmat că jucătorii naţionalei Belgiei trebuie să fie motivaţi pentru meciul amical cu Romînia de vineri, o victorie fiind foarte bună pentru moral, informează publicaţia Het Laatste Nieuws.


A ajuns şi Bobar la DNA


Cristian Bobar, reprezentant al cluburilor din Liga a III-a în Comitetul Executiv al FRF, a sosit, miercuri, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru a fi audiat în dosarul excluderii Universităţii Craiova. Bobar a afirmat, înainte de a intra în sediul DNA, că nu se consideră vinovat în acest caz. "Sînt în într-o mare întîrziere. Le voi răspunde procurorilor la toate întrebările, dar consider că nu am greşit cu nimic. Nu ştiu de ce a fost nevoie să mai fiu chemat încă o dată la DNA pentru că nu am experienţă în astfel de lucruri", a declarat el.
Tecău şi Lindstedt, învinşi
Perechea Horia Tecău/Robert Lindstedt (Romînia/Suedia), cap de serie numărul 5, a pierdut, miercuri, cu scorul de 6-4, 3-6, 6-10, întîlnirea cu cuplul brazilian Marcelo Melo/Bruno Soares, din cadrul turului doi al turneului din seria Masters de la Paris-Bercy.  Tecău şi Lindstedt au stat în primul tur. Acesta a fost ultimul meci al celor doi jucători înainte de a participa la finala sezonului, Turneul Campionilor de la Londra, programat între 20 şi 27 noiembrie.

Acord Astra – Benfica


Cluburile Astra Ploieşti şi Benfica Lisabona au ajuns la un acord pentru semnarea unui protocol de colaborare care prevede inclusiv schimbul de jucători. Patronul clubului ploieştean, Ioan Niculae, a fost invitatul de onoare al preşedintelui clubului Benfica, Luis Filipe Vieira, la un meci al formaţiei portugheze.  Benfica Lisabona a mai avut o colaborare cu CFR Cluj în anul 2007. În baza acelui acord, formaţia portugheză a disputat un amical cu CFR Cluj în 21 iulie 2007, organizat cu ocazia sărbătoririi centenarului clubului ardelean.

Condamnări în fotbalul italian


Fostul director general al clubului Juventus Torino, Luciano Moggi, a fost condamnat de un tribunal din Napoli la cinci ani şi patru luni de închisoare pentru implicarea în scandalul Calciopoli, anunţă Gazzetta dello Sport. în plan sportiv, Moggi a fost deja radiat pe viaţă din orice activitate legată de fotbal. Procuratura ceruse pentru Moggi cinci ani şi opt luni de închisoare, el fiind găsit vinovat de fraudă sportivă şi complot, iar avocaţii au anunţat că vor face apel. Foştii membri ai Comisiei Arbitrilor, Paolo Bergamo şi Pierluigi Pairetto au fost condamnaţi la trei ani şi opt luni de închisoare, respectiv un an şi 11 luni. Fostul arbitru Massimo de Santis a primit un an şi 11 luni de închisoare. Claudio Lotito (preşedinte Lazio) şi  Andrea şi Diego Della Valle (Fiorentina) au primit cate 15 luni de închisoare şi amenzi de cîte 25.000 de euro. De asemenea, alte opt persoane au primit pedepse cu închisoare, în timp ce opt au fost achitate.


Şase săptămîni munceşte degeaba


Fundaşul ivorian al echipei Manchester City, Kolo Touré, depistat pozitiv în martie şi suspendat pentru şase luni, a fost amendat de clubul său cu o sumă egală cu salariul pe şase săptămîni. Jucătorul a fost depistat pozitiv după ce a consumat pastile de slăbit aparţinînd soţiei sale. Suspendat şase luni de federaţia engleză, ivorianul a revenit pe teren în septembrie. "La capătul procedurii disciplinare interne, Manchester City poate anunţa că jucătorul Kolo Touré a fost amendat cu suma echivalentă a şase săptămîni de salariu pentru că a fost depistat pozitiv. Kolo a acceptat decizia şi sperăm că a tras învăţămintele necesare pentru a se concentra doar la fotbal", a anunţat Manchester City.


Ancelotti preia PSG


Tehnicianul italian Carlo Ancelotti urmează să preia echipa franceză Paris Saint-Germain, unde îl va înlocui pe Antoine Kombouaré, a anunţat, ieri, presa din Italia. Aflat în Anglia, după ce a plecat de la Chelsea, Carlo Ancelotti a mărturisit apropiaţilor săi că vineri va discuta la Paris cu oficialii de la PSG, urmînd ca în week-end să semneze contractul. Potrivit presei italiene, directorul sportiv de la PSG, Leonardo, este nemulţumit de jocul prestat de echipa pariziană în ultimele meciuri, astfel că doreşte să-l aducă pe fostul său coechipier şi colaborator de la AC Milan.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.