Sport

Coloana de stiri sportive: Jumătate de victorie

Ziarul de Vrancea
8 nov 2011 757 vizualizări
FR Box a cîştigat la TAS procesul împotriva AIBA privind suspendarea provizorie şi, aproape sigur, va avea cîştig de cauză şi în procesul dezafilierii

Federaţia Romană de Box a cîştigat procesul pe care îl avea la TAS împotriva Asociaţiei Internaţionale de Box Amator (AIBA), şi în care a contestat suspendarea provizorie din cadrul forului mondial. Astfel, TAS a hotărît că decizia Biroului Comitetului Executiv AIBA, din 8 martie 2011, nu are nici o bază legală nici în Statutul AIBA şi nici în Codul de disciplină al AIBA.  Contactat de MEDIAFAX, Rudel Obreja a declarat că Federaţia Romană de Box va cîştiga şi procesul în care forul roman a fost dezafiliat de AIBA. "Mai avem un proces cu AIBA pentru dezafiliere, dar e clar că dacă am cîştigat aici, nu mai au nici o şansă. Voi lupta pînă la capăt ca să demonstrez că este doar o răzbunare dictată împotriva mea. Voi lupta să demasc corupţia de la nivelul AIBA", a spus Obreja.
Biroul Comitetului Executiv al AIBA decisese la acea dată suspendarea provizorie a Federaţiei Romane de Box şi trimiterea către Comisia de Disciplină a forului internaţional pentru analiză a dosarului. Potrivit forului internaţional, AIBA a fost informată că FR de Box va trebui să susţină alegeri pentru desemnarea unui nou preşedinte la data de 27 octombrie 2010, pentru a-l înlocui pe preşedintele suspendat Rudel Obreja, alegeri care nu au mai avut loc. Ulterior, la 6 septembrie, Federaţia Romană de Box a fost exclusă din AIBA, iar COSR a anunţat că opreşte orice finanţare a vreunui proiect al forului naţional de specialitate. Acest proces se află încă pe rol la TAS.
Preşedintele Federaţiei Romane de Box, Rudel Obreja, a fost suspendat, în ianuarie 2010, 11 ani de federaţia internaţională pentru că nu a respectat o sancţiune anterioară dictată de Comisia de Disciplină a AIBA şi pentru că a prezentat documente falsificate în cursul unei proceduri disciplinare. Această decizie a fost redusă, ulterior, la cinci ani.

Verificări înainte de Mondile


Naţionala se va reuni în 14 noiembrie, pentru efectuarea circuitului medical, fiind convocate următoarele jucătoare: Talida Tolnai, Tereza Pîslaru, Denisa Dedu (portari), Valentina Ardean, Iulia Curea, Oana Manea, Ionela Stanca, Florina Chintoan, Carmen Cartaş, Carmen Amariei, Adina Fiera, Eliza Buceschi, Cristina Zamfir, Mihaela Tivadar, Aurelia Brădeanu, Amelia Busuioceanu, Cristina Vărzaru, Adriana Nechita, Ramona Farcău, Oana Chirilă şi Patricia Vizitiu. După circuitul medical, naţionala va pleca spre Drobeta Turnu Severin, unde va participa la Trofeul Carpaţi, alături de echipele Serbiei, Ungariei şi Macedoniei (18-20 noiembrie), la finalul competiţiei urmînd să fie decis şi lotul de 18 jucătoare pentru CM din Brazilia. După două zile libere, jucătoarele se vor revedea la Moeciu, pentru un mini-stagiu de refacere, iar în 25 noiembrie vor ajunge la Bucureşti, în aceeaşi zi fiind programată şi conferinţa de presă oficială. Plecarea spre Brazilia este programată în 26 noiembrie.


Leekens are probleme


Selecţionerul naţionalei Belgiei, Georges Leekens, a declarat că atacantul Romelu Lukaku (Chelsea) este accidentat şi nu va evolua în meciul amical cu Romania de vineri, tehnicianul adăugînd că a stabilit pînă acum doar un titular, portarul Gillet, informează cotidianul belgian De Standaard. "Cu Romania, în poartă va fi Gillet, în timp ce Courtois îşi va primi şansa cu Franţa. Acesta este singurul lucru cert momentan. În linia mediană e posibil să fie fostul ax central de la Standard Liège şi anume Fellaini, Defour şi Witsel. Din păcate, în atac nu-l voi putea folosi pe Lukaku la meciul cu Romania, are o accidentare. Astfel, în ofensivă îi mai am pe Mirallas şi Vossen", a spus Leekens. Presa belgiană scrie, că pe lîngă jucătorii enumeraţi de antrenor, din primul 11 probabil mai fac parte Nainggolan, Chadli, Vermaelen şi Dembele, în timp ce Simons şi Odjidja-Ofoe ar putea fi menajaţi, alături de Lukaku.


Ciupe s-a transferat la Braşov


Jucătorul Raul Axente Ciupe (27 de ani) se pregăteşte începînd de marţi cu FC Braşov şi va semna în zilele următoare un contract cu echipa antrenată de Marius Şumudică. Ciupe a mai jucat la Gaz Metan Mediaş, iar din 2004 a evoluat doar la Sportul Studenţesc.  "Ciupe joacă pe postul de fundaş dreapta, este un jucător cu calităţi, care ne poate ajuta. Raul Ciupe vine la Braşov din postura de jucător liber şi sper să rezolvăm cît mai rapid situaţia sa", a declarat antrenorul Marius Şumudică, pentru site-ul oficial al clubului.


“Divorţ” amiabil


Patronul FC Braşov Ioan Neculaie a declarat marţi că s-a despărţit pe cale amiabilă de directorul general, Marcel Popescu, "Este adevărat, ne-am despărţit de Marcel Popescu. A fost o despărţire amiabilă, şi deşi nu mai este în conducerea clubului, vom colabora în continuare în ceea ce priveşte eventualele transferuri", a spus Ioan Neculaie.  La rîndul său, Marcel Popescu a confirmat despărţirea de FC Braşov, după doar patru luni, timp în care a ocupat funcţia de director general. "Am avut o discuţie cu patronul Ioan Neculaie şi mi-am exprimat dorinţa de a părăsi clubul, pentru că nu am suficient de mult timp ca să mă ocupă de tot ce înseamnă munca de director general. Am rămas prieteni şi vom colabora în continuare ori de cîte ori se va apela la serviciile mele", a declarat Popescu.


Mihajlovic, demis de la Fiorentina


Sîrbul Sinisa Mihajlovic a fost demis, ieri, de la conducerea tehnică a formaţiei Fiorentina, la care a evoluat şi atacantul Adrian Mutu pînă în vara trecută, noul antrenor fiind Delio Rossi, informează conducerea clubului din Florenţa. Mihajlovici (42 de ani) a sosit în vara anului 2010 la Fiorentina, în locul lui Cesare Prandelli, care a preluat naţionala Italiei. Sîrbul a fost demis în urma rezultatelor slabe înregistrate de Fiorentina, care au culminat cu înfrîngerea din meciul de la Verona, cu Chievo, scor 0-1, din etapa a XI-a a campionatului italian Seria A.Italianul Delio Rossi (51 de ani) a antrenat echipa Palermo în ultimele două sezoane, reuşind să califice de fiecare dată formaţia în Liga Europa. însă contractul său nu a fost prelungit în vară, de preşedintele Maurizio Zamparini. În campionatul trecut, Zamparini l-a dat afară pe Rossi după o înfrîngere cu scorul 0-7 suferită într-un meci cu Udinese, dar l-a reinstalat în funcţie după o lună.


Cireaşa de pe tort


Jucătoarea cehă de tenis Kveta Peschke, care a contribuit la cîştigarea Fed Cup de către echipa Cehiei, a anunţat că se retrage din circuitul profesionist în 2012. Peschke, în vîrstă de 36 de ani, numărul 2 mondial la dublu, a adus, alături de Lucie Hradecka, punctul decisiv pentru Cehia, duminică, la Moscova, în finala Fed Cup cu Rusia.  "Este frumos să mă retrag acum, este cireaşa de pe tort", a declarat sportiva la postul public de televiziune CT. Kveta Peschke (născută Hrdlickova) a fost componentă a echipei Cehiei de Fed Cup din 1998. Ea a cîştigat şase din 14 meciuri de simplu şi zece din 17 de dublu pentru Cehia. În iulie, ea a cîştigat proba feminină de dublu la Wimbledon alături de slovena Katarina Srebotnik.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.