Sport

Atacantul dinamovist Marius Niculae: „Nu ne pregătim încă de Liga Campionilor”

Laurențiu Muscalu
7 nov 2011 1118 vizualizări
„Am fi proştii proştilor să gîndim altfel”, spune atacantul dinamovist Marius Niculae

Golgheterul campionatului, dinamovistul Marius Niculae, spune că echipa din „Ştefan cel Mare” mai are de acumulat puncte importante pantru a cîştiga titlul de campioană. Marius Niculae este convins că abia după victoria cu CFR Cluj lupta pentru cîştigarea campionatului va fi şi mai dificilă.

R: Te aşteptai să marchezi două goluri pe final?

M.N.: Sînt obişnuit să joc pînă la ultimul fluier al arbitrului. Nu am renunţat la luptă şi s-a văzut că am avut atitudine. Acesta este Dinamo adevărat. O forţă a fotbalului din Romania. Mă bucur că am dat două goluri şi am adus victoria după 37 de ani pe terenul Clujului. Reuşitele mele le dedic suporterilor, fetiţei mele, soţiei, părinţilor, dar şi naşei mele.

R: Vă consideraţi deja campioni?

M.N.: Am fi neprofesionişti să gîndim aşa. Am fi proştii proştilor să fim cu nasul pe sus acum cînd am cîştigat doar cîteva meciuri şi sîntem pe primul loc. Mai sînt multe partide şi adversarii abia aşteaptă să greşim.

R: Visaţi la Liga Campionilor?

M.N.: Visăm, dar nu ne pregătim de grupele Ligii Campionilor, mai avem mult de muncă pînă acolo. Trebuie să luăm puncte pentru a cuceri titlul. Abia acum începe greul pentru noi. O să vedeţi ce meciuri încinse vor fi pînă la final. Vaslui, Rapid, CFR, U Cluj şi chiar Steaua nu vor renunţa la campionat, asta chiar dacă locul unu nu merge direct în grupele Ligii. Un titlu de campion nu se compară cu nimic. Ai o satisfacţie unică.

R: De cine vă e teamă cel mai mult?

M.N.: De noi. Sîntem pe locul unu. Dacă nu facem paşi greşiţi o să fie bine. Trebuie să fim serioşi ca şi pînă acum. Dinamo este un club mare şi vrem să fim campioni în acest sezon.

R: Se tot spune că Dinamo se îneacă la mal. Eşti de acord cu această afirmaţie?

M.N.: Aceste declaraţii ne întăresc şi mai tare. Dacă la finalul campionatului vom fi tot pe primul loc, atunci le vom da peste nas contestatarilor. Dacă nu, o să fim mieluşei. La fotbal este bine să araţi ce poţi doar pe teren.

„Nu am renunţat la echipa naţională”

R: Ai 12 goluri pînă acum. Ai forţă să te menţii în frunte?

M.N.: Îmi doresc să înscriu la fiecare meci. Asta este meseria mea. Să marchez. Dacă aş lua titlul cu Dinamo, dar şi de cel mai bun marcator, satisfacţia ar fi şi mai mare. Am reuşit să înscriu 12 goluri doar cu ajutorul colegilor. Fără ei nu aş face mai nimic. Dinamo este mult mai puternic în acest moment pentru că are un grup unit, de caracter.

R: Doar Vasluiul v-a bătut pînă acum...

M.N.: Am avut şi ghinion. Vasluiul are o echipă foarte bună. Şi-au arătat valoarea şi în grupele Europa League. Sper să nu ne mai bată nimeni şi să rămînem doar cu un eşec. Va fi greu, dar nu imposibil de realizat. Nu prea mă interesează ce fac alte echipe. Vreau ca echipa mea să meargă pe aceeaşi linie. Ne e bine acum. 

R: Te mai gîndeşti la naţională?

M.N.: Dacă voi juca bine şi voi marca goluri în meciuri tari, sînt sigur că voi fi selecţionat. Totul depinde de mine. Îmi doresc să fiu sănătos şi să marchez goluri pentru Dinamo care să aducă şi puncte. 

R: Ce spui de suporteri?

M.N.: Ne sînt alături în deplasare. E victoria lor. Din păcate, nu ştim ce să mai facem ca să-i aducem  şi la partidele de acasă. Cred ca ratările din Europa i-au făcut să fie supăraţi pe echipă. Suporterii contează mult. Acasă, peste 50 la sută din meciuri sînt cîştigate datorită lor. Dacă ar fi şi mai mulţi, atunci am fi şi mai puternici.

R: Jucaţi cu presiunea Ligii Campionilor?

M.N.: Nu, dar îmi doresc enorm să ajungem şi noi acolo. Am fost foarte aproape în multe sezoane, dar nu ştiu de ce Dumnezeu ne-a întors spatele. Poate la finele acestui campionat vom fi fericiţi, chiar dacă nu se mai merge direct în grupe. Poate aşa a vrut Dumnezeu. Să muncim mai mult ca alţii pentru a ajunge în Liga Campionilor.
A consemnat Laurenţiu MUSCALU


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.